Celebrity

25. února 2024 19:44

Gabriela Kolinová

Jan Bendig konečně promluvil o kauze mouka. Zpěvák trvá na tom, že nic neplánoval

Bendig děkuje fanouškům

Jan Bendig konečně vysvětlil, jak to bylo s kauzou mouka na červeném koberci. Zpěvák trvá na tom, že útok nepřipravoval, ani nedomluvil. Dle svých slov o něm vůbec nevěděl. Policie však ve středu pro magazín Showtime uvedla, že scénka byla zinscenovaná a Bendigovi hrozí pokuta za to, že podal křivé vysvětlení.

Jan Bendig dlouho mlčel. Nyní konečně přišel s vysvětlením, jak to bylo s moučným incidentem na Českém slavíkovi. Hned na začátku příspěvku na Instagramu se omluvil, že fanoušci museli čekat tak dlouho. „Nechtěl jsem se vyjadřovat k něčemu, co jsem si neměl možnost ověřit v rozhodnutí policejního orgánu,“ napsal na úvod Bendig.

„Uznávám, že jsem zbytečně zalezl do ulity a měl se vyjádřit hned,“ uznal s tím, že policejní zprávu dostal v pátek odpoledne. Podle něj jde jen o vyrozumění, že celá věc není trestným činem, ale pouze přestupkem. „V žádném případě se nejedná o rozhodnutí policejního orgánu o tom, že já nebo někdo jiný měl incident organizovat,“ pokračuje v rozsáhlém vysvětlení.

Čtěte také: Bendig s moukou zaskočil kolegy. Jeho cirkus pro média se mi vůbec nelíbí, řekl Ruppert

Bendig trvá na tom, že on sám se na moučném útoku nepodílel. „Stále si stojím za tím, že jsem útok nepřipravoval a nedomluvil a nevěděl o něm,“ uvedl. S útočníkem se dle svých slov dopředu nesetkal, ani s ním telefonicky nekomunikoval. „Jediné, kdy jsem byl s tím klukem v kontaktu, bylo během telefonátu po útoku, kdy se nám omlouval a já si vyslechl jeho příběh,“ vysvětlil Bendig. Jeho omluvu prý přijal a o tom své fanoušky ihned informoval.

Bendig se chce obrátit na právního zástupce

Bendig pochválil také práci policie, ale zároveň uvedl, že se obrátí na právního zástupce a budou případ dále řešit. „To, že je to tak uzavřeno, nechápu, ale právě proto jsme využili možnosti právního zastoupení a hodláme se v rámci správního řízení bránit prostřednictvím právního zástupce.“

Mohlo by vás zajímat: Bendigova hra na moučný rasismus: Kobzanové se líbí, že zpěvák všechny napálil

Zpěvák také přiznal, že je z celé kauzy unaven a vyčerpán. „Vím, že získat důvěru některých z vás bude těžké, ale já to beru i jako výzvu,“ napsal na závěr Bendig.

Policie má ale jasno, podle ní byl útok moukou na zpěváka Jana Bendiga předem domluvený. „Kriminalisté celý incident na Českém slavíkovi prověřili a detektivové z odboru extremismu a terorismu zjistili, že oba účastníci se na celé události domluvili a z tohoto důvodu nebyl spáchán žádný trestný čin a celý případ byl odložen,“ uvedl policejní mluvčí Richard Hrdina ve vyjádření policie pro Showtime.

Kauza Jana Bendiga pokračuje. K moučnému útoku se už vyjádřily i další celebrity:

Sdílejte článek
Štítky policie Instagram mouka Jan Bendig Český slavík Bendigo

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.