Celebrity

14. srpna 2023 11:40

Eliška Reiglová

Boubelku z Lásky nebeské trápí zdraví. Má dny, kdy sotva stojí

Britská herečka Martine McCutcheon (47), kterou nejvíce proslavila romantická komedie Láska nebeská, přiznala zdravotní problémy. V posledních 10 letech bojuje s chronickým únavovým syndromem, který způsobuje téměř neustálé vyčerpání. Nyní prozradila, jak moc ji tato choroba ovlivňuje.

Film Láska nebeská se stal prakticky kultovním a leckdo si už bez této komedie neumí představit Vánoce. Jednu z nejvýraznějších postav v něm ztvárnila Martine McCutcheon, a to sekretářku Natalii, o které všichni říkají, že je oplácaná, a jež se nakonec dá dohromady s premiérem ztvárněným Hughem Grantem.

Čtěte také: Láska nebeská mu předpověděla budoucnost. Liam Neeson předčasně pochoval ženu

Po 10 letech od natočení tohoto slavného snímku byl herečce diagnostikován chronický únavový syndrom, s jehož projevy od té doby bojuje. Čelit takové chorobě ovšem není jednoduché, kromě očividného příznaku, jakým je fyzické a duševní vyčerpání, syndrom provází i řada dalších, které život s ním komplikují.

Nulové plány a únava

„Letos byly narozeniny mého manžela velkou událostí. Loňský rok byl totiž strašný. Měla jsem takové závratě, že jsem sotva stála, a skončila jsem kvůli únavovému syndromu v nemocnici. O vše se musel postarat Jack. Jeho narozeniny nestály za nic a o to vděčnější jsem, že ty letošní jsme si užili. Viděli jsme kamarády, kteří mi moc chyběli,“ napsala McCutcheon na Instagramu.

Chorobu, kterou trpí, provázejí příznaky jako bolesti kloubů a svalů či zvýšené teploty. Tyto symptomy odpovídají i chřipce, u únavového syndromu ale neodeznívají a postupně se k nim přidává například také zapomnětlivost, depresivní stavy, malátnost a paradoxně i potíže se spánkem.

Potíže se spánkem mají mnozí lidé i ve velmi horkém počasí. Podívejte se, jak je zmírnit:

„Musím si dělat plány na poslední chvíli, protože dopředu nikdy nevím, jak mě ovlivní symptomy, a nechci své blízké zklamat. Už se obklopuji jen takovými lidmi, kteří chápou, když musím nějaké plány odvolat, což se děje často,“ doplnila herečka, jak únavový syndrom ovlivňuje její každodenní život.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.