Celebrity

2. října 2023 12:45

Tomáš Durčák

Petr Štěpánek pohřbil všechny sourozence. Oporou je mu slavná manželka

Za jeho hereckou kariéru a příležitosti by mnozí dali cokoli. Oblíbený český herec Petr Štěpánek (75) však zároveň zažil hned několik nelehkých osobních tragédií. Kromě toho se i přes téměř 40 let trvající první sňatek nikdy nestal otcem. Na stará kolena však vytoužený klid a oporu našel po boku své stejně populární kolegyně Zlaty Adamovské (64).

Petr Štěpánek se nesmazatelně zapsal do srdcí diváků svou rolí prince v kultovní pohádce Zlatovláska (1973), v níž po jeho boku zářila Jorga Kotrbová (76). Při natáčení se rovněž zamiloval do o 14 let starší režisérky Vlasty Janečkové, kterou si v roce 1973 vzal za ženu. Manželství ukončila až její smrt v roce 2012, tedy po bezmála čtyřech dekádách svazku, z něhož však nikdy nevzešel žádný potomek.

Dva roky před smrtí manželky se zastřelil bratr

Pro Štěpánka šlo o nesmírnou ztrátu, navíc umocněnou tím, že jen o dva roky dříve musel pohřbít svého bratra Martina, který se rozhodl sáhnout si ve věku 63 let na život. Pravděpodobně jej k tomu dohnaly vážné zdravotní problémy spojené s rakovinou. Jak ale jeho bratr Petr nedávno vypověděl, skutečný důvod, proč se bratr před 13 lety zastřelil, dodnes nezná, což jej stále nesmírně trápí.

„Bratrova smrt mě velmi překvapila, jsem z toho v šoku. Nedokážu pochopit, proč se to stalo, i když zdravotně si prodělal své. Ale od něho bych takové řešení nepředpokládal,“ prohlásil stále očividně zdrcený Štěpánek. Po několika operacích se už dle jeho vdovy Jaroslavy nemohl ani příliš hýbat, což se velmi negativně odrazilo na jeho psychickém zdraví. Zároveň patřil k zastáncům eutanazie a uznával lidi, kteří se v bezvýchodné situaci rozhodli svět dobrovolně opustit.

Štěpánek musel pohřbít i dvě sestry

Dodneška už však Petr Štěpánek musel postupně pohřbít všechny tři své sourozence. Nejstarší ze čtyř potomků legendárního českého herce Zdeňka Štěpánka, dcera Jana Štěpánková, v roce 2018 prohrála svůj dlouhodobý souboj s podlomeným zdravím, který bohužel dokonal zákeřný zápal plic. I ona byla známou a úspěšnou herečkou.

Petr Štěpánek na konec definitivně osiřel až letos v lednu, kdy zemřel jeho poslední sourozenec, sestra a režisérka Kristina Taberyová. Bylo jí 71 let a podobně jako její bratr Martin bojovala dlouhodobě s vracející se rakovinou. Bezdětný herec tak na světě zůstal zdánlivě sám, což ovšem nemůže být dále od pravdy. Rok po smrti své první manželky totiž řekl ano herečce Zlatě Adamovské, s níž šťastně žije dodnes.

Adamovská řekla „ano“ v horečkách, dodnes nelituje

Spokojení manželé se mimo jiné pochlubili tím, že se ve svém vztahu nikdy nepohádali, neboť se dle Adamovské „vyhádali v minulých vztazích“. Zasnoubili se na Silvestra v Keni, kde však herečka zároveň ji trápily vysoké horečky. „Mám to často, když je prudká změna teplot. Zrovna to vyšlo na Silvestra. Chtěla jsem vydržet do půlnoci, když už mám zážitek být v Keni na Silvestra. Petr popíjel a najednou spadl na zem na kolena. Říkala jsem si, že přebral,“ popsala Zlata v pořadu 7 pádu Honzy Dědka.

„Vtom romanticky vytáhl krabičku, nabídl prsten a jestli si ho chci vzít. V té horečce jsem řekla ano,“ dodala vtipně herečka, která si však jinak vztah s manželem nemůže vynachválit. Zejména to, jaký umí být gentleman. „Se svým současným mužem jsem po letech objevila kouzlo ženství. Když vám manžel pomůže do kabátu i doma v předsíni a přinese kytku, i když nemáte svátek ani narozeniny, jsem z toho paf i po těch letech, co jsme spolu,“ prozradila herečka o Petru Štěpánkovi webu Marianne.

Co na sebe prozradili šťastní manželé v oblíbené talkshow?


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.