Julek šokuje elektrickou ohradou pro psy. Katka mu vytkne špinavý příbor

Frfňa - Prostřeno! S29 (113)

Ve středu se hosté podívají k Júliovi neboli Julkovi. Ten uvaří jednodušší menu a ostatní ho budou podceňovat. Hlavně Lenka, která je velmi vybíravá a hodnotí i správné receptury pokrmů. Julkovi její kritizování není vůbec příjemné. Do toho se rozvíří debata o elektrickém ohradníku.

Osmačtyřicetiletý Július je vyučený kuchař-číšník, pracoval ale v jiném oboru. Nyní je po operaci v pracovní neschopnosti. Původem je z Košic, od 12 let žije v Ostravě. Do Prostřeno! ho přihlásila manželka, protože podle ní dobře vaří. Doma vaří převážně on. Na jeho menu najdeme ve středu šneky z listového těsta, kuřecí vývar s těstovinou, vepřové na žampionech a šťouchané brambory, na závěr pak bublaninu s ovocem. Pokrmy jsou podle soupeřů z Moravskoslezského kraje jednodušší na přípravu, o to víc ale může Julek překvapit. Lenka je zvědavá hlavně na šneky, protože je sama připravuje na různé oslavy a všichni je milují.

Hostitel se surovinami nešetří a každý šnek bude velký skoro jako dezertní talíř. Polévku pak bude servírovat tak, že si každý nabere nudle i vývar sám. Lenka si rýpne, že to takhle starší lidé podávají. Před hlavním chodem se Lenka zeptá, jestli bude maso polité omáčkou s houbami. „Můžeš si je klidně dát bokem,“ ujistí ji Július. „Neříkala jsi, že jsi nějaká na žampiony.“ Jak uvidíte na prima+ a vpodvečer na obrazovce, hned je u hostitele Lenka v nemilosti.

Kateřina upozorní hostitele na špinavé příbory. Podívejte se na video:

K plotu se odváží přiblížit jen Katka

Od pondělí má Lenka ke všemu připomínky, zkoumá receptury a správné postupy hostitelů. V úterý o ní Julek prohlásil, že ze sebe dělá chytrou. „Já doufám, že moje parta to chápe, že každý máme své vrtochy. Já jsem taková frfňa,“ říká Lenka. Ta dnes nebude spokojená asi s ničím. I dezert jí připadá obyčejný a jednoduchý. Je to prý buchta, kterou má běžně na stole, když přijde návštěva. Jak se jí bude dařit v kuchyni, uvidíme už ve čtvrtek. Tentokrát nebude Lenka jediná, kdo upozorní na nedostatky. Kateřina vrátí hostiteli lžíci, která jí připadá špinavá. Ve videu v článku uvidíte, jak Július situaci zvládl.

Soutěžící budou tentokrát šmejdit v ložnici a na zahradě. Tam objeví elektrický plot, který drží dva velké psy v jedné části zahrady. Jediná Kateřina si jde mazlíčky pohladit. Ostatní mají strach se přiblížit. „Na první pohled je to šokující. Trošku drastičtější,“ myslí si Mirek. Zvláštní je, že se v ohrazeném prostoru nachází dětská houpačka. „Nebo je to proti dětem,“ směje se. Ostatní si myslí, že psi asi utíkají. „Za mě to není správně,“ soudí Lenka. Hostitel jim pak vysvětlí, že jde i o bezpečí zvířat. Ohryzávali prý kabely a ničili zahradu. Dívejte se ve středu, kolik nakonec dostane Július bodů.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 9. 2024

Berani, dnes byste se mohli věnovat psaní, možná tvůrčímu nebo dopisovému. Ať už to bude cokoli, může se stát, že vám vyjdou jen pochmurné zprávy o tom, co se právě děje. To nemusí odrážet váš skutečný stav mysli. Pokud vás nenapadá nic příjemného, o čem byste mohli psát, možná raději počkejte na později.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.