Celebrity

16. října 2023 08:30

Eliška Reiglová

Jan Cina oznámil rozchod, rok ho tajil. S Petrem Vančurou byl šestnáct let, snili o svatbě

Média o nich někdy psala jako o snoubencích, byť oficiální žádost o ruku nikdy neproběhla. Nyní herec Jan Cina (35) po více než roce od rozchodu veřejnosti oznámil, že s partnerem Petrem Vančurou (39) v tichosti šli každý svou cestou.

Jan Cina a Petr Vančura tvořili jeden z nejstabilnějších párů českého showbyznysu. Byť jim zákon neumožňoval manželství, strávili po svém boku krásných 16 let. Nakonec se ale rozhodli jít každý svou cestou, jak oba oznámili na sociálních sítích s tím, že k sobě žádnou zášť nepociťují a zůstávají přáteli.

„Tahle fotka byla v mých představách vždy trochu jako adept na svatební oznámení a lup, je to rozchodový oznámení. Před rokem a kus jsem pocítil a řekl nahlas sobě i Peťovi, že je konec. Od té doby je to jízda pro nás oba, stejně jako to byla jízda 16 společných let před tím. Teď se ale snažíme řídit každý sám,“ napsal na Instagram Cina, který za společná léta Vančurovi poděkoval.

„Tohle veřejné oznámení je v něčem zvláštní, říkám si, proč něco takhle osobního, křehkého a intimního sdílet s často cizími lidmi, ale je to asi nutné. Nechceme dál vymýšlet vyhýbavé odpovědi nebo prostě lhát. A je to asi součást celého tohohle procesu,“ vysvětlil herec, proč se s bývalým partnerem po roce utajování rozhodli jít s pravdou ven.

Plánování svatby

Když Jan Cina není před kamerou nebo v divadle, věnuje mnoho energie tomu, aby se jednou v Česku gayové mohli brát stejně jako heterosexuálové. Koneckonců právě s Vančurou o svatbě hovořili dlouhodobě, do registrovaného partnerství vstoupit nechtěli.

„O svazku a svatbě jsme snili, aby to byla oslava toho, že jsme spolu. Měli jsme to vymyšlené velkolepě a chtěli jsme z toho udělat takový festival. Tím, že se zákon o sňatcích stále nikam nepohnul a registrované partnerství pro nás není dostačující a zajímavé, budeme spíš čekat,“ řekl loni Cina portálu Deník.cz.

Co před časem prozradil Jan Cina v Show Jana Krause:

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 9. 5. 2024

Berani, dnes můžete být požádáni, abyste zpomalili. Ať už to přijde v podobě pokuty za překročení rychlosti nebo odřeného kolena, když zakopnete, musíte tomuto poselství naslouchat. Klíčové pro vás nyní je, abyste v důsledku tohoto zpomalení nepropadali přílišným emocím. Vězte, že je to pro vaše vlastní dobro. Nestěžujte si na to, prostě to udělejte.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.