Celebrity

15. června 2023 10:17

Tomáš Durčák

Jiřina Bohdalová bojovala o život. Podle dcery Stašové ji zachránili vnuci

Stašová promluvil, jak celá rodina prožívala onemocnění Bohdalové

Legendární herečka Jiřina Bohdalová (92) za sebou má poměrně náročný začátek letošního roku. Skončila totiž na jednotce intenzivní péče, kde bojovala o život. Jak v pořadu Showtime popsala její dcera, rovněž herečka Simona Stašová (68), díky pomoci celé rodiny, zejména díky vnukům, tady s nimi babička a maminka stále je.

„Měla jsem plicní embolii,“ uvedla Bohdalová, která nějakou dobu svůj vážný zdravotní stav tajila a nechtěla o něm veřejnost informovat. Pak se ale rozhodla vše říci. „Jsem ráda, že je to venku a jsem velmi ráda, že jste nás nechytli v té době,“ svěřila se pro pořad Showtime dcera Bohdalové Simona Stašová a naznačila, že šlo o velmi náročné období, kdy netušili, zda tady s nimi ještě milovaná matka a babička zítra bude.

„Ostatně, co bychom vám tehdy říkali? Jak nám je? Jak je mámě?“ dodala herečka, která dle svých slov za mnohé vděčí svým dvěma synům Vojtovi (28) a Markovi (37). Ti se energicky zhostili pomoci babičce a dělali pro ni vše, co bylo v jejich silách. „Strašně děkuju mým synům, především staršímu Markovi, protože máma je tady hlavně díky němu,“ popsala emotivně Stašová, jak se vnuci o babičku snažili i na JIP starat.

„Marek s ní spal na jednotce intenzivní péče a dával jí na pusu kyslík, který si ona nechtěně strhávala. Takže díky Markovi je máma tady,“ dodala dcera Bohdalové. Pro tu je pomoc druhým celoživotním posláním a snaží se o něj i nyní, jak uvedla na benefiční akci Cihla: „Vždycky jde o to, abychom pomohli mentálně postiženým. Každý jednu cihlu unese, a když se spojíme dohromady, mentálně postižení, kteří na tom nejsou tak dobře jako my, mají rázem mnohem lepší život.“

Stašová rovněž vysvětlila, že pomoc potřebným vnímá i jako způsob, jak vracet zpět podporu, kterou jí dávají lidé platící za její divadelní představení. „Jsem hrozně sociální člověk a vlastně závislá na lidech, kteří si koupí lístek do divadla za nemalé peníze, obvykle 300–500 korun. Když pak jde do divadla celá rodina, tak za mě dají i 1 500 a tím si ‚odtrhávají od huby‘. Takže se jim to snažím vracet,“ dodala.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 3. 5. 2024

Vaše síla spočívá ve vašich vnitřních zdrojích, Berani. Dnes zjistíte, že se ve vás tyto zdroje otevřely. Zjistíte, že vaše emoce jsou tváří v tvář chaosu klidné a pod kontrolou. Tento čas nových začátků je nesmírně důležitý. Bylo by vhodné, abyste prozkoumali své nitro a napravili všechny vnitřní zvláštnosti, které by vám v budoucnu mohly působit potíže.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.