Celebrity

7. července 2022 05:30

David Laštovka

Jana Brejchová a Tereza Brodská o soužití s Jaromírem Hanzlíkem: Solidně nás dusil

Když se Jana Brejchová (82) zamilovala do Jaromíra Hanzlíka (74) a opustila kvůli němu svého manžela Vlastimila Brodského (†81), její dcera Tereza Brodská (54) to velmi těžce nesla. Soužití pod jednou střechou s mámou a otčímem se pro ni stalo utrpením. Známý herec ji psychicky ničil a měla kvůli němu zdravotní problémy.

Herečka Jana Brejchová byla do o osm let mladšího Jaromíra Hanzlíka bezhlavě zamilovaná. Oproti vztahu s Vlastimilem Brodským, který se pro ni postupem let stal stereotypem a nudou, zažívala obrovskou změnu. S Hanzlíkem se nenudila ani minutu. Byl to akční muž a nadšeně cestoval a organizoval výlety nejen po Čechách, ale i po celé Evropě.

„Bavilo mě to. Jaromír ustavičně něco vymýšlel. Neměli jsme už chalupu, tak jsme koupili babety a jezdili na výlety. Pořád se něco dělo a já si to užívala. Vždyť do té doby jsem prakticky od mládí pořád jen pracovala. Nechodila jsem ani do tanečních. A pro Jaromíra nebylo nic problém. Jedeme do lesa, pod stan, budeme se živit sběrem a lovem, jindy nakoupil pruty, že budeme rybařit. Bylo to s ním zábavné. Nebyl rozhazovačný, ale uměl si užívat a byl velkorysý,“ svěřila se herečka v knize Moje máma Jana Brejchová, kterou o ní napsala její dcera Tereza. Brzy se společně přestěhovaly k Hanzlíkovi do domu, kde s nimi nějaký čas pod jednou střechou žil i hercův syn David.

Co řekla Tereza Brodská ke své knize o Janě Brejchové?

Hanzlíkovy drsné výchovné metody

Zatímco Jana byla z Jaromíra naprosto očarovaná, Tereza podobné nadšení nesdílela. „Od první chvíle jsem cítila, že jsem v jeho domě na Malá Straně prvek, který ho irituje a štve. A tak se mě i svého syna Davida snažil za každou cenu převychovat. Protože podle něj jsme byli rozmazlení frackové,“ prozradila v knize Brodská.

Hanzlík podle ní zvolil dost drsné způsoby výchovy. „Třeba s námi několik dní nemluvil – a to někdy i s mámou. My jsme nevěděli proč. Až pak nám řekl, že to bylo kvůli nějakému přestupku, špatně uklizené věci nebo tak něco. A já jsem nechápala, proč kvůli tomu muselo být dusno tři dny,“ popsala Tereza a přidala konkrétní případ.

„Nebo mi ráno před odchodem do školy oznámil: ‚Jo, večer si musíme promluvit.‘ V tu chvíli jsem měla celý den zkažený. Večer na mě čekal papír s vyznačenými tečkami, kam jsem musela doplnit: Já, Tereza Brodská, slibuji, že ode dne toho a toho budu zhasínat na záchodě, i když ho opustím jen na dvě minuty. Nebo že nebudu sešlapovat domácí obuv, nebudu jezdit metrem, ale tramvají. Pořád nějaké příkazy. Stejně se choval k Davidovi, který s námi nějaký čas bydlel. Solidně nás dusil. Měla jsem pak žaludeční vředy a k tomu zánět slinivky,“ přiblížila Brodská.

Partnerské neshody sváděl Hanzlík na Terezu

Komplikované soužití pod jednou střechou trvalo pět let.  „Já jsem se pak odstěhovala do mámina bytu v Nerudovce. Do té doby svaloval (Jaromír Hanzlík, pozn. red.) jejich partnerské neshody na mě. Proto se mě máma snažila občas někam uklidit, třeba k dědovi Brejchovi. Jakmile jsem vyklidila pole, došlo jí, že chyba bude někde jinde. Ale nikdy jsme si spolu tyhle věci – ani o řadu let později – nevyříkaly. Po pravdě, po všech těch debatách a přednáškách s Jaromírem bych asi stejně nenašla sílu,“ napsala v knize Tereza.

Na Hanzlíka, který byl jeden čas jejím otčímem, už se ale nezlobí. Čas všechny rány zahojil. „Kdykoli jsem Jaromíra viděla v divadle, všechno jsem mu odpustila. Byl fantastický! Divadlu rozuměl a hrál jako pánbůh. Škoda že stejné pocity nedokázal v lidech vzbudit i v soukromí,“ uzavřela Brodská.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 26. 4. 2024

Je jistě jasné, že svým činům věříte, Berani. Necítíte žádný strach ani pochybnosti, když postupujete ke svým cílům a plujete po klidném moři pod jasnou oblohou. Tato nová atmosféra je pravděpodobně výsledkem vašeho obnoveného odhodlání. Za své úspěchy se rozhodně odměňte, ale s pořádnou oslavou byste měli ještě pár dní počkat.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.