Celebrity

8. května 2023 10:35

David Laštovka

Jana Boušková den po svých narozeninách přišla tragicky o manžela. Přejela ho tramvaj

7 pádů Honzy Dědka: Boušková o zásnubách s Vydrou

Herečka Jana Boušková v těchto dnech slaví 69. narozeniny. Byly ovšem doby, kdy je neměla důvod slavit. Pouhý den po svých osmadvacetinách tragicky přišla o manžela, herce a dabéra Petra Svojtku, se kterým v té době měla teprve dvouapůlletého syna Honzíka.

Herečka Jana Boušková, divákům televize Prima dobře známá z pořadu Prostřeno!, kterým už dlouhých čtrnáct let provází se svým nynějším manželem Václavem Vydrou, si v životě vytrpěla mnoho. Když jí bylo osmadvacet let, její tehdejší manžel, herec Petr Svojtka, tragicky zemřel a ona zůstala s jejich dvouapůlletým synem Janem úplně sama.

Život její první velké lásky vyhasl za velmi nešťastných okolností. Když se v noci vracel z divadelního baru v Národním divadle, rozhodl se, že se sveze noční tramvají na spřáhlech mezi spojenými vozy. Neudržel však balanc, spadl a mnohatunový kolos ho usmýkal a rozdrtil. Bylo mu pouhých pětatřicet let. K tragédii došlo pouhý den po jejích narozeninách.

Co jí pomohlo v nejtěžších chvílích?

Webu Prima ženy herečka prozradila, co jí v nejtěžších chvílích pomohlo obrovskou bolest překonat. „To, že mám syna, o kterého se musím postarat a vychovat ho. Také moje máma mi tenkrát moc pomohla. A také mi pomohlo, že jsem měla hodně práce v divadle a natočila v té době i tři inscenace v ostravské televizi. Ráda jsem tam jezdila vlakem. Byla to dlouhá cesta, ale já byla šťastná, že nemusím sedět doma se svými problémy,“ uvedla Jana Boušková.

Když se její syn zeptal na tatínka, měla pro něj odpověď. „Říkala jsem mu, ať počká do večera a já mu ukážu hvězdičku na obloze, a to je jeho táta,“ přiblížila Jana, která se ze dne na den stala samoživitelkou a musela se hodně otáčet, aby vše dokázala finančně zvládnout. „Musela jsem se vystěhovat z „nadměrného“ bytu a nový byt úplně zrekonstruovat. A to mě dost zaměstnalo. Zaplaťpánbůh. Jsem dost šetrná, takže než mi byl vyměřený vdovský důchod, s penězi jsem jakž takž vyšla a také mi pomohli v divadle,“ zavzpomínala na těžkou dobu.

Jak Václava Vydru přijal její syn?

Nevěděla, co bude dál. Život jí ovšem cestu ukázal. Po roce a půl se dala dohromady se svým dlouholetým kamarádem, hercem Václavem Vydrou. Dobře ho přijal i její malý synek. „Honza Vaška znal. Pomáhal mi při stěhování ještě s několika kamarády. S Vaškem jsme spolu studovali na konzervatoři v jednom ročníku. Byli jsme spolužáci. Když jsem byla ještě těhotná, Vašek v té době točil v Chorvatsku a zastavil se u nás v bytě s dárky pro moje dítě a taky mi nabídl, že, kdyby Petr - můj muž - nebyl doma a já bych začala rodit, tak ať mu zavolám, že mě odveze do porodnice. Takže můj syn ho poznal i takhle,“ prozradila Jana Boušková.

Letos v partnerském vztahu s Václavem Vydrou oslaví už čtyřicet let. Brali se ale až v roce 2006. Dodnes tvoří jeden z nejstabilnějších párů českého showbyznysu.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 29. 3. 2024

Berani, možná budete muset vědomě upustit od některých svých plánů a nechat vše na náhodě. Prvek neočekávaného vám může docela pomoci, takže s ním pracujte, místo abyste se ho snažili držet na uzdě. Přirozený tok událostí by vás měl dovést k větší svobodě. Používejte svou představivost, místo abyste se zcela spoléhali na mentální procesy, jako je logika.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.