Celebrity

23. října 2024 10:21

Vanesa Havlíková

Jordan Haj o životě v Izraeli: Nosil jsem sukni a nalakované nehty, neprošlo to tam

Jordan Haj v talkshow 7 pádů Honzy Dědka

Do talkshow Honzy Dědka tentokrát zavítal muzikant, režisér a herec Jordan Haj (36), který zavzpomínal na život v Izraeli a prozradil, jak funguje spolupráce s jeho partnerkou Emmou Smetana i jak vnímá svou doposud největší roli v české produkci.

Jordan Haj a Emma Smetana tvoří pár již více než šestnáct let a stále září vzájemnou náklonností, byť se často vídají nejen doma, ale také v práci. V pořadu 7 pádů Honzy Dědka se nyní tatínek dvou dcer rozpovídal o tom, jak jim to s partnerkou klape po profesní stránce.

Čtěte také: Emma Smetana a Jordan Haj prozradili recept na 16 let lásky: Do postele vždy usmíření

Spolupráce s partnerkou

„Záleží na tom, v jaké fázi procesu nás zastihneš. Když nás zastihneš potom, co je ta věc venku, tak my máme tu paměť, co mají ženy po porodu, že zapomenou tu bolest. Tak to má moje žena i s prací se mnou. Teď by ti řekla, že už nikdy v životě se mnou nebude na ničem pracovat. Protože dělá se mnou desku, která se cestou stane dvojdeskou a deadline pro mě znamená termín, kdy začínám spěchat, a ona tu zodpovědnost má i za mě... Má za sebou měsíce utrpení a porodních bolestí,“ přiznal bez okolků Jordan Haj.

Těžké to s ním měly už učitelky na základní škole. „Paní učitelka Barochová v Karlových Varech neuznávala ADHD. Pamatuju si, jak si mě postavila v první třídě před celou třídu a říkala: Nemůžu pochopit, jak dva rodiče doktoři mohli stvořit takovýho debila!“ zavzpomínal herec s izraelskými kořeny a dále promluvil o svém dětství.

Dospívání v Izraeli

„Vyrůstal jsem v izraelském Akku. Respektive strávil jsem tam dospívání, ale bylo jasné, že to tam nepůjde. Někdy jsem nosil sukni a lakoval si nehty, jindy jsem vypadal jako DiCaprio z Titanicu s mikádem. Neměl jsem variantu sebe, která by tam mohla projít Akkem v bezpečí. Tak mě uklidili do kibucu, tam jsem jezdil traktorem a tam už to bylo v klidu. Pak jsem se vrátil do Čech a šel na vysokou školu hopsa hejsa, jak u nás doma říkají DAMU,“ popsal svoji životní cestu Jordan Haj.

Hereckých příležitostí sice po DAMU získal dost, ale žádnou, ve které by se zapsal do povědomí diváků. „Já hraju, ale jsou to takový role 20 - 36 ve filmovém plánu. V každém velkém scénáři zahraničního seriálu nebo filmu je prostor pro takovýho orientálně vypadajícího krásnýho mladého přítele, tak to je moje role. To je moje brigáda, na to si mě každý vezme,“ objasnil umělec.

„Už ze mě třikrát udělali cikána z Dánska z roku 1650, Asiata, cokoliv. Dokonce i toho Čecha někdy, oni nás tak vidí…,“ vysvětlil Jordan Haj, který konečně dostal velkou roli v Hřebejkově novém filmu Výjimečný stav, ve kterém hraje Araba. „Neumím arabsky, ale on to Honza Hřebejk nevěděl. Takhle, já jsem čekal 36 let na roli. Nebo při nejmenším 10 let od DAMU. Honza mi už na DAMU říkal: Pěkně hraješ, ale kašli na to, tady pro tebe nejsou role. Tady tě nemáme do čeho obsazovat, nevypadáš jako Čech. Pak se ukázalo, že měl pravdu,“ prozradil Jordan Haj v pořadu 7 pádů Honzy Dědka, který můžete sledovat každé úterý ve 21:40 na Primě.

Emma Smetana prozradila recept na rodinné štěstí:

Sdílejte článek
Štítky FTV Prima Izrael Emma Smetana Česko 7 pádů Honzy Dědka Jordan Haj dětství Divadelní fakulta Akademie múzických umění umění a zábava umění, kultura, zábava a média společenská rubrika

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 24. 10. 2024

Intenzivní, živé sny podněcují vaše duševní procesy. Mohli byste se probudit a přemýšlet, proč se vám zdálo to, co se vám zdálo, a jak to souvisí s tím, co se děje ve vašem životě. Nápomocné vám mohou být knihy o snech. Co pro vás symboly znamenají? Symboly, nebo dokonce samotný příběh, by mohly uvést do pohybu mentální řetězec událostí, jehož výsledkem bude nějaký nový projekt. Využijte toho.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.