Celebrity

10. dubna 2023 05:30

David Laštovka

Karolína Slunéčková randila s Munzarem a milovala černochy. Krásu jí nevzala ani rakovina

Život Karolíny Slunéčkové (†49) vyhasl před 40 lety, a to velmi předčasně. Jaké bylo soukromí půvabné herečky, která milovala život a měla mnoho ctitelů?

První láskou Karolíny Slunéčkové byl její spolužák z DAMU Luděk Munzar (†85), s nímž chodila necelý rok. Ještě na studiích se zamilovala do budoucího herce Rudolfa Vodrážky (68), který se stal jejím osudovým mužem. Po několikaleté známosti se vzali a měli spolu syna Rudolfa. Kamarádkám se ale svěřovala, že má slabost spíše pro exotické typy. „Vyprávěla nám, jak se jí líbí černoši, protože mají takové pusy a jsou krásní. Byli pro ni rajc,“ vzpomínala v dokumentu Předčasná úmrtí herečka Alena Vránová (90).

Mohlo by vás zajímat: Život pyšné princezny Aleny Vránové měl k pohádce daleko. Mstil se jí manžel i režim

Přestože Slunéčková měla spoustu ctitelů a muži se za ní otáčeli, Rudolfovi zůstala věrná celý život. Jejich manželství patřilo k idylickým. Byli si vzájemnou oporou, důvěřovali si a milovali se do posledního dne.

Ani zákeřná choroba nezničila její krásu

Karolína Slunéčková, která by v roce 2023 oslavila 89. narozeniny, si od studií začala vést deník, do kterého si zapisovala všechny své dojmy, plány, ale i obavy. Jednou z nich byl i strach z nevyléčitelné nemoci. Její otec totiž podlehl rakovině v poměrně mladém věku. Když zemřela její kolegyně a blízká přítelkyně, herečka Nina Popelíková (†61) vzala si do hlavy, že podobný konec brzy potká i ji.

S rakovinou bojovala i Michaela Kuklová:

Byla totiž vášnivou kuřačkou a děsila se vážné choroby. Můžeme jen spekulovat, nakolik psychika ovlivnila její zdravotní stav, ale krátce nato skutečně onemocněla rakovinou plic, na kterou po 14 měsících zemřela. „Když už byla moc nemocná a moc zdevastovaná, řekla jsem jí, že s tím musí něco udělat. Přijela jsem pro ni autem, ona na mě čekala před domem a tam stála skutečně světová hvězda! Ani choroba nedokázala ty krásné rysy zničit,“ popsala herečka Jiřina Jirásková (†) v televizním dokumentu o Karolíně Slunéčkové.

Čtěte také: Jiřina Jirásková dvakrát čekala dítě s muži svých kamarádek. Být matkou se ale bála

Karolína milovala módu, ráda trávila čas nakupováním oblečení a uměla se nastrojit jako opravdová hvězda. Nejvíce si potrpěla na boty, šátky a extravagantní klobouky. Ještě týden před smrtí přišla do divadla natěšená, že bude zase pracovat. Na jeviště se už ale nepodívala. Zemřela 11. června 1983 ve věku 49 let.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 25. 4. 2024

Berani, vyhlídky na dnešní den jsou vynikající. Současné uspořádání planet a poněkud tísnivá atmosféra posledních dnů vás inspirují ke změně prostředí a návštěvě nových míst. Proč si nenaplánovat malý výlet? Všechna znamení naznačují, že právě teď je pro takové dobrodružství ta nejlepší doba. Pokud budete otálet, budete se cítit opět zaseknutí ve staré rutině.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.