Celebrity

26. července 2022 12:05

Zuzana Schneidewind

Jan Čenský o neopětované lásce k Ivaně Andrlové: Nevšimla si mě ani v posteli

Pohádkových 7 pádů Honzy Dědka (28) - upoutávka

Třicet let šťastně ženatý herec a moderátor Jan Čenský (61) dodnes nezapomíná na svoji velkou studentskou lásku. Bylo mu třiadvacet, když se zamiloval do tehdy začínající herečky a spolužačky Ivany Andrlové (61). Ta ale fešákovi s mužnou postavou nikdy nepodlehla.

Ač má na svém hereckém účtě rolí mnoho, lidé si tvář Jana Čenského nejčastěji vybaví především ve spojení s pohádkovými princi. Tím nejpopulárnějším zůstává „princ“ v pohádce Princové jsou na draka. „Měla premiéru před čtyřiceti lety v den mých narozenin 1. května v 17:30. Proběhla naprosto bez povšimnutí, ale díky těm písničkám, které napsali pánové Uhlíř a Svěrák, se z ní stal později fenomén,“ vzpomíná herec v Pohádkových 7 pádech Honzy Dědka na roli chasníka Honzy z podzámčí, který se zamiluje do princezny (Ivana Andrlová) a po porážce draka jsou všichni šťastni až dodnes. V reálném životě si to štěstí prožili představitelé hlavních rolí po boku někoho jiného, což si před těmi zhruba čtyřiceti lety právě Jan Čenský zrovna nepředstavoval.

V populární talkshow, kterou uvidíte v úterý večer na Primě, po letech vyšlo najevo, že ony zamilované vlahé pohledy, které na kolegyni Ivanu Andrlovou tehdy Jan Čenský „házel“ při stavění legendární zdi, nemusel zase tak moc hrát.

„Zamiloval jsem se do Ivanky Andrlové, ale poznal jsem, že je to marné. Pohádku Princové jsou na draka jsme s Ivankou natáčeli hned po inscenaci, kde jsme spolu měli moji první postelovou scénu,“ přiznává dnes otevřeně Čenský. Zmiňovaný televizní příběh se jmenoval Příliš mladí na lásku a vyprávěl milostný příběh devatenáctiletého Ondřeje a sedmnáctileté Aleny.

„Já jsem na ni koukal už na škole. Ale neudělal jsem první talentové zkoušky, ona ano, tak jsem byl o rok níž a ona si mě na chodbě nevšímala. Najednou jsem dostal scénář a dozvěděl jsem se, že budou postelové scény, kde nebudeme úplně oblečení. Tehdy jsem ještě dělal atletiku, tak jsem se ještě mohl svlékat. Říkal jsem si, že si mě v té posteli třeba všimne, ale nevšimla,“ popisuje Jan Čenský dnes již s úsměvem nenaplněnou studentskou lásku s tím, že „v pohádce Princové jsou na draka už měla nějakého muzikanta, takže měla oči jenom pro něj“.

Ivana Andrlová se později provdala za o čtrnáct let staršího herce a pedagoga Ivana Vyskočila, který měl tou dobou za sebou již dvě manželství a děti. Svazek s Andrlovou skončil v roce 1996 bouřlivým rozvodem. To Jan je se svojí ženou Danou Čenskou již tři dekády a až na jeden hercův úlet s květinářkou ve Zlíně to páru v manželství, z něhož vzešel syn Matyáš (31), klape. Jeho vztah s Ivanou Andrlovou tak navždy zůstal jen na profesní úrovni. Dodnes jsou však přátelé.

Sdílejte článek
Štítky láska manželství herec Honza Dědek 7 pádů Honzy Dědka Jan Čenský Ivana Andrlová Pohádkových 7 pádů Honzy Dědka

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 24. 4. 2024

Berani, některé vaše pracovní povinnosti jsou pro jednoho člověka příliš velké a mohly by vás dnes zatížit. Zdá se, že hromada práce se neustále zvětšuje, ať děláte, co děláte. Pokud můžete, delegujte své úkoly. Nejméně naléhavé úkoly odložte stranou a na zbytku postupně zapracujte. Váš zaměstnavatel od vás může, ale nemusí očekávat příliš mnoho, ale vy máte právo udržet si zdravý rozum bez ohledu na cokoli.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.