Jakub si plete křen s petrželí. Na hobby horsing přizve růžového jednorožce

Hobby horsing - Prostřeno! S29 (63)

Soutěž amatérských kuchařů z Ústeckého kraje se ve středu odehraje u hostitele Jakuba. Šestnáctiletý učeň nečeká, že vyhraje, protože moc nevaří. Svoje menu si ale vyzkoušel na sousedech. Jak uspěje, když ani neví, jak vypadá petržel?

Středeční večeře proběhne u Jakuba, který bydlí se svou maminkou. Rodiče jsou rozvedení a mají ho ve střídavé péči. Do soutěže se nepřihlásil sám, ale přijal výzvu od kamaráda. Pokud by vyhrál, šetřil by si na řidičský průkaz a auto. Jelikož je mu šestnáct let, soupeři nevědí, co od jeho večera čekat. Budou se brát ohledy na jeho věk? V menu hostitel slibuje šunkovou rolku s křenovou pěnou, kuřecí vývar se zeleninou a domácím kapáním, kuřecí kousky s chilli a medovou omáčkou s rýží a jako sladkou tečku tiramisu.

Jak je na tom Jakub s vařením, pochopíme hned při zakládání vývaru. „Tohle myslím, že je pórek. I když asi ne, nevím, moc se v tom nevyznám,“ přizná Jakub s petrželí v ruce. V surovinách má zmatek. Po chvíli si prohlíží křen, který má později dát do pěny na šunkové rolky. „To je asi petržel, nebo petrželová nať,“ rozkrojí bílý kořen. Chtěl ho dát do vývaru. Naštěstí podle vůně pozná, že je něco špatně.

Podívejte se na video, ve kterém si Jakub plete suroviny:

Přes počáteční rozpaky si soutěžící zkusí zaklusat

Hosty přivítá Jakub venku společně s kamarádem v růžovém kostýmu jednorožce. Soutěžící si vyzkouší hobby horsing, který se v Prostřeno! objeví poprvé. Simulované parkurové skákání a drezura bez skutečných koní se teď těší čím dál větší popularitě. K jízdě se používají hobby koně, což jsou tyče s připevněnou koňskou hlavou. „Takovou zábavu jsem si vybral, protože mě nic jiného nenapadlo,“ přizná Jakub, který chtěl udělat především zábavnou show. Soutěžící se budou nejprve stydět, pak si ale zkusí chůzi i klus a dobře se pobaví.

Po zábavě se všichni přesunou do bytu. Šunková rolka je ideální předkrm, ne každému ovšem zachutná. Polévka bude úplně bez chuti a kapání Jakub pokazí. Hlavní chod bude zase poněkud vysušený. V podvečer uvidíte na prima+ a televizních obrazovkách, zda si ostatní všimnou, že Jakub neudělal úkol týdne – šumajzl. Už nyní si můžete pustit všech pět dílů tohoto týdne a podívat se, kdo nakonec zvítězí. Bude mít Jakub šanci, nebo ho ostatní potopí? Dívejte se.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 20. 5. 2024

Dnes byste mohli dobře psát beletrii nebo publicistiku. Je docela dobře možné, že jste o nějakém literárním oboru uvažovali. Proč váháte? Nikdy není pozdě. Najděte si čas na napsání příběhu. Pokud máte negativní postoj k věcem, které děláte, jak chcete něco udělat, Berani?

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.