Celebrity

15. března 2022 06:00

David Laštovka

Juraj Kukura oslavil 75. Jeho sokem v lásce byl Josef Abrhám. Proč své ženě stále vyká?

Slovenský herec Juraj Kukura v mládí okouzlil řadu žen. Patřila mezi ně i herečka a zpěvačka Zora Kolínská, do níž byl zamilovaný i Josef Abrhám. Jak jejich milostný souboj dopadl?

Půvabná brunetka, někdejší velká hvězda, slovenská zpěvačka a herečka Zora Kolínská byla první láskou Josefa Abrháma. Chodili spolu během studií a herec vztah bral velmi vážně. Nakonec mu ji ale přebral Milan Lasica, který si Zoru v roce 1962 vzal za ženu, což Abrhám dost těžce nesl. Manželství vydrželo deset let, než se objevil právě Juraj Kukura. „Žil jsem s ní nádherných sedm let. V mém životě znamenala hodně,“ prozradil. Přestože se jim vztah rozpadl, zůstali přátelé. Zora se dožila pouhých šedesáti let. Podlehla vážné nemoci.

Životní láskou slovenského herce se stala Taťána Longauerová. Když se poznali, Kukura byl ještě zadaný, scházeli se tajně a vykali si. Jakmile spolu začali chodit oficiálně, bylo prý velmi zvláštní pak přejít na tykání a vykání jim podle jeho slov vydrželo dodnes. Manželský pár tvoří už více než čtyřicet let a mají spolu syna Filipa, který se stal uznávaným vědcem. Je profesor biofyzikální chemie na Oxfordské univerzitě a laureát Nobelovy ceny.

Hrozily mu tři roky vězení. Vyčítá si smrt matky

V osmdesátých letech se herec vydal za slávou do západního Německa, kde se mu velmi dařilo a stal se obsazovaným divadelním hercem. Totalitní režim mu zpočátku jeho výjezdy toleroval, když pak ale odmítl spolupracovat se Státní bezpečností, upadl v nemilost. Když mu vypršela platnost výjezdní doložky, místo dalšího prodloužení mu bylo doručeno soudní rozhodnutí, že je odsouzen na tři roky vězení za nedovolené překročení hranic, což se rovnalo vlastizradě.

Kukura se svou rodinou byl tak nucen emigrovat. Doma na Slovensku mezitím přišel o veškerý majetek, který mu byl zabaven. Nesměl přijet ani na pohřeb své milované matky, které zemřela v roce 1986. Pokud by se do rodné země vrátil, putoval by rovnou za mříže. I po letech má z toho trauma. „Mrzí mě, že jsem nebyl s ní, když umírala. Stále na to myslím a neumím se přes to dostat. Velmi mě to mrzí. Štve mě, že jsem nenasedl do vlaku a neodjel za ní,“ svěřil se s pohnutým hlasem v pořadu 13. komnata.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 16. 4. 2024

Pokud se dnes budete muset vypořádat se zklamáním, snažte se, aby vás to nezlomilo, Berani. Můžete obdržet dopis nebo telefonát, který vám přinese méně příznivé zprávy. Možná, že někdo, koho jste chtěli vidět, nebude moci přijít. Snažte se nenechat si tím zkazit náladu. Takové věci se stávají. Zaměstnejte se.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.