Celebrity

29. září 2023 12:15

David Laštovka

Jiří Strach poznal manželku při natáčení Anděla Páně. Byla zadaná a vlastnila penzion

Režisér a herec Jiří Strach měl na ženy dlouho smůlu. Štěstí v lásce se na něj usmálo až po třicítce, a to v době, kdy to čekal ze všeho nejméně. Seznámení s jeho manželkou Magdalenou bylo velmi pikantní.

Svoji životní lásku poznal Jiří Strach na natáčení prvního dílu pohádky Anděl Páně na Šumavě. Půvabná Magdalena tehdy byla zadaná, byla spolumajitelkou penzionu, kde byl režisér se svým štábem ubytovaný. Lásce se ale poručit nedá. Zamilovali se do sebe, Magdalena svého partnera opustila a začala žít s Jiřím.

Po dvouleté známosti se vzali. Svatbu měli v jezuitském kostele svatého Ignáce v Klatovech. Celý obřad včetně všech církevních tradic trval dvě hodiny, poté následoval koncert. Strach jako správný režisér vše organizoval. Za svědka mu šel herec Jiří Dvořák, kterého v pohádce Anděl Páně a Anděl Páně 2 obsadil do role pekelníka Uriáše.

Manželka je jako paní Columbová

V manželství, které je bezdětné, letos oslavili 17 let a stále z nich vyzařuje láska a spokojenost. „Magdalénu mám za odměnu,“ prozradil Jiří Strach v rozhovoru pro deník Blesk. Jeho žena je také prvním divákem a zároveň kritikem jeho práce.

Čtěte také: Co nevíte o představiteli poručíka Columba? Peter Falk měl dvě paní i české předky

„Ona je taková paní Columbová. Nikdy třeba neprojevila zájem hrát v mých filmech. Tomu se opravdu vyhýbá obloukem. Občas se ale přijede za mnou podívat na plac. Vždycky rozpozná, co bude dobré a co ne. Mockrát se mi potvrdilo, že její vkus je jistým způsobem přesný,“ přiblížil Jiří Strach, který se jako herec ve filmových rolích objevoval už jako dítě.

Po gymnáziu si ale zvolil obor hraná režie na pražské FAMU, kam byl přijat a jeho profesorem byl Dušan Klein. Od studií se věnuje více režijní tvorbě než samotnému hraní. Do svého filmu Vrásky z lásky se mu podařilo dát dohromady hvězdnou hereckou dvojici Jiřinu Bohdalovou a Radoslava Brzobohatého, kteří spolu po rozvodu dlouhých 30 let nemluvili. Rodiče Jiřího Stracha, který je silně věřící, pracovali jako bankéři, starší bratr Petr je chirurg.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.