Celebrity

10. srpna 2023 08:25

Eliška Reiglová

Kate Middleton zastává labutí výchovu. Běžné královské postupy odmítá

Kate Middleton (41), dnes už známá jako Catherine, princezna z Walesu, zvládá plnit královské povinnosti a zároveň být matkou na plný úvazek. Vychovávat děti v nejsledovanější královské rodině světa je bezpochyby náročné, trojnásobná maminka už ale dobře ví, co dělá. Její výchovné metody by mohly leckoho inspirovat.

Vzájemný respekt, trpělivost a pochopení. To jsou tři základní pilíře výchovy Kate Middleton, matky tří královských dětí. O ní je známo, že v zájmu dobrého prospívání svých dětí dokáže přehlédnout pravidla protokolu, což dokazuje, že pokud se chovají na svůj věk a například se pitvoří, neusměrňuje je násilným způsobem k tomu, aby byly v klidu.

Podle expertky na královskou rodinu Jennie Bond je přístup princezny z Walesu k výchově v jinak striktním prostředí revoluční. „Věřím, že Catherine je lídr a William ji následuje, učí se od ní rodičovství, jaké nezná. Oba pak dětem vysvětlují, proč je důležité mít dobré způsoby a že když jste na ostatní milí, tak se vám to v dobrém vrátí,“ řekla Bond magazínu OK.

Princezna se zapojuje do charitativních činností a na akce v tomto duchu ráda vodí své děti, aby je něčemu přiučila. Zároveň na veřejnosti dává najevo, že je má ráda a věnuje se jim, jak to jen jde. Ačkoliv si mohla pořídit celý arzenál chův, najala jen jednu a to navíc jen na částečný úvazek.

Výchova podle řeči těla

Odbornice na řeč těla Judi James vnímá princeznu Catherine jako labuť. „Své děti ochraňuje a zároveň o ně s láskou pečuje. Když je to potřeba, umí ustoupit, aby jim dala prostor k budování nezávislosti a potřebných sociálních dovedností. Zároveň jsou víc a víc na očích veřejnosti a ona pochopitelně nechce, aby ztratily dětskou přirozenost,“ řekla britskému deníku Express.

James zároveň upozornila, že pro matku tří královských dětí je důležitá jednotnost nejen ve výchově společně s princem Williamem, ale také rodiny jako takové.

Čas s prarodiči

Rodiče Kate Middleton zůstávají obvykle v pozadí a nesnaží se jakkoliv zaujmout pozornost. Neúčastní se ani drtivé většiny akcí, na které jejich dcera a vnoučata chodí. V soukromí ale Carole a Michael Middletonovi na druhou kolej odstrčení nejsou.

Jak informoval magazín Hello, vnoučata k prarodičům pravidelně jezdí na víkendy a Kate je na příležitostné hlídání dává o mnoho raději právě jim než chůvě. To se týká i dní, které se svým manželem tráví na královských cestách do zahraničí.

Princ George v červenci oslavil desáté narozeniny. Kate zveřejnila jeho fotku, kterou pořídila

Sdílejte článek
Štítky výchova princ Louis Carole Middleton princ George Princezna Charlotte William, princ z Walesu Catherine, princezna z Walesu Michael Middleton Kate Middleton

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.