Celebrity

16. února 2023 13:47

Eliška Reiglová

Štve mě, když mi říkají žena, svěřila se hvězda slavného seriálu v upřímné zpovědi

Změna pohlaví u dětí v Británii

Herečka Bella Ramsey (19) se proslavila v seriálu Hra o trůny, kde získala vedlejší, ale výraznou roli. Nyní je hvězdou seriálu The Last of Us na motivy stejnojmenné hry. Druhá série už byla potvrzena a v návaznosti na to se mladá hvězda svěřila, že během natáčení nosila stahovací pás přes ňadra. Přiznala, že je nebinární a že je gender fluid, tedy že se její genderová identita mění.

Bella Ramsey je vycházející hollywoodskou hvězdou, která už ve svém věku hrála ve dvou velice populárních seriálech. Aktuálně je na ni upírána pozornost díky hlavní roli v seriálu The Last of Us, který vznikl na motivy stejnojmenné videohry. Této pozornosti využila k tomu, aby veřejnosti svěřila, že se necítí být pouze ženou.

„Mé pohlaví bylo podle mě vždy proměnlivé. Když mě někdo nazve on, vnímám to jako vzrušující. Mít definovaný nějaký konkrétní rod není nic pro mě, jsem jen člověk. Pokud jde o zájmena, ta vůbec neřeším,“ řekla Bella Ramsey v rozhovoru pro magazín The New York Times s tím, že je gender fluid.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Srdceryvný příběh ukrytý v 5. dílu The Last of Us možná neznáte. A je to velká škoda

Genderová fluidita je nestálá genderová identita, která se mění v čase či v závislosti na situaci. Gender fluidní člověk může mít jeden gender, několik nebo třeba žádný. Takovému člověku je pak většinou jedno, zda je ve vašich očích ona, on či ono.

Nejsem mladá dáma

„Zájmena mě netrápí, spíš nesnáším, když o mě někdo říká, že jsem mladá žena, mladá dáma, nebo silná mladá žena. Já nic takového nejsem. Hodně ženské postavy jsou pravý opak toho, co jsem já, proto je pro mě zábava je hrát,“ svěřila herečka v rozhovoru pro magazín GQ.

Nebinární celebrity

Bella Ramsey není ani zdaleka první nebinární slavnou osobností. Za nebinární se už v minulosti označili například zpěvačka a herečka Demi Lovato, zpěvačka Janelle Monáe, zpěvák Sam Smith, modelka Cara Delevingne, herečka Sara Ramirez či modelka a herečka Ruby Rose.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 26. 4. 2024

Je jistě jasné, že svým činům věříte, Berani. Necítíte žádný strach ani pochybnosti, když postupujete ke svým cílům a plujete po klidném moři pod jasnou oblohou. Tato nová atmosféra je pravděpodobně výsledkem vašeho obnoveného odhodlání. Za své úspěchy se rozhodně odměňte, ale s pořádnou oslavou byste měli ještě pár dní počkat.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.