Celebrity

18. dubna 2023 16:10

David Laštovka

Nina Popelíková zemřela krátce po natáčení slavného seriálu. Životní roli se učila od dcery

Originální seriály právě online na prima+

Od smrti herečky Niny Popelíkové, kterou nejvíce proslavila role vrchní sestry Jáchymové v seriálu Nemocnice na kraji města, uplynulo více než čtyři dekády. Jaké bylo soukromí slavné umělkyně, která se dožila pouhých 61 let?

Životní láskou Niny Popelíkové byl o rok starší herec Ota Sklenčka (73). Seznámili se během divadelního angažmá v Táboře a brali se v roce 1945. V manželství se jim narodila dcera Milica, která se vydala jiným směrem než její slavní rodiče. Stala se zdravotní sestrou, a když Nina získala roli vrchní sestry Jáchymové v seriálu Nemocnice na kraji města, s přípravou jí velmi pomáhala. „Chtěla vědět spoustu věcí z oboru – povinnosti, odpovědnost a kompetence. Po dohodě s vedením nemocnice se mnou absolvovala jeden pracovní den,“ prozradila Milica deníku Aha!

Čtěte také: Čunderlíková, Ina z Nemocnice na kraji města: S herectvím sekla, dcera je milionářka

Na rozdíl od jiných hereček, které dbaly na svou postavu, krásu a oblékání, Ninu Popelíkovou zajímalo úplně něco jiného. „Vzpomínám si, že Nina byla úžasně praktická. Když se třeba jelo na zájezd do Německa a všechny si tam kupovaly různé svetříky a halenky, Nina si raději pořídila sadu nářadí. A také vím, že sbírala klíče, takové ty velké s ozdobným tepáním. Jeden jsem od ní dostala a chovám jej jako památku,“ zavzpomínala na ni kolegyně Jiřina Bohdalová (91).

Jiřina Bohdalová promluvila u Jana Krause o svém herectví:

Na konci natáčení Nemocnice na kraji města Nina Popelíková onemocněla rakovinou. Se zákeřnou chorobou statečně bojovala necelé dva roky. Nemoc však byla nad její síly. Zemřela 18. dubna roku 1982 ve věku 61 let. Jen čtyři měsíce od premiéry seriálu. Její smrt zdrtila nejen rodinu, ale i její celoživotní kamarádku a kolegyni z pražského Divadla na Vinohradech Karolinu Slunéčkovou (†49). Ta si vzala do hlavy, že podobný konec brzy potká i ji. Byla totiž vášnivou kuřačkou a děsila se vážné nemoci. Můžeme jen spekulovat, nakolik psychika ovlivnila její zdravotní stav, ale krátce nato skutečně sama onemocněla rakovinou plic, které po čtrnácti měsících podlehla.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 20. 4. 2024

Ačkoli se můžete pyšnit svou trpělivostí, Berani, tato vlastnost by vám dnes mohla být na obtíž. Je možné, že už jste se ohnuli, jak jen to šlo, a dosáhli jste bodu zlomu. Poslední kapka se chystá přiložit velbloudovi na hrb. Dejte průchod explozi emocí, kterou si události žádají. Nemá smysl se dnes snažit zachovat svaté chování.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.