Životní styl

23. listopadu 2023 09:00

Eliška Reiglová

Je to pro mě nejsmutnější období: Dárce spermatu zplodil 71 dětí, ale Vánoce stráví sám

Někdy je život skutečně ironický. Své o tom ví Kyle Gordy (32), velmi produktivní dárce spermatu, který zplodil už 71 dětí. Sám totiž nemá partnerku, s níž by mohl založit rodinu, a tak přestože má po světě mnoho potomků, bude letošní Vánoce trávit sám. Je to pro něj nejsmutnější období roku.

Kyle Gordy je pravděpodobně jedním z nejplodnějších mužů na planetě. Založil si stránku Get Pregnant Now, v překladu Otěhotni hned, a jeho služby jsou enormně žádané. Momentálně díky němu po světě běhá 71 dětí a na příchod dalších 9 čekají jejich rodiče pocházející z Austrálie, Spojených států a Velké Británie.

Osamělé Vánoce

Je poněkud nešťastné, že mladý Kaliforňan, který mnoha párům pomohl k založení rodiny, je sám bez partnerky a bez dítěte, o které by se mohl starat. V průběhu Vánoc ho tato skutečnost tíží víc než kdy jindy. „O svátcích si vždy připadám osamělý. Je to pro mě asi nejsmutnější období roku. Od matek mých dětí mi ale přijde hodně fotek, tak aspoň to bude hezké,“ řekl deníku Metro.

„Můj plán je takový, že budu cestovat a Štědrý den strávím buď v Británii nebo někde v Evropě. Nejsem si jistý, jestli některé z rodin navštívím, ale možné to je, pokud budu poblíž a budou mě chtít vidět,“ uvedl Kyle, kterému se dosud nepodařilo najít lásku, byť po vztahu sám velmi touží a rád by se usadil.

Pauza a honba za láskou

V červnu letošního roku Kyle Gordy oznámil, že si od dárcovství dává pauzu. Chtěl cestovat, ale především doufal, že se z nějakého ze svých zahraničních dobrodružství vrátí zadaný. „Chci vztah, a to je pro mě teď nejdůležitější. Až na výjimky teď nebudu darovat, musím se soustředit na vytváření pouta s někým, kdo mě bude mít skutečně rád,“ avizoval tehdy.

Jeho odhodlání mu ale moc dlouho nevydrželo, souběžně s hledáním lásky během cestování totiž sperma nakonec stejně daroval. Měl pocit, že některé páry, které ho kontaktovaly, budou skvělými rodiči a nechtěl je na tuto možnost nechat čekat, nebo je dokonce úplně odmítnout. Na úkor darování tak omezil původně plánované návštěvy památek a přátel.

„Je krásné vidět své děti vyrůstat v jiných kulturách a mluvit cizími jazyky. Je to velký dar. Radost, kterou mi to přináší, je ten nejlepší pocit na světě,“ dodal Kyle. Vánoční svátky sice bude trávit sám, ale těšit ho bude alespoň pocit, že celá řada lidí na tom díky jeho službám není stejně jako on.

Vědci zjistili, že covid zhoršuje mužskou schopnost reprodukce:

Sdílejte článek
Štítky láska rodina osamělost Vánoce Štědrý den dárce spermatu Vánoce 2023 Kyle Gordy

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.