Soutěžící podezírají Mirka z taktiky. Kristýna navrhuje dát do tiramisu kečup

Znají se - Prostřeno! S29 (111)

Pondělní hostitel Miroslav pozve soupeře z Moravskoslezského kraje do studentského bytu. Velkým překvapením bude setkání s Lenkou, kterou zná. Co soupeři řeknou na jeho dekonstruované lasagne?

Soutěž amatérských kuchařů z Moravskoslezského kraje začne v pondělí v Ostravě u čtyřiadvacetiletého Miroslava. Ten studuje vysokou školu a bydlí se dvěma kamarádkami. Jeho byt má osobitý styl. Všude hodně knih, umění, různorodý styl nábytku a velký obývák, aby se tu mohla scházet parta přátel. Ti ostatně Mirka přemluvili, aby se do Prostřeno! přihlásil. Spočítal si, že má šanci na výhru 1:5, a tak do toho šel. Jeho menu se skládá z bruschetty, květákové krémové polévky, dekonstruovaných lasagní a tiramisu.

Při příchodu hostů nastane chvíle překvapení. Příchozí Lenka se s Mirkem zná. „Dočkala jsem se svého spolužáka ze základky. O třídu níž teda. To nevymyslíš,“ směje se Lenka. U stolu už sedí Kristýna a Katka, které si všimnou veselého hovoru ve dveřích. „Pomyslela jsem si, když jsem slyšela přátelštější konverzaci, že mají výhodu, že se znají,“ konstatuje Katka. Situace jí vrtá hlavou, dokonce vyzvídá, jestli o sobě ti dva věděli. Mirek je zaskočený a asi má strach, aby mu známost s Lenkou v očích soupeřů nepřitížila. Jak uvidíte na prima+ a vpodvečer na obrazovkách, bude mít co dělat, aby vše vysvětlil. Neviděli se totiž s Lenkou osm let.

Podívejte se na video, kde Lenka hodnotí tiramisu bez vajec:

Lenka vyžaduje dodržení italské receptury

Při přípitku vyjde najevo, že Kristýna ještě nemá osmnáct let a nemůže pít alkohol. Jako první se podává bruschetta s rajčaty. Lenka upozorní na to, že rajčata nejí, je na ně alergická. Mirek přizná, že také není fanouškem rajčat, což všechny udiví. Proč je tedy podává? V květákové polévce je sýr, kvůli kterému se špatně jí. Hlavní chod nevypadá vůbec hezky. Dekonstruované lasagne v Mirkově podání vypadají tak, že těstovinové pláty nalámal do hrnce s omáčkou.

U stolu vede konverzaci Lenka. Cítí se zřejmě uvolněně, když se s Mirkem zná, ale ostatní si všimnou i něčeho jiného. Pořád se na něco ptá, ukazuje, jak všechny receptury zná. Tiramisu Mirek připravil bez vajec a hned je problém. Július se zastane hostitele a řekne, že nejsme v Itálii, ale v Česku. „Ano, dáme tam pomazánkové máslo se šlehačkou,“ odvětí Lenka.

„Každý to má rád jinak,“ říká Katka. „Třeba s kečupem,“ prohlásí Kristýna. Tato konverzace se vryje všem do paměti a vtípky o pomazánkovém máslu budou provázet celý týden. Sledujte Prostřeno! od pondělí do pátku a hlasujte na webu i v aplikaci Prima Zone. Všech pět dílů si můžete pustit už 
v pondělí na prima+ a mít tak před ostatními náskok.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 9. 2024

Berani, dnes byste se mohli věnovat psaní, možná tvůrčímu nebo dopisovému. Ať už to bude cokoli, může se stát, že vám vyjdou jen pochmurné zprávy o tom, co se právě děje. To nemusí odrážet váš skutečný stav mysli. Pokud vás nenapadá nic příjemného, o čem byste mohli psát, možná raději počkejte na později.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.