Celebrity

10. srpna 2023 08:25

Eliška Reiglová

Kate Middleton zastává labutí výchovu. Běžné královské postupy odmítá

Kate Middleton (41), dnes už známá jako Catherine, princezna z Walesu, zvládá plnit královské povinnosti a zároveň být matkou na plný úvazek. Vychovávat děti v nejsledovanější královské rodině světa je bezpochyby náročné, trojnásobná maminka už ale dobře ví, co dělá. Její výchovné metody by mohly leckoho inspirovat.

Vzájemný respekt, trpělivost a pochopení. To jsou tři základní pilíře výchovy Kate Middleton, matky tří královských dětí. O ní je známo, že v zájmu dobrého prospívání svých dětí dokáže přehlédnout pravidla protokolu, což dokazuje, že pokud se chovají na svůj věk a například se pitvoří, neusměrňuje je násilným způsobem k tomu, aby byly v klidu.

Podle expertky na královskou rodinu Jennie Bond je přístup princezny z Walesu k výchově v jinak striktním prostředí revoluční. „Věřím, že Catherine je lídr a William ji následuje, učí se od ní rodičovství, jaké nezná. Oba pak dětem vysvětlují, proč je důležité mít dobré způsoby a že když jste na ostatní milí, tak se vám to v dobrém vrátí,“ řekla Bond magazínu OK.

Princezna se zapojuje do charitativních činností a na akce v tomto duchu ráda vodí své děti, aby je něčemu přiučila. Zároveň na veřejnosti dává najevo, že je má ráda a věnuje se jim, jak to jen jde. Ačkoliv si mohla pořídit celý arzenál chův, najala jen jednu a to navíc jen na částečný úvazek.

Výchova podle řeči těla

Odbornice na řeč těla Judi James vnímá princeznu Catherine jako labuť. „Své děti ochraňuje a zároveň o ně s láskou pečuje. Když je to potřeba, umí ustoupit, aby jim dala prostor k budování nezávislosti a potřebných sociálních dovedností. Zároveň jsou víc a víc na očích veřejnosti a ona pochopitelně nechce, aby ztratily dětskou přirozenost,“ řekla britskému deníku Express.

James zároveň upozornila, že pro matku tří královských dětí je důležitá jednotnost nejen ve výchově společně s princem Williamem, ale také rodiny jako takové.

Čas s prarodiči

Rodiče Kate Middleton zůstávají obvykle v pozadí a nesnaží se jakkoliv zaujmout pozornost. Neúčastní se ani drtivé většiny akcí, na které jejich dcera a vnoučata chodí. V soukromí ale Carole a Michael Middletonovi na druhou kolej odstrčení nejsou.

Jak informoval magazín Hello, vnoučata k prarodičům pravidelně jezdí na víkendy a Kate je na příležitostné hlídání dává o mnoho raději právě jim než chůvě. To se týká i dní, které se svým manželem tráví na královských cestách do zahraničí.

Princ George v červenci oslavil desáté narozeniny. Kate zveřejnila jeho fotku, kterou pořídila

Sdílejte článek
Štítky výchova princ Louis Carole Middleton princ George Princezna Charlotte William, princ z Walesu Catherine, princezna z Walesu Michael Middleton Kate Middleton

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.