Kam v Praze vyrazit na čarodějnice? Magický den si užijete v Grébovce i na Ladronce

Pálení čarodějnic a oslavy příchodu jara, to je Filipojakubská noc. Tento lidový zvyk spojený s pálením ohňů a vírou v čarodějnice se odehrává v poslední dubnový večer a každoročně přiláká velké množství lidí. Kam můžete v Praze vyrazit, abyste nasáli tu pravou magickou atmosféru?

Pálení čarodějnic, jinak také Filipojakubská noc, je lidová tradice probíhající v noci ze 30. dubna na 1. května. Slavili ji už staří Keltové, kteří se tak loučili se zimou a vítali jaro. I v dnešní době se pálení čarodějnic slaví v mnoha zemích a je spojeno s rozděláváním ohňů, zpěvem, tancem a pálením hadrových panáků – čarodějnic. Mimo jiné je tento den i dobrým důvodem k setkání s přáteli a příbuznými u ohně, dobrého jídla a pití.

Čtěte také: Pálení čarodějnic odhánělo zlé síly. Některé magické tradice a zvyky se dochovaly dodnes

Kam vyrazit na čarodějnice v Praze?

Užít si tento den můžete na několika místech po celé republice. Jenom v Praze lze vyrazit hned na mnoho akcí, na kterých nebude chybět tradiční opékání buřtů, program pro děti, soutěže ani hudební doprovodný program.

Čarodějnice na Ladronce

Park Ladronka patří k nejpopulárnějším místům, kam vyrazit za čarodějnicemi. Každoročně se zde sejdou stovky lidí, aby si užili poslední dubnový den. Letos se návštěvníci mohou těšit na opravdu pestrý doprovodný program. Vystoupí populární kapela UDG, Maxim Turbulenc, Jakub Ondra i kouzelník Pan Kravata.

Pro děti je připravená oblíbená čarodějnická stezka, během které si vyzkouší vaření čarodějného lektvaru, let na koštěti nebo hod kostí. K vyzkoušení budou i další zábavné i sportovní aktivity. Kromě stánků s občerstvením a pitím nebudou chybět malá ohniště, kde si lidé budou moci po celé odpoledne opékat špekáčky. Akce začíná již ve 13 hodin.

Čarodějnická párty v Grébovce

Tradiční prvomájová akce DERMACOL LOVE DAY je už za dveřmi. Letos si pro vás ale kanál Prima LOVE připravil novinku v podobě čarodějnické warm up párty, která se bude konat v úterý 30. 4. od 16 hodin ve spodní části Grébovky. Celým odpolednem provede moderátorka Eva Decastelo, která na akci přivítá hned několik účinkujících a známých tváří. Chybět nebudou aktivity pro děti, taneční vystoupení, líčení a věštění, pečení buřtů ani soutěž o nejlepší čarodějnický kostým.

Čarodějnice ve Žlutých lázních

Bohatý program čeká na všechny, kdo dorazí 30. dubna také do Žlutých lázní v pražském Podolí. Oslavy se budou konat v tradičním stylu u břehu Vltavy s živou hudbou, opékáním buřtů a aktivitami především pro děti. Své si však najdou také dospělí. Akce začne ve 14 hodin, zhruba třímetrový oheň poté zažehnou organizátoři v 18 hodin.

Malostranské čarodějnice

Také do parku Kampa se 30. dubna slétnou čarodějnice. Od 16 hodin zde začne dětský program, kdy nebudou chybět soutěže, rytířská cesta, skákací hrad či stánky s občerstvením. V 19 hodin poté vyrazí z Malostranského náměstí průvod čarodějnic a dětí s lampiony. K zapálení čarodějnické hranice dojde ve 20:45.

Čarodějnice na Hostivařské přehradě

Čarodějnice můžete přijít oslavit také na Hostivařskou přehradu. Ani tam nebude chybět bohatý program pro děti včetně soutěží. Pro dospělé zahrají dvě kapely, proběhne tradiční opékání buřtů i velkolepá ohnivá show. Brány areálu se veřejnosti otevírají v 15 hodin.

1. května si nenechte ujít v pražské Grébovce DERMACOL LOVE DAY:

Sdílejte článek
Štítky jaro tradice hudba soutěž oheň program čarodějnice koště magie Praha Pálení čarodějnic DERMACOL LOVE DAY 2023

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 21. 5. 2024

Jste vstřícní, Berani, ale ve vztazích si často pletete pomáhání s výchovou. Máte tendenci se hodně obětovat. Dnes se možná naučíte říkat ne, když budete mít pocit, že váš partner překročil hranice toho, co mu můžete dát. Pokud to uděláte, možná znovu objevíte něco podstatného, co jste možná cestou ztratili – své ego.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.