Celebrity

20. srpna 2022 06:00

Tomáš Durčák

Kordula zažívala kruté dětství, prohlásila Žilková. Chce, aby se Stropnický vrátil

Proč Žilková stojí o střídavou péči se Stropnickým

Vypadalo to, že by se i přes zraňující nevěru mohli nakonec rozejít v dobrém, a hlavně zachovat stabilní rodinné prostředí pro jejich dospívající dceru. Nyní to však vypadá, že Veronika Žilková (60) a Martin Stropnický (65) o její další péči svedou nehezký spor.

Nehezký proto, že aspoň podle prvních „výstřelů“ je už nyní jasné, že o silná slova a možná i nějaké to špinavé prádlo nebude nouze. Vše odstartoval v úterý Martin Stropnický, který před zahájením soudu, jenž měl rozhodovat o střídavé péči společné dcery Korduly Stropnické (16) až do rozvodu, Veroniku zaskočil okamžitým podáním žádosti o rozvod.

Tím de facto podstatu celého soudu, jež měl proběhnout, anuloval, takže k němu nedošlo. Šokovaná herečka následně exkluzivně pro pořad ShowTime vysvětlila, co se stalo a proč vůbec tolik stojí o to, aby její dcera byla ve střídavé péči a mohla s ní trávit čas.

Život s ochrankou za zády

„Ta holčička už devět let, co táta šel do politiky, zažívala docela kruté dětství. Žila s ochrankou, ochranka s ní chodila do školy, na tábory, na tancování, protože v té době byl útok ruských extrémistů na rodinu ministra obrany,“ popsala Žilková život její dcery.

„No tak jsem si řekla, že je to poslední rok, než bude velká, než jí bude osmnáct. Tatínek byl čtyři roky v Izraeli, tak třeba by se teď mohl vrátit a nejenom psychicky, ale i fyzicky pomoci té holce okolo jejího života a její budoucí profese. Prostě nějak s ní navázat vztah, ale je vidět, že pro něho bohužel kariéra a nějaký finance jsou teda víc než ten vztah. Škoda, že ty předchozí děti mu dřív stály za to, aby se vrátil. Tahle už mu za to nestojí,“ dodala herečka, co ji vedlo k zájmu o střídavou péči.

Exministr Martin Stropnický to, že dcera měla kvůli jeho kariéře prožít „kruté dětství“, zatím nijak nekomentoval. K podání žádosti o rozvod s Veronikou Žilkovou i k celé situaci se pro pořad ShowTime ale přece jen vyjádřil: „Na Kordulce mi velice záleží. Doufám, že časem zvítězí racionalita tak, aby byl naplněn zájem naší nezletilé a zároveň již téměř dospělé dcery. Jsem ale přesvědčený, že právě proto toto téma nepatří na veřejnost.“

Stropnického starší potomci – zdá se – tolik netrpěli

Můžeme-li usuzovat z další trojice starších dětí, kterých je Martin Stropnický otcem, o nějaké vážné trpění by jít nemělo.

Jeho nejstarší syn Matěj Stropnický (38) je po otci hercem, ale i politikem, který po zvolení působil celkem 12 let mimo jiné jako zastupitel Prahy 3 i náměstek primátorky hlavního města Prahy pro územní rozvoj a územní plán. Dále si střihl pár malých rolí a tu a tam něco napíše. Matěj se dlouhodobě netají svou homosexualitou a se svým partnerem Danielem Krejčíkem žijí na zámku v Osečanech, který zároveň postupně rekonstruují a zkrášlují.

Druhým nejstarším potomkem exministra je herečka Anna Stropnická (33), která se nejvíc potatila hereckým směrem, z klanu Stropnického potomků slaví největší úspěchy. Kromě filmů a seriálů velmi intenzivně hraje a hrála v divadlech. V minulosti působila v olomouckém Moravském divadle či brněnském Národním divadle, dnes se angažuje zejména v pražském Švandově divadle.

Třetím dítětem Martina Stropnického, které nemá s Veronikou Žilkovou, je Františka Stropnická (27). I ona v sobě nezapře příslušnost ke známé umělecké rodině a talent. Její předností se zdá být zejména zpěv – úspěch slavila například v muzikálech Dracula či Romeo a Julie.

Někdy se zapomíná na to, že Martin Stropnický s Veronikou Žilkovou měli v roce 2007 ještě syna Melichara, který však žil po porodu pouhých 198 dní a zemřel kvůli vrozené brániční kýle, která zabránila vývoji jeho plic, takže za něj musely dýchat přístroje. Tento stav nakonec neunesly jeho další orgány.

Sečteno a podtrženo, Martin Stropnický již dokázal po boku svých partnerek vychovat tři potomky a nyní se prahu dospělosti blíží i nejmladší Kordula, která v září oslaví 17 let. Nezbývá než doufat, že na její věk i těžká životní rozhodnutí, která ji v následujících letech čekají, budou pamatovat i její rodiče a nedovolí, aby jejich spory třeba nezpůsobily, že zbytek jejího dětství bude opět krutý.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 16. 4. 2024

Pokud se dnes budete muset vypořádat se zklamáním, snažte se, aby vás to nezlomilo, Berani. Můžete obdržet dopis nebo telefonát, který vám přinese méně příznivé zprávy. Možná, že někdo, koho jste chtěli vidět, nebude moci přijít. Snažte se nenechat si tím zkazit náladu. Takové věci se stávají. Zaměstnejte se.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.