Celebrity

10. října 2022 15:10

Vanesa Havlíková

Jan Čenský o nové filmové roli: Vztah s mladou ženou mohu naštěstí jen hrát

Jana Čenského (61) si diváci již od 20. října budou moci užít ve vztahové komedii Za vším hledej ženu režiséra Miloslava Šmídmajera. Co oblíbený herec prozradil o své nové filmové roli?

Jan Čenský si v novém filmu zahraje bývalého manžela Zlaty Adamovské (63) a otce hlavní hrdinky Hany Vagnerové (39), která randí s mužem stejného věku jako její otec. V emočně rozmanitém příběhu se budete moci dále těšit například i na Marka Vašuta (62), který ve snímku ztvární jednu z hlavních rolí.

Tři kamarádky, tři osudy. Krásná Alex, sympatická Marta a svéhlavá Irena. Tři naprosto jiné příběhy a jiný pohled na život. Přesto je mezi nimi to nejpevnější pouto, které nic nemůže přetrhnout. Ani muž.

Nová komedie Za vším hledej ženu míří do kin už 20.října:

Jan Čenský si zahrál bývalého manžela Zlaty Adamovské

Ve filmu Za vším hledej ženu si Jan Čenský zahraje čerstvě bývalého manžela Zlaty Adamovské. Můžou se diváci těšit na společné scény, nebo se s herečkou na place spíše míjeli?

„Musím předeslat, že jsem tam dostal malou roličku, bylo to ale tak milé, že jsem na to přistoupil. Skvělí lidé – jak v obsazení,​ tak​ ve štábu. ​Se Zlatkou jsme měli jedinou scénu. Bylo to v Ostravě a musel jsem hrát, že ji nevidím. Takže jsem dělal, že tam není. Ona mě viděla, skrývala se a já jsem vyběhl​ ​šťastný vstříc novému životu​ ​s milenkou a dítětem​. Bylo to takové zvláštní​,“ popisuje s úsměvem svou novou filmovou roli Čenský.

„Zlatka je báječná a velmi jim s Petrem Štěpánkem fandím, protože je opravdu holka do nepohody. Oba dva se vedle sebe naprosto rozzářili, jsou fajnový pár,“ dodává herec.

O legraci nebude nouze

Trailer nastiňuje, že o legraci nebude nouze. Jaké vtipné chvíle během natáčení Jan Čenský zažil? „Vtipné bylo, že jsem jel tu dlouhou cestu z Prahy do Ostravy jen na jeden jediný obraz. Tam jsem natočil to, že nevidím Zlatku, a zase jsem se vydal na dlouhou cestu zpátky do Prahy,“ směje se Čenský.​

Jak by sám herec charakterizoval svou roli? ​„Objeví se tam jen opravdu sporadicky. Je to nadšený, myslím, že trochu zblblý, ne úplně stařík, který je omámen situací. Kéž by mu to vydrželo. Vypadá to, že by mohlo být pokračování filmu,“ přibližuje svou roli.

O několik let mladší ženu by nechtěl

V komedii si Čenský zahraje také otce hlavní hrdinky, kterou ztvární Hana Vagnerová. Jak se postava herce staví k faktu, že jeho dcera randí s mužem stejně starým, jako je on sám? Jak by na to reagoval v reálném životě?

„Já nemám dceru, ale syna, takže tohle naštěstí nemusím řešit. Samozřejmě jako otec bych ji maximálně podporoval. Pokud by se dcera dostala do takové situace, snažil bych se jí pomoci. Jsou to ale pouze domněnky. Mám kamaráda, který v mém věku má nový vztah, novou ženu a tříměsíční dítě, tak jsem říkal: ‚Chlapče, to je čest, jsi odvážný.‘ Moje postava je takový muž, který do toho šel. Do vztahu s mladší ženou, s níž založil novou rodinu. Je plný naděje, musí si věřit, nechce být zrazován okolím, já osobně bych do toho ale nešel. Naštěstí to m​ohu​​ jen hrát,“ prozrazuje Čenský.

Podmínky během natáčení nebyly zcela příznivé

Během natáčení herce na place potrápily vysoké teploty. Jak vedro zvládl Jan Čenský a jak trávil letošní léto?

„Klimatizovanou místnost jsem našel pouze tam, kde byla produkce. ​Měli jsme zázemí na tenisových kurtech, kde začínal Ivan Lendl, tak to pro mě byl zážitek. Jediná klimatizovaná místnost byla produkce, tam jsem se chránil. Pak jsme ale vyjeli k nákupnímu centru, kde se natáčelo na parkovišti. Tam to bylo husté. Ve svém věku mám raději zimu. Umím se zahřát, ale před vedrem nikam neutečete. Venku bylo tak 38 stupňů a na parkovišti skoro 60 stupňů. Maskérky běhaly a říkaly: ‚Vy se nám potíte!‘ Zpocený herec, to je strašné,“ říká Čenský s úsměvem.

„Moje léto bylo rychlé, ale bylo takové polopracovní a polovolno. Moje kolegyně Dana Morávková to udělala velmi šikovně. Ta si celý červenec dala volno. Říkal jsem si, že je to dost dobrý nápad. Příští rok v červenci udělám to samé. ​​Když člověk může vypnout na tři měsíce, to jsou prázdniny. Pořád z toho volna pouze ukrajujeme. Jezdím se zájezdovým divadlem Harlekýn, hrajeme po vlastech českých a moravských. Dále hraji i v krásném divadle Lucie Bílé s Danou Morávkovou ve hře Mlčeti zlato. Teď začala sezona, tak je to docela náročné, protože představení je hodně a rozjelo se i mnoho projektů. Baví mě to ale pořád,“ prozrazuje Jan Čenský, který si během léta moc neodpočinul.

Režiséra Čenský i přes letité zkušenosti stále potřebuje

Jan Čenský se věnuje herectví celý svůj život. Je nějaký rozdíl mezi tím, kdy s herectvím začínal, a situací, jaká je nyní? „To je zajímavá otázka. Zvláštní je to, že dřív po mně režisér něco chtěl, korigoval mě a teď se velmi často stává, že řeknou: ‚Pane Čenský, vy to znáte, nechám to na vás.‘ A to mi je hrozně líto, protože já potřebuji režiséra. Potřebuji, aby mi řekl, co mám dělat, protože je tisíc způsobů, jak to mohu zahrát. Je mi líto, že po mně teď nic nechtějí,“ objasňuje rozdíly v herectví během své kariéry.

„Když jsem dělal s Terezou Kopáčovou a hrál jsem s Lukášem Vaculíkem, který je mým spolužákem, libovali jsme si v tom, že po nás režisér konečně něco chce, má připomínky a pracuje s námi. Zkrátka, že mi nenechávají volnou ruku a že režisér má nějakou představu. Herec má spoustu možností, ale je mi líto, že mi neřeknou, jakou vybrat. Je strašně fajn, když se najde režisér, který to nenechá jen na vás,“ dodal. „Miloslav Šmídmajer má kolem sebe krásnou atmosféru. Velmi něžně vás dostane tam, kam chce,“ dodává s úsměvem.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 24. 4. 2024

Berani, některé vaše pracovní povinnosti jsou pro jednoho člověka příliš velké a mohly by vás dnes zatížit. Zdá se, že hromada práce se neustále zvětšuje, ať děláte, co děláte. Pokud můžete, delegujte své úkoly. Nejméně naléhavé úkoly odložte stranou a na zbytku postupně zapracujte. Váš zaměstnavatel od vás může, ale nemusí očekávat příliš mnoho, ale vy máte právo udržet si zdravý rozum bez ohledu na cokoli.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.