Kdyby Angelina Jolie nepřijala roli královny Zloby, filmy by nevznikly. Tvůrce měl jasno

Zloba: Královna všeho zlého (FullHD Trailer)

Filmové příběhy legendární královny Zloby z Disneyho klasiky o Šípkové Růžence, v hlavní roli s Angelinou Jolie, v kinech hltaly zástupy diváků a svým tvůrcům vydělaly stovky milionů dolarů. Při tom stačilo pouhé jedno NE a nebylo by nic! Přečtěte si více zajímavostí o slavných bijácích. První, Zloba: Královna černé magie, uvede Prima MAX 19. listopadu, film Zloba: Královna všeho zlého 26. listopadu.

Americký fantastický film Zloba: Královna černé magie z roku 2014 i pozdější volné pokračování Zloba: Královna všeho zlého, jsou populární a dosud nezpracovanou verzí známého příběhu z pohádky Šípková Růženka z roku 1959. Život legendární zlé královně vdechla Angelina Jolie. Bez ní by se netočilo!

Zloba: Královna černé magie – 19. listopadu ve 20:00 na Prima MAX

Film Zloba: Královna černé magie vypráví příběh Šípkové Růženky z opačného pohledu titulní antihrdinky – Zloby. Je dalším ze série hraných adaptací slavných a úspěšných animovaných disneyovek – podobně jako Kráska a zvíře, Mulan nebo Popelka. Díky velkému úspěchu Zloby: Královny černé magie vzniklo o pět let později volné pokračování Zloba: Královna všeho zlého.

V hlavních rolích hrají Angelina Jolie (Pan a paní Smithovi, Eternals), Sharlto Copley (District 9, A-Team: Poslední mise) a Elle Fanningová (Babel, Super 8).

