Celebrity

10. prosince 2022 06:00

Eliška Reiglová

Děti z Lásky nebeské vyrostly. Jak filmoví Sam a Joanna vzpomínají na natáčení?

V oblíbeném vánočním snímku Láska nebeská vzkvétal i ten nejnevinnější druh lásky, kterou je ta dětská. Herci Thomas Brodie-Sangster (32) a Olivia Olson (30) se představili jako Sam a Joanna a divákům ukradli srdce. Dnes už jsou dospělí a na natáčení vzpomínají jako na jedinečnou zkušenost.

Malý Sam se v romantické komedii Láska nebeská krátce po smrti maminky zamiloval do americké holčičky Joanny. Radil se s tatínkem a dokonce začal hrát na bicí, aby ji mohl doprovázet při vánočním vystoupení, kde písní All I Want For Christmas vzala dech všem přítomným.

Už to vypadalo, že příběh nevinné lásky skončí neúspěchem, když se Sam rozhodl proběhnout letiště, aby se s Joannou jak se patří rozloučil. Odměnou mu byl polibek na tvář.

Malý velký herec

Thomas Brodie-Sangster byl teprve dvanáctiletý chlapec, když ztvárnil v Lásce nebeské rozkošného Sama. Hned zpočátku filmu přišel o maminku a zůstal tak s otcem, kterého hrál Liam Neeson. Na spolupráci s ním vzpomíná s láskou.

„Liam Neeson byl úžasný. Choval se ke mně jako k synovi. Byl neuvěřitelně vstřícný. Vytvořil prostředí, ve kterém jsem se cítil dobře,“ řekl dnes již dospělý herec v pořadu The Laughter & Secrets of Love Actually: 20 Years Later.

Brodie-Sangster byl na svůj věk poměrně malý a ani dnes nevypadá na to, že už by byl třicátníkem. Jako dítě dostával spoustu rolí a cítil se jako velký herec v malém těle. Nyní si nicméně uvědomuje, že tomu bylo jinak.

„Tehdy jsem se cítil hrozně dospěle. Měl jsem pocit, že vím, co dělám, takže jsem k natáčení přistupoval velmi seriózně. Ale když se ohlédnu zpět v čase, vím, že jsem zapomněl, jak malý a nový v tom odvětví jsem,“ zasmál se.

Přestože je Láska nebeská v mnoha evropských zemích vánoční klasikou, obzvláště pak v Británii, on sám se na film po dlouhé době podíval až nedávno. „Nemůžu uvěřit, že od premiéry utekla už taková doba. Já jsem se na to kouknul po dlouhé době vloni na Vánoce a skoro jsem zapomněl, jak dobrý film to je,“ přiznal Thomas Brodie-Sangster.

Jaké filmy vás čekají v prosinci?

Úchvatná malá zpěvačka

„Jsem pyšná, že jsem mohla být součástí něčeho tak velkého,“ přiznala Olivia Olson, která ztvárnila malou zpěvačku Joannu. Její verzi populární vánoční písně má leckdo dodnes raději než tu původní od Mariah Carey.

Olivia Olson je dodnes herečkou, ale především zpěvačkou a skladatelkou. Na její roli v Lásce nebeské ale nic nemá, nehrála ani nezpívala v žádném jiném filmu, který by se stal tak legendárním. Na to je ona sama hrdá.

„Během Vánoc mi všichni volají a píší, aby mi ukázali, že zrovna koukají na Lásku nebeskou. Myslím, že už se z toho stal nostalgický kousek,“ řekla žena, která bývala krásnou holčičkou a dnes je okouzlující dospělou dámou.

Olivia Olson si z natáčení odnesla suvenýr, který je jí dodnes velmi drahý. Tím je scénář podepsaný všemi ostatními herci. „Jsem ráda, že ho pořád mám,“ dodala s tím, že populární vánoční film jí nepochybně zpestřil život.

Sdílejte článek
Štítky láska Vánoce Láska nebeská herec vánoční filmy Liam Neeson Thomas Brodie-Sangster Olivia Olson

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 26. 4. 2024

Je jistě jasné, že svým činům věříte, Berani. Necítíte žádný strach ani pochybnosti, když postupujete ke svým cílům a plujete po klidném moři pod jasnou oblohou. Tato nová atmosféra je pravděpodobně výsledkem vašeho obnoveného odhodlání. Za své úspěchy se rozhodně odměňte, ale s pořádnou oslavou byste měli ještě pár dní počkat.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.