Celebrity

31. prosince 2022 08:40

David Laštovka

Vít Starý z Mandrage přišel údajně o nohu, ale porazil tvrdé drogy, sdělil přítel

Mandrage

O frontmanovi rozpadlé skupiny Mandrage se v poslední době hovoří v souvislosti s tím, že měl kvůli neléčené cukrovce přijít o část končetiny. Talentovaný umělec prožil turbulentní roky. Z hvězdně rozjeté kariéry přišel pád na dno. Vít Starý (33) by ale dnes měl být čistý. Alespoň to říká člověk, který zpěváka velmi dobře zná.

Že na tom Vít Starý po zdravotní stránce není nejlépe, se veřejnost naplno přesvědčila na konci roku 2019, kdy televize Prima vysílala koncert Český mejdan s Impulsem, v němž účinkovala i skupina Mandrage. Fanoušky šokoval zpěvákův vzhled. Propadlé tváře, vystouplé líce, zkažené zuby, kruhy pod očima...

Z miláčka publika se stal pro mnohé lidi strašák... Ihned se začalo mluvit o tom, že zpěvák má problémy s drogami. Kamarádi z kapely to ale potvrdit nechtěli. „O tom nic nevím a asi bych o tom měl vědět, kdyby nastoupil na léčení, nevím o ničem, co by Víťa dělal špatně. V kapele je všechno v pohodě, jestli to někdo říká, nebo se to tak někomu zdá, my s tím nic neuděláme,“ tvrdil například Pepa Bolan. Jeho slova přinesl web expres.cz.

Bylo jasné, že další členové kapely byli ze situace špatní, do toho měla kapela nasmlouvané projekty. Vlak jménem Mandrage měl jet dál, i když bylo jasné, že hlavní strojvůdce nevládne sám nad sebou...

Kapela se nakonec rozpadla a Starý absolvoval dvouměsíční léčbu. Kromě závislosti ale začala jeho tělo paralyzovat cukrovka. Nakonec se ukázalo, že nemoc, kterou zpěvák podcenil, si vybrala krutou daň. Podle informací magazínu Sedmička a webu expres.cz přišel zpěvák o část nohy, kterou mu lékaři museli amputovat. Smutnou zprávu přinesl také web eXtra.cz. „Víťa tu nohu nemá už tři čtvrtě roku. Divím se, že s tím média přišla až teď,“ uvedl zdroj webu eXtra.cz.

Vítkovi je největší oporou maminka

Vítek dokázal závislost překonat, ale doběhla ho nebezpečná nemoc. Redakce Prima Ženy kontaktovala člověka, který zpěváka velmi dobře zná. Ten uvedl, že Starý si opravdu dal neuspořádaný život znovu dohromady.

„Z léčebny vyšel čistý. Začal dělat v jednom plzeňském divadle, zakládal kapelu a chtěl se vrátit k muzice. Jeho ambicí rozhodně nebylo vrátit se zpátky na vrchol, vyprodávat haly, ale hrát jenom tak pro radost, klidně pro pár lidí v malých klubech. Vím, že v drogách už nejede. Velkou oporou mu je jeho maminka,“ prozradil redakci člověk, který členy skupiny Mandrage osobně zná, ale nechtěl být jmenován.

Vrátí se Mandrage na scénu?

Někteří fanoušci věří, že by se skupina mohla jednou znovu vrátit do klubů a koncertních hal. To ale zdroj redakce Prima Ženy vylučuje.

„Kluci jsou na kordy. Vítek se uzavřel dost do sebe a s nikým z kapely v kontaktu není. Za jejich rozpadem zůstala hořká pachuť. Většina z nich to sváděla na Vítka, ale nebyla to tak úplně pravda. Každý z nich na tom nese svůj podíl víny. Víc to ale nechci rozebírat,“ uzavřel pro Prima Ženy člověk, který Starému drží palce, aby přes krutou ránu dokázal dál fungovat ve společnosti.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 20. 4. 2024

Ačkoli se můžete pyšnit svou trpělivostí, Berani, tato vlastnost by vám dnes mohla být na obtíž. Je možné, že už jste se ohnuli, jak jen to šlo, a dosáhli jste bodu zlomu. Poslední kapka se chystá přiložit velbloudovi na hrb. Dejte průchod explozi emocí, kterou si události žádají. Nemá smysl se dnes snažit zachovat svaté chování.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.