Celebrity

7. ledna 2024 07:15

David Laštovka

Vlasta Kahovcová s Gottem procestovala svět. Randila se Štaidlem, díky Kanyzovi maluje

S Vlastou Kahovcovou o chataření, houbách a bylinkách

Vlasta Kahovcová, která 7. ledna slaví 80. narozeniny, patřila mezi nejkrásnější české zpěvačky. Dlouhá léta společně s Jitkou Zelenkovou a Jarmilou Gerlovou jako vokalistky doprovázely Karla Gotta. Jejími láskami bylo spoustu slavných mužů.

Vlasta Kahovcová patřila k ženám, o které muži v 60. letech velmi usilovali. Jejímu šarmu podlehl například zpěvák Michal Drobný, se kterým chodila tři roky. Rozešla se s ním poté, co se zamilovala do Jiřího Štaidla – dvorního textaře Karla Gotta a bratra Ladislava Štaidla. Poznala ho na tehdejších odpoledních čajích v Praze. Měla lila šaty s velkým výstřihem. „Hrál tam jakýsi bigbít a tam byl Jirka Štaidl a Láďa Štaidl v tom hrál. Tenkrát jsem byla holka jako lusk. Seznámili jsme se a strašně se do sebe zamilovali,“ vzpomínala Vlasta pro deník Blesk.

Michala Davida připravila o panictví

Pro Jiřího Štaidla se stala múzou a inspirací. Slavná píseň Tam za vodou v rákosí, kterou otextoval a nazpíval ji Waldemar Matuška s Evou Pilarovou, vznikla i tak trochu díky Kahovcové. „Jeli jsme do Jevan na výlet. U rybníku bylo rákosí, já se koupala a opalovala. Jirka říkal, že tam z toho by mohl něco napsat,“ prozradila. Jejich láska trvala tři roky. Veřejným tajemstvím navíc je, že zpěvák Michal David na začátku své hudební kariéry přišel o panictví právě s Kahovcovou.

Čtěte také: Jak bydlí Michal David? Vlastní dům s pánským klubem i vilu na Kanárech

V roce 1964 na jeho popud úspěšně absolvovala konkurz na zpěvačku do divadla Semafor. Po dvou letech přestoupila do Divadla Apollo, odkud přešla do divadla Rokoko. Poté s orchestrem Vlado Rubeše odjela zpívat do zahraničí a po návratu dostala lano od Karla Gotta, aby v jeho souboru, který vedl Ladislav Štaidl, vystupovala jako doprovodná vokalistka. V té době jí bylo 31 let. Díky nejslavnějšímu českému zpěvákovi procestovala celý svět, získala spoustu zkušeností a odnesla si mnoho zážitků.

Bratr pokračuje v odkazu Petra Nováka

Životní láskou Vlasty Kahovcové se stal hudebník Jan Václavík, který byl dlouholetým kapelníkem skupiny Golem. Jiskra mezi nimi přeskočila při turné v Rakousku. V roce 1974 se jim narodil syn Jan. Manželství měli šťastné, ukončila ho až Václavíkova smrt v roce 2019. Bylo mu 75 let.

Mezi velké záliby Kahovcové patří malování, ke kterému ji přivedl herec Jan Kanyza. Pravidelně mívá výstavy svých obrazů. Její o dva roky mladší bratr Karel Kahovec je rovněž hudebník a pokračuje v odkazu svého kamaráda, zpěváka Petra Nováka. Hraje a zpívá v obnovené skupině George and Beatovens.

Sdílejte článek
Štítky Karel Gott láska manželství narozeniny vztah zpěvačka Michal David Ladislav Štaidl Jiří Štaidl Vlasta Kahovcová Jan Václavík

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.