Celebrity

27. prosince 2022 06:15

Eliška Reiglová

Láska nebeská mu předpověděla budoucnost. Liam Neeson předčasně pochoval ženu

Herec Liam Neeson (70) patří k hvězdám nezapomenutelného vánočního filmu Láska nebeská. Hned v počátečních minutách jeho postava musela pochovat svou manželku. Bohužel, Neesonovi tyto záběry předpověděly ne zrovna vzdálenou budoucnost. Jeho manželka Natasha Richardson tragicky zemřela v roce 2009 ve věku pouhých 45 let.

Film Láska nebeská by mohl mít pro Liama Neesona hořkosladkou pachuť. Patří k jeho nejúspěšnějším snímkům, ale zároveň si v něm zahrál scénu, kterou byl později nucen opakovat ve skutečném životě. Jeho manželka, neméně slavná herečka Natasha Richardson, se během lyžování udeřila do hlavy. Tento úraz se jí stal osudným.

Odmítání pomoci

Natasha Richardson lyžovala s instruktorem na sjezdovce určené pro začátečníky. Přesto se udeřila do hlavy. Sama považovala tuto nehodu za banalitu a dvakrát odmítla převoz do nemocnice na kontrolu. „Říkala mi, že jen upadla na sněhu. Takhle to popisovala,“ řekl Liam Neeson v pořadu 60 minutes, kde se po letech od manželčiny smrti poprvé rozpovídal o svém smutku.

Přestože herečka zpočátku odmítala, že by potřebovala lékařskou pomoc, její zdravotní stav se začal zhoršovat a byla proto převezena do nemocnice v Montrealu. Její manžel zrovna natáčel film v Torontu, ale práci na něm okamžitě přerušil, aby jí mohl stát po boku v těžkých časech. Netušil, že ty nejtěžší časy teprve nastanou.

„Řekli mi, že jí stanovili diagnózu mozkové smrti. Pochopitelně byla na přístrojích. Šel jsem k ní a řekl jsem jí, že ji miluji,“ svěřil Liam Neeson s tím, že do ucha jí pošeptal ještě několik věcí. Řekl jí, že se uhodila do hlavy a už se nevrátí, ale nemá se bát, protože ji převeze do New Yorku a přijdou za ní všichni její blízcí.

Herci z legendárního filmu Láska nebeská se po čtrnácti letech znovu sešli (2017):

Zdrcující slib

Jako by snad herci věděli, co se stane, když se v roce 1994 brali, kromě manželského slibu si dali ještě jeden. Kdyby se snad jeden z nich měl dostat do podobné situace, ten druhý bude tím, kdo ho odpojí od přístrojů. Natasha Richardson byla převezena domů, kde se u její postele sešli její nejbližší, aby při ní byli, až naposledy vydechne.

„Natasha byla dárcem orgánů, takže v tuhle chvíli jsou díky ní naživu tři lidé. Darovala jim srdce, ledvinu a játra. Myslím si, že sama by byla nadšená, kdyby to věděla,“ přiznal dodnes truchlící Neeson, který po smrti své manželky zůstal sám na dva syny. Těm tehdy bylo třináct a dvanáct let.

Smíření

Liam Neeson přiznal, že po nečekané a tragické smrti své manželky se snažil s jejích odchodem vyrovnat prostřednictvím práce. Od roku 2009 natočil desítky filmů a mnohým z nich vděčí za to, že se z tak bolestivé rány nezhroutil.

„Bez práce jsem se cítil na nic. Snažil jsem se na ničem příliš nelpět. Především kvůli klukům jsem nechtěl propadnout smutku a depresi,“ dodal herec, který od úmrtí Natashy Richardson nenašel žádnou ženu, se kterou by se chtěl znovu oženit.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 26. 4. 2024

Je jistě jasné, že svým činům věříte, Berani. Necítíte žádný strach ani pochybnosti, když postupujete ke svým cílům a plujete po klidném moři pod jasnou oblohou. Tato nová atmosféra je pravděpodobně výsledkem vašeho obnoveného odhodlání. Za své úspěchy se rozhodně odměňte, ale s pořádnou oslavou byste měli ještě pár dní počkat.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.