Zajímavosti o filmu Zloba: Královna černé magie

  1. Příběh filmu vychází z pohádky Šípková Růženka, kterou napsal Charles Perrault v roce 1697.
  2. Film Zloba: Královna černé magie natočil režisér Robert Stromberg (Projekt Modrá kniha), který pracoval jako scénograf na filmech Avatar, Alenka v říši divů, Mocný vládce Oz a Obr Dobr. Za Avatara a Alenku v říši divů byl oceněn Oscarem.
  3. Zloba: Královna černé magie byl prvním filmem začínajícího režiséra Roberta Stromberga, který od té doby natočil jenom dvě epizody seriálu Projekt Modrá kniha.
  4. Scénář k Zlobě: Královně černé magie napsala Linda Woolvertonová, která je autorkou scénářů k původním animovaným disneyovkám Lví král a Kráska a zvíře nebo k filmům Alenka v říši divů, Alenka v říši divů: Za zrcadlem a Zloba: Královna všeho zlého.
  5. Na filmu Zloba: Královna černé magie se začalo pracovat už v roce 2003.
  6. Nápad vyprávět příběh známý z Šípkové Růženky z pohledu zlé královny Zloby byl inspirován úspěšným uvedením muzikálu Wicked na Broadway. Wicked vypráví příběh o životě Zlé čarodějnice ze Západu, která se objevuje v pohádkovém příběhu Čaroděj ze země Oz.
  7. Film Zloba: Královna černé magie měl být původně animovaný. V roce 2006 se plány změnily potom, co studio Disney koupilo animační studio Pixar.
  8. Film Zloba: Královna černé magie měl původně režírovat Tim Burton (Batman, Střihoruký Edward, Batman se vrací, Ospalá díra, Velká ryba, Karlík a továrna na čokoládu). Studio Disney ho oslovilo s návrhy na několik různých projektů. Burton se rozhodl nejprve natočit Alenku v říši divů a později od projektu definitivně odstoupil, aby se mohl zaměřit na jiné filmy.
  9. Robert Stromberg, který se nakonec ujal režie Zloby: Královny černé magie, se podílel na Burtonově Alence v říši divů jako scénograf.
  10. Angelina Jolie byla spojená s hlavní rolí už v době, kdy měl film ještě režírovat Tim Burton. Producent Joe Roth prohlásil, že kdyby herečka roli nepřijala, film by nikdy nevznikl.
  11. Angelina Jolie si zpočátku nebyla jistá, jestli je možné natočit film o „někom, kdo prokleje miminko”. Přesto ji role zajímala, protože postavu Zloby má ráda už od dětství. Nakonec prozradila, že když četla scénář, byla velmi dojatá. Definitivně ji přesvědčili její děti a bratr.
  12. Angelina Jolie se stala také výkonnou producentkou filmu a přímo se podílela na všem, co se týkalo její postavy – od scénáře až po návrhy kostýmů. Úzce spolupracovala se scenáristkou Lindou Woolvertonovou, která měla tendenci udělat ze Zloby více sympatickou postavu. Angelina Jolie pohlídala, aby její hrdinka zůstala stejně zlá jako v animované Šípkové Růžence.
  13. Roli pětileté princezny Aurory si zahrála dcera Angeliny Jolie a Brada Pitta Vivien, protože byla jediným dítětem na place, které se nebálo namaskované herečky v kostýmu. Čtěte také: Dcera Angeliny Jolie razantně změnila vizáž, shodila vlasy. Vrací se chlapecká éra?
  14. Angelina Jolie nabídla roli malé princezny Aurory také své další dceři Shiloh, ale ta odmítla.
  15. Další děti Angeliny Jolie -– syn Pax a dcera Zahara – si zahrály kompars ve scéně křtu.
  16. Autorkou filmových kostýmů je Anna B. Sheppardová, která předtím pracovala na filmech Schindlerův seznam a Pianista. Produkce ji najala poměrně pozdě, takže měla na práci pouhých osm týdnů, které následně popsala slovy „hodně bolesti, hodně práce, hodně nejistoty.”
  17. Anna B. Sheppardová se při tvorbě filmových kostýmů inspirovala francouzskými a italskými uměleckými díly z období renesance a módními kolekcemi luxusního britského oděvního domu Alexander McQueen. Společně se svým týmem vytvořila přes dva tisíce ručně ušitých kostýmů.
  18. Na kostýmech pro královnu Zlobu pracovala samostatná skupina v rámci kostýmního oddělení, které se říkalo Team Maleficent (Tým Zloba).
  19. Natáčení probíhalo ve slavných anglických studiích Pinewood a v hrabství Buckinghamshire nedaleko vesnice Turville.
  20. Na dotáčkách filmu se podílel režisér John Lee Hancock, který v té době zrovna dokončil pro studio Disney práci na filmu Zachraňte pana Bankse a který spolupracoval s producentem Joem Rothem na filmu Sněhurka lovec – ten podobně jako Zloba: Královna černé magie vypráví známý pohádkový příběh (v tomto případě o Sněhurce a sedmi trpaslících) jiným způsobem.
  21. Producent Joe Roth uvedl, že John Lee Hancock nemá nic společného s režií dodatečných scén a že pouze napsal několik nových stránek scénáře. Na otázku, proč byl tak ambiciózní a finančně náročný filmový projekt jako Zloba: Královna černé magie svěřen začínajícímu režisérovi, odpověděl, že Robert Stromberg byl přece oceněn Oscarem za Avatara a Alenku v říši divů: „Film vypadá nádherně a následujících 75 minut je velká zábava. Problém byl začátek, který jsme během osmi dní přetočili.”
  22. Režisér Robert Stromberg se snažil dbát na to, aby bylo množství praktických triků a digitálních efektů ve filmu rovnoměrně vyvážené.
  23. Rohy královny Zloby vytvořil legendární maskér Rick Baker (Star Wars: Epizoda IV – Nová naděje a Epizoda V: Impérium vrací úder, King Kong, Americký vlkodlak v Londýně, Vlk, Muži v černém, Tarzan, Starman, Batman navždy, Planeta opic, Kruh). Baker je už v důchodu a Zloba: Královna černé magie byl poslední film, na kterém pracoval.
  24. Hudbu k filmu složil James Newton Howard (série Hunger Games, série Fantastická zvířata, Batman začíná, Temný rytíř, Sněhurka a lovec, Raya a drak).
  25. Lana Del Rey nahrála novou verzi písně Once Upon a Dream, která vznikla pro animovanou Šípkovou Růženku z roku 1959 a která vychází z Velkého valčíku z baletu Šípková Růženka ruského skladatele Petra Iljiče Čajkovského.
  26. Rozpočet filmu byl 180 milionů dolarů.
  27. Film vydělal po celém světě 758.5 milionů dolarů.

Zloba: Královna všeho zlého – 26. listopadu ve 20:00

Sdílejte článek
Štítky dolar film FTV Prima režisér studio pohádka Šípková Růženka Angelina Jolieová Alenka v říši divů Zloba: Královna všeho zlého Lana Del Rey Robert Stromberg Zloba: Královna černé magie

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.