Celebrity

21. května 2022 11:19

redakce Prima Ženy

Nečekaná rána pro Jiřinu Bohdalovou: Její přítel skončil ve vazbě. Co se stalo?

Jiřina Bohdalová je stále ve formě

Herečka Jiřina Bohdalová (91) svého přítele Ľubomíra Focka (68) dlouho zapírala. Až po čase přiznala, že jsou víc než kamarádi. Teď to vypadá, že by legenda českého filmu mohla zůstat opět sama. Podle Seznam Zpráv totiž Focko skončil ve vazbě kvůli případu zmanipulovaných zakázek.

Slovenský miliardář, podnikatel a právník Ľubomír Focko doprovázel Jiřinu Bohdalovou na všechny důležité společenské akce. A tak se není čemu divit, že média spekulovala, zda jsou partneři.

Oba dlouho popírali, že by je pojilo více než přátelství, ale pak šli s pravdou ven. „Jako partnerka je úplně super. Lidsky jsme si velmi sedli. Těžko to popsat. Je to příjemný, milý a vzdělaný člověk. Super vaří a můžu se s ní bavit o všem. Máme se velmi rádi, jsme spolu velmi rádi,“ přiznal o čtyřiadvacet let mladší Focko v knize Vždycky upřímná Jiřina Bohdalová.

Herečka s Fockem trávila i dovolené, proto pro ni musí být velký šok, že ho vyšetřuje policie. Podle informací Seznam Zpráv totiž Ľubomír Focko figuruje v kauze zmanipulovaných zakázek Správy úložišť radioaktivních odpadů.

Jedna z údajných machinací se měla týkat soutěže na ochranné služby v Jaderné elektrárně Dukovany. Další zase 33milionového tendru na analýzy na Vysočině, kde správa testuje, jak vyhořelé jaderné palivo skladovat.

Focko jako hlavní činitel. Bohdalová v šoku

Policie tvrdí, že Focko je dokonce jedním z hlavních činitelů a hlavou skupiny, která státní tendry ovlivňovala. Soud ho proto v úterý poslal do vazby.

Seznam kontaktoval také Jiřinu Bohdalovou, ovšem nic neprozradila. „Nezlobte se, já o tom doopravdy nic nevím,“ uvedla jen herečka, která je nyní pravděpodobně z nových zpráv dost šokovaná.

Kromě Focka putovali do vazby další dva lidé. Podnikatel Jakub Němeček a ředitel Správy úložišť radioaktivního odpadu Jan Prachař. Toho měl do čela státní organizace před třemi lety dosadit sám Focko, aby pak přes něj mohl ovlivňovat zakázky. Právě za tento trestný čin mu nyní hrozí i 8 let vězení.

Sdílejte článek
Štítky vězení Jiřina Bohdalová herec herečka vazba Ľubomír Focko Správa úložišť radioaktivních odpadů

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 29. 3. 2024

Berani, možná budete muset vědomě upustit od některých svých plánů a nechat vše na náhodě. Prvek neočekávaného vám může docela pomoci, takže s ním pracujte, místo abyste se ho snažili držet na uzdě. Přirozený tok událostí by vás měl dovést k větší svobodě. Používejte svou představivost, místo abyste se zcela spoléhali na mentální procesy, jako je logika.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.