Kateřina milovala fialovou barvu. Pak zjistila, že je jí manžel nevěrný s paní Fialovou

Do pořádku! (3) - upoutávka

Smutek, stres i určitou beznaděj z rozpadu manželství s alkoholikem řešila maminka tří dětí zahlcováním bytu novými a novými věcmi. Pěkný rodinný domek v pražských Kobylisích postupně proměnila ve skladiště, kde se nedalo hnout a už vůbec ne zapomenout na minulost. To by přitom paní Kateřina potřebovala ze všeho nejvíce.

Kateřina byla vdaná 13 let. Její muž ale začal mít problémy s alkoholem a ovládáním emocí a i po rehabilitacích rychle relapsoval. Na poslední společné měsíce s ním Kateřina vzpomíná jako na rok „pekla“, kterým „jsem si do rozvodu musela projít“. Na konci této cesty byl její psychický kolaps a dvoutýdenní hospitalizace v psychiatrické léčebně.

Stres, smutek a nedostatek blízkosti ve vztahu kompenzovala neustálým nakupováním „Nakupovala jsem dětem hračky, oblečení…“ svěřila se sympatická mladá žena Adéle Gondíkové, která spolu s týmem odborníků na úklid pomáhá s přeměnou přeplněných a nezorganizovaných českých domovů v pořadu Do pořádku. Rovněž prý často dostává oděvy od kamarádek nebo kolegyň z práce. Je jasné, že se do budoucna musí naučit odmítat a nenosit vše domů.

Enormní počet věcí v domácnosti Kateřina vnímá jako svůj největší problém. Tvrdí, že ji věci „dusí“, a stres z nich jí dokonce způsobil horší spánek. Nikdy se doma nedokáže plně uvolnit nebo soustředit. Nicméně sama nezvládne provést potřebné změny kvůli časovému i fyzickému vytížení. Většinu volného času a víkendy tráví uklízením, protože si nemůže dovolit relaxovat v tak neupraveném prostoru. Jejím největším přáním je mít klidný víkend, sednout si s kávou k televizi a jen odpočívat.

Úklid podle hvězd: Štíři milují čistotu, pro Panny je uklízení koníček, Býky vůbec nebaví

Na interiéru domu je patrné, že Kateřina miluje fialovou. Tedy spíš milovala, jak vyjde během natáčení reality show, kterou uvidíte v pátek večer na Primě, najevo. Tuto barvu měla ráda do chvíle, než zjistila, že si exmanžel začal vztah s jistou paní Fialovou. Asi si dovedete představit, jaká muka musí paní Kateřina doma prožívat na každém kroku? Fialová tady září ze záclon, skříní s oblečením i stěn. Je jasné, že tahle barvička musí z domu pryč!

Stejně jako její předchůdci ani Kateřina nevěří v reality show svým očím, když spatří všechny své věci vyskládané ve velké hale. Pravidla pořadu jsou však nesmlouvavá. Nechat si s dětmi mohou jen něco, ostatní musí darovat, recyklovat nebo vyhodit. Zatímco se rozhodují, jejich domov prochází důkladným úklidem i organizační proměnou, aby se život této milé rodiny dal opět pěkně do pořádku.

Víte, kterým směrem správně uklízet? Jedině shora dolů, radí odbornice na pořádek.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 23. 4. 2024

Dnes je v pořádku plakat, Berani. Uvolnění je rozhodující pro přijetí. Pokud nemáte pocit strachu a omezení, může pro vás být těžké prožívat radost a expanzi. Spojte dobré se špatným a nechte tyto dvě síly, aby se ve vaší bytosti harmonicky usadily. Proveďte přípravy, které vám umožní vzlétnout do velkých výšin. Ujistěte se, že jste připraveni přijmout výzvy, které s růstem přicházejí.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.