Celebrity

30. září 2022 16:50

Vanesa Havlíková

Zlata Adamovská o nové filmové roli: V životě jsem zvolila raději rozvod než vraždu

Zlatu Adamovskou (63) si diváci již od 20. října budou moci užít ve vztahové komedii Za vším hledej ženu režiséra Miloslava Šmídmajera. Jak herečka reaguje na životní zkoušky na filmovém plátně a jak v soukromém životě?

V emočně rozmanitém příběhu se budete moci v hlavní roli těšit na hereckou dvojici Hanu Vagnerovou (39) a Marka Vašuta (62).

Tři kamarádky, tři osudy. Krásná Alex, sympatická Marta a svéhlavá Irena. Tři naprosto jiné příběhy a jiný pohled na život. Přesto je mezi nimi to nejpevnější pouto, které nic nemůže přetrhnout. Ani muž.

Legendární herečka Zlata Adamovská si v novém filmu zahraje maminku hlavní hrdinky Hany Vagnerové, dceru poněkud drsné Daniely Kolářové (76) a zhrzenou exmanželku Jana Čenského (61). Jak se vypořádá s životními zkouškami na filmovém plátně a jak je řeší v soukromém životě?

Zlata Adamovská svým dětem do vztahů nemluví

„Mou postavu nedávno opustil manžel, protože si našel mladší. V kontextu příběhu, kdy si moje dcera Alex najde staršího chlapa (Marek Vašut), to samozřejmě vytváří situace, které jsou někdy komické, někdy smutné, ale rozhodně jsou ze života. Ve filmu jsem milující matka, avšak se špatnou zkušeností s muži. Matka, která nechce, aby její dcera dopadla stejně, proto jí mluví do života víc, než je zdrávo,“ objasňuje herečka svou novou roli.

„Já svým dětem do vztahů nemluvím, myslím si totiž, že osobní zkušenost je nepřenosná a že si každý na tu svoji pravdu musí stejně přijít sám,” dodává.

Bez vnoučat si už život nedovede představit

Na období, kdy se její děti narodily a vyrůstaly, vzpomíná Zlata Adamovská nejraději. „Byla to kolikrát pěkná honička, ale jsem ráda, že jsem si to s nimi i přesto užívala. No a teď, když už jsou velké a soběstačné, si užívám víc klidu a děkuji osudu, že je mám. Naštěstí bydlíme všichni blízko sebe, takže se vídáme poměrně často. Zrovna dneska jsem jim upekla štrůdl a měly ho i s donáškou do bytu,“ prozrazuje Zlata.

A jak to má herečka s vnoučaty? „Když je pár dní nevidím, stýská se mi. Když je ale mám pár dní na hlídání, ráda je zase odevzdám dceři. Vnoučata jsou 2 v 1. Nabijí vás energií a zároveň ji z vás vysají. Bez nich by ale pro mne byl život o moc chudší,“ dodává.

V životě se rozhodla raději pro rozvod než vraždu

V traileru Za vším hledej ženu postava Zlaty Adamovské říká větu: „O rozvodu jsem nikdy nepřemýšlela. O vraždě ano, ale o rozvodu nikdy!“ Jak k tomu přistupovala ve svém reálném životě?

„Moje postava je zdrcená z rozvodu a na můj vkus až moc přenáší zášť vůči bývalému manželovi i na jiné muže a vztahy. Já jsem v životě zvolila raději rozvod než vraždu a myslím, že jsem udělala dobře,“ usmívá se Zlata a za pravdu jí dává i její filmový exmanžel Jan Čenský. „Zlatka je báječná a velmi jim s Petrem Štěpánkem fandím, protože je to opravdu holka do nepohody,“ prozrazuje její filmový exmanžel Jan Čenský.

Jan Čenský si zahrál exmanžela Zlaty Adamovské

„Se Zlatkou jsme měli jedinou scénu. Bylo to v Ostravě a musel jsem hrát, že ji nevidím. Takže jsem dělal, že tam není, ona mě viděla, skrývala se a já jsem vyběhl šťastný vstříc novému životu s milenkou a dítětem. Vtipné bylo, že jsem jel z Prahy do Ostravy jen kvůli tomuto jednomu záběru. Tam jsem natočil, že nevidím Zlatu, a zase jsem se vrátil,“ směje se Čenský.

„Na scény s mým filmovým exmanželem nebylo ve scénáři dost místa, a tak jsme s Honzou Čenským měli ve filmu jen jednu scénu, ve které jsme se vlastně nepotkali. Přistihla jsem ho totiž na parkovišti obchodního centra, jak vystupuje z auta se svojí novou přítelkyní, a provedla jsem mu takovou děsnou nečekanou a docela vtipnou věc, která odpovídala duševnímu rozpoložení mojí role. Co to bylo, se diváci dozví až v kině, do kterého je srdečně zvu,“ dodává Zlata.

Na dovolenou vyrazila do Kanady

Léto bylo pro herečku vesměs pracovní. Pokud nenatáčela, hrála na divadelních prknech. Jaký je její recept na to, aby člověk takové tempo zvládl?

„Podle mne se na člověku často podepíše stres, přepracovanost, nelad ve vztazích, taková vnitřní nerovnováha. Být v pohodě, zajímat se o život kolem sebe, ale zároveň nezlenivět a nevzdat touhu po zítřku je někdy pořádná fuška. Ale já říkám, že život je jen jeden a žádný den není nanečisto. Podle toho žiji a užívám si života hlavně směrem dopředu. Osobní energie pro mne začíná být vzácnou veličinou, tak se snažím s ní šetřit a nacházet způsoby, jak ji dobíjet,“ říká Zlata.

Je to třeba relax v přírodě, práce na zahradě, pobyt v lázních nebo cestování. Člověk si takzvaně vyčistí hlavu a na další práci se těší. Udržování takové rovnováhy je důležité a já už vím, že se nesmím pracovně přetěžovat. Proto si čas na odpočinek zahrnuji do svého pracovního diáře,“ dodává.

A taky že tak udělala. „Na dovolenou jsme tedy s manželem odletěli až v září. Za přírodou do Kanady. Byl to pro mne úžasný zážitek, viděli jsme nádherná ledovcová jezera, hory, vodopády, dokonce i divoká zvířata. Medvěda jsme naštěstí nepotkali, to bych s vámi tenhle rozhovor asi nedělala,“ směje se Zlata.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 23. 4. 2024

Dnes je v pořádku plakat, Berani. Uvolnění je rozhodující pro přijetí. Pokud nemáte pocit strachu a omezení, může pro vás být těžké prožívat radost a expanzi. Spojte dobré se špatným a nechte tyto dvě síly, aby se ve vaší bytosti harmonicky usadily. Proveďte přípravy, které vám umožní vzlétnout do velkých výšin. Ujistěte se, že jste připraveni přijmout výzvy, které s růstem přicházejí.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.