Jágr Matásek opět nasadil brusle. Tentokrát na zimáku prohnal seriálové kolegy

Polda V (11) - Michalova ledová akce

Dávná myšlenka herce Davida Matáska, že v „hokeji je gladiátorství víc než v jiném sportu“, teď opět ožívá v oblíbeném krimi seriálu. Podívejte se v exkluzivní ukázce, jaký svéráz je polda v jeho podání na ledu gladiátor.

Od premiéry divadelní hry Jaromír Jágr – Kladeňák, v níž titulní postavu ztvárnil právě herec David Matásek, uběhlo sice bezmála dvanáct let, jak ale nyní herec předvedl v pokračování seriálu coby polda Michal Bříza, ještě zdaleka nezapomněl, o čem hokej je.

Vražda hokejového trenéra a následná sázka s Juniorem vyhecuje Michala Břízu obout brusle a vyrazit pokořit soupeře na ledovou plochu. Samozřejmě, že na to nebude sám, neb se rozhodne uspořádat rovnou policejní hokejový zápas. Podmínka přijetí do týmu? Zájemce musí být policista a rozumět pravidlům hry.

O účast se zajímá nejen Michalův parťák a rovněž zkušený hokejista Junior (Vladimír Polívka), ale i šéfová Táňa. Polda se na její rozhodnutí dívá skepticky. Táňa ho však klasicky uzemní:

Představitelka Táni Hoškové, herečka Jana Kolesárová, má na natáčení scén na ledě jen ty nejlepší vzpomínky. „To bylo jedno z nej natáčení. Všichni jsme tam bruslili několik hodin. Cítila jsem se, jako bychom ani netočili a byli někde za zábavou. Bylo to milé osvěžení z mé klasické terapeutické rutiny," prohlašuje herečka.

David Matásek si pracovní návrat na ledovou plochu také užíval. Všichni se prý na place dobře bavili. „A taky jsme pak dva dny nemohli pořádně chodit. Zapojoval jsem svaly, které člověk běžně nepoužívá,“ upřesňuje.

David Matásek: Hokejový fanoušek uvidí, co v nás je

Akorát Mráz v podání Jiřího Vyorálka to chudák trochu víc schytal. Dostat pukem mezi oči, ale k téhle hře prostě patří. Ostatně jak hokej trefně vystihl už před premiérou Kladeňáka sám David Matásek. „Je to hodně drsný sport, žádné teatrální válení po trávníku. Možná jsem přehnaně romantický, ale hokej se mi zdá čistší a drsnější než fotbal," řekl přesně pro MF Dnes. „V divadle na Kladně jsem hrál Jaromíra Jágra jako hostovačku. Takže to byla úplná legrace," upřesňuje ještě s odstupem času David Matásek.

„Stál jsem na bruslích po čtyřiceti letech. Ale stačilo osvěžit si návyky, seznámit se s hokejkou, ledem, bruslemi, herci a šli jsme na to,“ vzpomíná na loňské natáčení Poldy s úsměvem. „Myslím, že zkušený hokejový fanoušek uvidí, co v nás je,“ míní dál herec, který měl během natáčení i jistý pracovní úraz. „Bruslil jsem a dostal přihrávku na gól. Byla naservírovaná na zlatém podnosu, jistý gól – a já ji promáchl, netrefil, upadl a vyrazil si dech,“ přibližuje se skromným tvrzením na závěr, že sportovní výkon dá i zahrát, ale aby to bylo uvěřitelné, „musí vám v tom hodně pomoc střihač a hodný režisér".

Nejen na hokejový turnaj s našimi hvězdami se těšte v sobotu večer na Primě. Polda opět všechny překvapí, v čem ještě je „zatraceně dobrej".


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 3. 2024

Berani, pokud se vám v poslední době nedostává lásky, po které toužíte, možná je to proto, že jste si o ni neřekli. Pokud jste s někým zapleteni a cítíte se nenaplněni, zvažte možnost upřímného rozhovoru o svých potřebách a o tom, co od vztahu chcete, abyste byli šťastní. Pokud nyní nejste ve vztahu a chcete být, musíte se důrazněji věnovat poznávání toho, koho chcete.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.