Celebrity

4. května 2023 05:59

David Laštovka

Karel Höger zemřel během natáčení slavného seriálu. Svoji o 17 let mladší ženu podváděl

Web Prima Ženy – Vše co ženy zajímá a baví

Karel Höger patřil k noblesním hercům, kterého ženy milovaly. Jeho život vyhasl nečekaně během natáčení seriálu Nemocnice na kraji města. Bylo mu 67 let. Od jeho smrti právě uplynulo 46 let.

Herec Karel Höger zemřel náhle a nečekaně. Uprostřed natáčení seriálu Nemocnice na kraji města, kde hrál primáře Sovu. Příčinou byl infarkt. „Točila jsem s ním úplně poslední scénu a ta byla o tom, že mu děkuju za všechno, za to, že mi jako lékařce velmi pomohl. Když jsme se o smrti dozvěděli, stáli jsme shromáždění před natáčením po chodbách, opření o stěny a všichni jsme plakali,“ popsala v dokumentu o natáčení slavného seriálu herečka Eliška Balzerová. V roli primáře Sovy ho nakonec nahradil slovenský kolega Ladislav Chudík.

Spal se svými fanynkami

První láskou Karla Högera byla o sedmnáct let mladší herečka Zdenka Procházková, s níž účinkoval v divadle. Intimně se sblížili až během natáčení filmu Mrtvý mezi živými. „Měli jsme tam scénu, kde se spolu líbáme. Nejdříve jsme si dávali jenom takové pusinky, ale pan režisér Bořivoj Zeman se ozval: „Prosím vás, to má být milostná scéna, tak jednou doopravdy! A ten Höger mě chytil a bylo to,“ vzpomínala na osudový okamžik Zdena Procházková v rozhovoru pro časopis Sedmička.

Vzali se, ale jejich manželství bylo šťastné jen několik let. Höger měl totiž spoustu fanynek, jejichž vábení mnohdy nedokázal odolat. „Já jsem byla do Karla moc zamilovaná, vážila jsem si ho a obdivovala. Zůstal pro mě mužem mého života. Dlouhý čas naše soužití nemělo chybu. Po každém představení u zadního vchodu Národního divadla, kde hrál, stály fronty slečen, co chtěly podpis, a pokud možno ještě něco víc. A Karel, který byl jako každý mužský ješitný, tomu zájmu někdy neodolal, a tak nám to začalo trošku haprovat,“ popsala herečka.

Mohlo by vás zajímat: Tvůrce českých pohádek Bořivoj Zeman byl původně úředník. S Werichem se hádali

Rozvod oslavili společně. Kaviárem a šampaňským

Nevěry mu manželka nějaký čas tolerovala, doufala, že se změní. Nakonec ale podala žádost o rozvod. „On se pak potkal s Evou, která se později stala jeho druhou manželkou, a to už jsem věděla, že jejich vztah je vážný. Domluvili jsme se, že se rozejdeme. Rozvod proběhl v naprostém porozumění, zakončený v tehdejším Domě potravin sektem a kilem kaviáru za sto korun. My jsme se s Karlem sice rozvedli, ale nikdy nerozešli. Zůstal mojí největší životní láskou, byli jsme spolu sedmnáct let,“ uvedla Zdenka.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.