Kocáb povolil exmanželce návrat do luxusní vily. Vánoce slaví jako velká komunita

Hudebník a celoživotní antikomunista Michael Kocáb (70) se může pochlubit nádherným bydlením. Za velmi výhodnou cenu získal konstruktivistickou vilu z dílny architekta Františka Thoře. Nádherný dům stojí na jedné z nejprestižnějších adres v Praze. Kocáb v domě bydlí se svojí exmanželkou a jejím partnerem.

Celoživotní bojovník za demokracii a skvělý muzikant Michael Kocáb je pyšným majitelem vily, která byla postavena v roce 1932 a sousedí přímo s botanickou zahradou. Hudebník přiznává, že vilu zakoupil za mimořádně příznivých podmínek. Cena byla tak nízká, že do koupi nemovitosti by nešel jen blázen.

„Vlastně jsem ji ani nechtěl. Nakonec jsem ji ale koupil a za pakatel. Dneska by za tu cenu člověk pořídil byt o velikosti jedna plus jedna,“ popsal na rovinu Kocáb deníku Blesk s tím, že dům má pro něj i symbolickou hodnotu. V těsné blízkosti vily se na začátku devadesátých let pěstovalo víno s názvem Pražský výběr, což Kocába zaujalo, protože patří k zakladatelům stejnojmenné kapely.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Kocáb o drsné šikaně: Říkali mi kostelní kryso, jednou mi dokonce šmirglovali hlavu do krve

„Byl to malířský ateliér dcery nějakého boháče. Za druhé světové války pak sloužil jako malý klášter pro jeptišky,“ popsal historii lukrativního bydlení muzikant a bývalý ministr. Místo s krásným výhledem si Kocáb zamiloval, ze čtyřpatrové vily postupně vybudoval království, kde má profesionální studio, střižnu i zkušebnu. Nad studiem je byt, který ale Kocáb sám nevyužívá, ale poskytuje ho jako azyl kamarádům či příbuzným. Obytné prostory zařizoval hudebník sám, interiéru dominují pastelové barvy.

S bývalou manželkou našli společnou řeč

Michael Kocáb se v roce 1983 oženil s Američankou Marshou, s níž má tři děti: dcery Natálii, Jessicu a syna Michaela. Manželství se však po téměř třiceti letech rozpadlo. Hudebník se pak dal dohromady s moderátorkou Lejlou Abbasovou, která byla o šestadvacet let mladší. Kocáb tehdy uvedl, že Lejla nebyla důvodem rozvodu, neboť s Marshou žili už několik let odděleně ve společné domácnosti. S Abbasovou se jim narodil syn David. Po pěti letech se však rozešli.

Kocáb poté učinil překvapivý krok. Bývalé manželce Marshe nabídl, aby se vrátila do jejich vily. Souhlasila a nastěhovala se do ní i se svým současným partnerem. Jejich dcera Natálie o tom dokonce napsala hru Pohřeb až zítra.

Vánoce slaví jako komunita

Netradičnost soužití pod jednou střechou se projevuje například o vánočních svátcích. „Polovina rodiny je americká, polovina česká, moje děti mají obě příslušnosti, část tedy Vánoce slaví čtyřiadvacátého večer podle českých tradic, ta druhá pětadvacátého dopoledne podle amerických tradic. Je to pestré a veselé. Museli jsme udělat takový kompromis, aby byl každý spokojený,“ prozradil Michael Kocáb redaktorovi CNN Prima NEWS.

Kocáb nepatří k lidem, kteří by se stali otroky vlastní nemovitosti. Moderní trendy sleduje, ale také si uvědomuje, že byt by měl hlavně sloužit svému původnímu účelu, tedy bydlení.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: S kým dnes Michael Kocáb žije?

„Nejsem typ, který by chtěl vše držet ve skvostném stavu. Nejde to totiž dlouhodobě. Když v tom člověk žije, musí si vybrat. Buď pořád uklízí a přezařizuje, protože trendy se vyvíjejí, nebo to nechá. Vždycky jednou za čas udělám nějaký větší kus práce, jinak to ale nechávám. Třeba teď mám v žalostném stavu komíny, tak budu muset pozvat zedníky, aby je nahodili. Já ale ten dům užívám, mám ho ke každodenní potřebě a k údržbě se vracím jen čas od času,“ dodal Michael Kocáb.

Kocáb má dnes klidný život:

Sdílejte článek
Štítky Vánoce bydlení komunita vila Michael Kocáb trend Lejla Abbasová společenská rubrika

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 9. 9. 2024

Berani, dnes možná budete chtít vyzkoušet něco úplně nového. Pokud jste to ještě nikdy nedělali, zkuste se vyjádřit tancem. I když jste přesvědčeni, že máte obě nohy levé, možná budete překvapeni. Ať už je váš styl jakýkoli, určitě se najde typ tance, který zvládnete, ať už je to tak jednoduchý tanec jako twist, nebo tak okázalý jako flamenco. Budete se cítit skvěle a navíc je to dobré cvičení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.