Celebrity

3. září 2023 07:00

Vanesa Havlíková

Pěvkyně Kněžíková o manželství s Adamem Plachetkou: Nechtěla jsem ho, on mě přemluvil

Sopranistka Kateřina Kněžíková (41) se vedle opery stále častěji věnuje koncertnímu repertoáru, s nímž dosahuje úspěchů nejen doma, ale i v zahraničí. Za život nasbírala už několik prestižních ocenění a k tomu všemu stíhá vychovávat dvě dcery, jež má s operním pěvcem Adamem Plachetkou (38). V talkshow u Honzy Dědka promluvila mimo jiné o manželství s ním.

Kateřina Kněžíková působí v pražském Národním divadle i v Národním divadle moravskoslezském v Ostravě. Na hodiny zpěvu začala chodit ve 12 letech, nikdy ale nepřemýšlela o tom, že by se tato disciplína stala jejím budoucím povoláním. Díky hudbě se seznámila i s manželem, operním pěvcem Adamem Plachetkou, a dnes si už den bez muziky nedokáže představit.

Kromě Kateřiny Kněžíkové přijal pozvání do 7 pádů také Kamil Bartošek alias Kazma.

„My jsme s manželem byli nejprve spolužáci a jednou to tak nějak přišlo… Společně jsme vystupovali v opeře Don Giovanni, byli jsme tam párem a začalo to tam fungovat. Nejdříve jsem ho nechtěla, protože jsem věděla, že nebude vůbec doma, on mě ale přemluvil. Dvořil se mi, to bylo strašně příjemné, ty první dva až tři měsíce předtím, než jsem svolila, že budu jeho přítelkyně,“ zavzpomínala.

Adam Plachetka jako věčné dítě

„On je pořád věčné dítě a čím je starší, tím je to horší. Když má volno, umí si ho užít naplno. Máme sklípek na Znojemsku, než tam dojedeme, je plný vína. Když odjíždíme, je prázdný. Je s ním velká legrace,“ dodala k manželství sólistů opery Národního divadla Kateřina Kněžíková, která kromě titulních rolí v Národním divadle excelovala také po boku světově uznávaného operního pěvce Plácida Dominga.

Mohlo by vás zajímat: Andrea Kalivodová o nemoci i manželství: Muž už se na mě nedívá jako na prvním rande

„Zpívání s Plácidem Domingem bylo moc hezké období. Máte najednou pocit, že se točíte v jiném vesmíru. To bylo inspirativní, moc jsem si to užila a ráda na to vzpomínám,“ řekla Kněžíková v 7 pádech Honzy Dědka.

Hostem 7 pádů Honzy dědka byl i Kazma. Podívejte se na jeho velkolepý příchod.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.