Celebrity

11. dubna 2024 13:55

David Laštovka

Jorga Kotrbová odmítla natáčet novou verzi pohádky Zlatovláska. Zničila mi život, tvrdí

Pohádka Zlatovláska, v níž před dvaapadesáti lety zazářila jako princezna Jorga Kotrbová a v roli Jiříka Petr Štěpánek, se dočká nové verze. Zatímco Štěpánek na pohádku vzpomíná s láskou, Kotrbová ji nesnáší a říká, že jí zničila život.

Jorga Kotrbová, která na konci dubna oslaví 77. narozeniny, v osmdesátých letech patřila k velmi obsazovaným herečkám. Po revoluci pracovní aktivity začala postupně utlumovat, až s herectvím skončila úplně, neboť vydělávat peníze už nemá zapotřebí. Se svými sourozenci zdědila v restituci po otci milionový majetek. Stala se spolumajitelkou několika činžovních domů v Praze.

Díky získanému majetku pověsila herectví na hřebík, začala si naplno užívat života a plnit si své sny. Vzhledem k tomu, že celý život milovala koně, pořídila si na Liberecku ranč, kam se natrvalo přestěhovala a věnuje se farmářství. Žije tam s ní i dcera Julie se svou rodinou. Ta se mimochodem věnovala parkuru. V sousední vesnici pak zapustila kořeny i její druhá dcera Tamara, která je herečkou.

Mohlo by vás zajímat: Regina Rázlová patřila k nejkrásnějším herečkám. Štěpánek i Oliva ji podváděli

Pohádku natáčela druhá manželka Petra Štěpánka

Na natáčení pohádky Zlatovláska, která z ní udělala hvězdu, nemá Jorga Kotrbová nejlepší vzpomínky. „Mně ten film zkazil život. Pro všechny už jsem navždy byla ta Zlatovláska. Začala jsem ji nenávidět a dodnes o ní nemůžu slyšet,“ uvedla pro deník Blesk.

Čtěte také: Petr Štěpánek pohřbil všechny sourozence. Oporou je mu slavná manželka

Natáčení nové verze, v níž se v hlavních rolích představí Jasmína Houfová s Tomášem Weberem, ji nechává ledově klidnou. Pokud by jí filmaři nabídli jakákoliv roli, odmítla by. „Už dávno nehraji, ale i kdybych hrála a byla by mi v nové Zlatovlásce nabídnuta role nějaké stařeny, tak ani náhodou. Do stejné vody dvakrát nevstupuji,“ prohlásila rezolutně.

Na rozdíl od ní herec Petr Štěpánek, který ve Zlatovlásce ztvárnil postavu kuchtíka - prince Jiříka, na pohádku vzpomíná s láskou. „Svého času jsem točil i tři televizní pohádky ročně, tuto mám ale nejraději. Myslím, že se velice povedla, proto se stala kultovní a má přesah přes generace,“ prozradil herec redaktorovi webu Prima Ženy. Pohádku režírovala jeho druhá manželka Vlasta Janečková.

Petr Štěpánek na pohádku Zlatovláska vzpomíná rád. Zahrál si v mnoha pohádkách i seriálech:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 30. 4. 2024

Berani, tento den nemusí být zrovna nejenergičtější. V poslední době jste tvrdě pracovali a vaše tělo potřebuje čas na doplnění energie. Travte nějaký čas v klidu doma. Schoulete se s čajem a dobrou knihou a nechte svou mysl cestovat, kam chce. I když vaše tělo zpomaluje, vaše mysl je aktivnější než kdy jindy. Mohl by to být plodný čas pro strategické tvůrčí změny, které byste chtěli provést doma nebo v práci.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.