Japonská maska na obličej slibuje výsledky jako po plastice. Co přesně dělá s tváří?

Style - Plastiky celebrit

Kontroverzní maska na obličej, která vám zvýrazní kontury obličeje a slibuje, že po jejím použití dosáhnete podobných výsledků jako po faceliftu? Zjistěte, jak tento přístroj na tvář z Japonska vlastně funguje.

Většina žen se snaží s projevy stárnutí bojovat a vyhledává k tomu všemožné pomocníky. Kromě plastických operací si do tváře nechávají aplikovat například botox či nejrůznější výplně. V Japonsku je aktuálně populární maska na obličej, která slibuje podobné výsledky jako od plastických chirurgů. Máte po ní získat mladistvější a vypnutější obličej. A jak vlastně pracuje?

Výrobek funguje na principu elektrické stimulace obličejových svalů. Nízkonapěťový elektrický proud masíruje svaly spodní části obličeje a čelisti. Výrobce slibuje zvýraznění lícních kostí a také výraznější čelist. Pod masku si před jejím použitím musíte nanést speciální gel s kolagenovým sérem.

Maska má tři odlišné režimy

Na masce si můžete zvolit tři různé funkce v závislosti na tom, kterou oblast na svém obličeji chcete nejvíce stimulovat. Na výběr máte HIT Workout, který má zúžit obličej. Naproti tomu Jaw Definer se zaměřuje na tvarování ostrých rysů čelisti a Cheek Sculptor je určený pro zvýraznění lícních kostí.

Elektrody mají za úkol stimulovat dolní část obličeje a lícní svaly. Tyto mírně silné proudy působí na svalová vlákna a krevní oběh a mají díky tomu zlepšovat pevnost pokožky. Masku mají její uživatelé na obličeji po dobu deseti minut, během kterých má tónovat a napínat tvář. Jak už jsme zmínili výše, maska má tři nastavení a šest úrovní intenzity – můžete si zvolit od té nejnižší až po tu nejvyšší.

Hollywoodský zázrak, nebo mučicí nástroj?

Společnost vyrábějící tento produkt na svém webu informovala o tom, že maska v Japonsku získala 53 nejrůznějších ocenění v oblasti krásy. Používaly ji údajně také hollywoodské herečky Helen Mirren či Naomi Watts.

Na vlastní kůži se tento výrobek rozhodla vyzkoušet také reportérka webu Soranews24.com Natsuki Gojo. Masku používala po dobu dvou týdnů vždy ráno a večer a z výsledků na konci testování byla nadšená. „Použití bylo trochu bolestivé, ale ne tak, jako kdybyste šli pod kudlu. A po nějaké době jsem si už zvykla na to, že elektrody pulzují a tahají mi obličej,“ popsala svou zkušenost na webu.

Po nějaké době dokonce zvýšila intenzitu z jedné na pět. A finální výsledek? Natsuki uvedla, že jím byla více než ohromená. Obzvláště v oblasti brady viděla znatelný rozdíl. „Zdá se mi, že je výraznější, a překvapilo mě, že i moje tváře vypadají, jako kdyby se o pár centimetrů zvedly,“ okomentovala efekt produktu.

Na druhou stranu však zmínila, že právě bolest může být pro někoho s citlivější tváří problém. Další nevýhodou masky je podle ní značná omezenost při jejím používání. Když ji máte na obličeji, nemůžete jíst ani jakkoliv otevírat ústa a čtení je také obtížnější. Výrobek tak trochu připomíná mučicí nástroj z minulosti, ale jak se říká – pro krásu se musí trpět.

Sdílejte článek
Štítky Japonsko krása obličej plastika maska tvář Helen Mirrenová omlazení Naomi Wattsová plěťové masky masky na obličej

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 25. 4. 2024

Berani, vyhlídky na dnešní den jsou vynikající. Současné uspořádání planet a poněkud tísnivá atmosféra posledních dnů vás inspirují ke změně prostředí a návštěvě nových míst. Proč si nenaplánovat malý výlet? Všechna znamení naznačují, že právě teď je pro takové dobrodružství ta nejlepší doba. Pokud budete otálet, budete se cítit opět zaseknutí ve staré rutině.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.