Celebrity

30. prosince 2022 09:54

David Laštovka

Lídr kapely Mandrage Vít Starý přišel o nohu. Mezi rodinami členů se rozhořela válka

Mandrage

Kapela Mandrage svého času patřila k nejúspěšnějším hudebním projektům v Česku. Její frontman Vít Starý (33) se stal idolem dívek a žen. Za vším však zůstala hořká pachuť. Skupina se v lednu 2020 definitivně rozpadla. Nejtěžší období zažíval Starý, k závislosti se přidala cukrovka. Redakce Prima Ženy se spojila s člověkem, který Starého velmi dobře zná.

Vít Starý nezažívá dobré dny, podle informací magazínu Sedmička mu kvůli neléčené cukrovce lékaři amputovali kus nohy. Stejnou informaci později potvrdil zdroj pro bulvární weby expres.cz a eXtra.cz.

„Víťa tu nohu nemá už tři čtvrtě roku. Divím se, že s tím média přišla až teď,“ uvedl zdroj webu eXtra.cz.

Bývalá manažerka skupiny Mandrage Lucie Hájková pro Prima Ženy sdělila, že informaci potvrdit nemůže. Se Starým v kontaktu v současné době není. Redakce ale oslovila člověka, který Víta Starého velmi dobře zná.

„V dobách své největší slávy na léčbu kašlal, místo toho si naplno užíval rockerského života se vším všudy. Stal se závislým na drogám a dlouho si odmítal přiznat krutou pravdu, že v tom lítá až po uši. Nedal si říct. Myslel si, že to má pod kontrolou. Bylo mi líto sledovat, jak se ničí, protože to byl vždycky skvělý kluk. Už poslední tři či čtyři roky, co ještě Mandrage hráli, bylo jasný, že to dlouho nemůže vydržet,“ popsal pro Prima Ženy člověk, který všechny členy skupiny velmi dobře zná.

Vít Starý snil o tom, že se vrátí k muzice

Až po rozpadu skupiny Mandrage před dvěma lety se prý Vítek konečně odhodlal a nastoupil na léčení. Snažil se dát svůj neuspořádaný život dohromady.

„Začal dělat v jednom plzeňském divadle, zakládal kapelu a chtěl se vrátit k muzice. Jeho ambicí rozhodně nebylo vrátit se zpátky na vrchol, vyprodávat haly, ale chtěl hrát jenom pro radost, klidně pro pár lidí v malých klubech,“ dodal pro Prima Ženy člověk, který Starého velmi dobře zná.

Zdálo se, že vše je na dobré cestě, vypadalo to, že Vítek dokáže porazit své démony. Jenže zanedbané zdravotní problémy z minulosti ho zřejmě dohnaly. „Dlouho jsem s ním nemluvil, ale vím, že mu skutečně reálně hrozilo, že o nohu může přijít. Jestli k tomu došlo teď, nevím, ale nedivil bych se. Je to hrozný,“ uvedl zdroj webu Prima Ženy.

Nejlepší kamarádi se rozhádali

Po rozpadu Mandrage se prý spory přenesly i do rodin hlavních členů skupiny. Rozhádat se měli táta Víta Starého a otec bubeníka Matyáše Vordy.

„Víťa s Matyášem Mandrage zakládali. Dlouho hráli jen ve dvou. Teprve až po několika letech k sobě vzali další členy. Jejich tátové spolu kamarádili, byli jako jedna rodina a měli spolu kapelu Mediterian, která hrála kubánské a španělské písně, něco jako Gipsy Kings. Když se ale Mandrage rozpadli, hrozně se kvůli tomu pohádali a rozpadli se i oni. Každý hájil svého kluka. Obou kapel je velká škoda. Obě byly skvělé a měly své fanoušky,“ sdělil svůj pohled na smutný konec talentovaných lidí člověk, který redakci požádal, aby nebylo zveřejněno jeho jméno.

Sdílejte článek
Štítky válka rodina amputace otcové hudební skupina zpěvák děti noha Mandrage Vít Starý Matyáš Vorda

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.