Celebrity

5. ledna 2024 12:33

Josef Šťastna

Krejčík si dítě přál, Stropnický to oddaloval. Nechtěl jsem zámek, ale rodinu, říkal Daniel

Politik Matěj Stropnický (40) a herec Daniel Krejčík (29) si od sebe dávají pauzu. Je otázkou, zda jejich rozchod je opravdu definitivní. Oba mladé muže totiž u sebe drží jejich životní projekt, zámek v Osečanech. Pokud by dnes měli miminko, po kterém Krejčík toužil, byl by možná jejich vztah pevnější.

Stáli sobě po boku dlouhých šest let a platili za jeden z nejpevnějších párů v českém showbyznysovém rybníčku. Jenže jejich vztah je u konce, podle deníku Blesk za to může nevěra, kterou Dan Krejčík nedokázal rozdýchat.

Je ale velkou otázkou, zda se nepodaří narušený vztah přeci jen obnovit. Zatím se zdá, že Krejčík bouchl dveřmi a ze zámku v Osečanech odjel. Jenže oba mladí muži jsou majitelé nemovitosti, ve které probíhá rozsáhlá rekonstrukce. Jen nová střecha podle informací webu Prima Ženy stála přes osm milionů, další miliony polykají zámecké pokoje, statisíce padají na vybavení interiérů... Matěj Stropnický vždy hovořil o tom, že rekonstrukce osečanského zámku je celoživotní projekt a že každý si musí uvědomit, že za jednu generaci hotovo určitě nebude.

„Máme dotace od Středočeského kraje a Ministerstva kultury, ale je to malý poměr vůči tomu, co dáme sami dohromady. V létě pořádáme s Danem divadlo, letos jsme měli pětadvacet divadelních představení. K tomu prohlídky každou neděli od března do října. Pak máme systém adopcí pokojů, kam si mohou lidé za měsíční finanční příspěvek jezdit jak na chatu,“ uvedl pro web Prima Living Stropnický s tím, že péče o zámek bere mnoho energie a veškerý volný čas.

NÁVŠTĚVA NA ZÁMKU: Jen kamna stála šest set tisíc. Matěj Stropnický ukázal svůj zámek včetně tajné ložnice

Otázkou je, jak se svým podílem nyní Dan Krejčík naloží. V Osečanech poznal řadu přátel, má k zámku silný vztah, ve vesnici na Sedlčansku má dokonce trvalé bydliště. Zámek ho dál bude přitahovat magickou silou a je možné, že nakonec se do Osečan zase vrátí. Můžeme jen spekulovat, zda by ho Stropnický chtěl vyplatit nebo by zámek prodali novému majiteli a o peníze se pak spravedlivě rozdělili.

Matěj Stropnický webu Prima Living ukázal bydlení na zámku:

Miminko je rozdělovalo, zámek spojoval

Velký životní projekt jménem Osečany vždy oba muže spojoval a myšlenka, že budují něco velkého jim pomáhala překlenout období, kdy se hádali. Oba vždy přiznávali, že nad osudem zámku (a nad financováním projektu) vedou vášnivé diskuze.

Co oba muže rozdělovalo, byla touha po miminku. Dan Krejčík se netajil tím, že dětský křik mu na zámku chybí. Stropnický byl v tomto velmi zdrženlivý, spíše si uvědomoval, že rodina je obrovský závazek.

„Říkal jsem ti o tom několikrát, ale tys to asi nebral vážně. Tak jsem si myslel, že když se k tomuhle rozhodnutí v Praze nemáš, nevidíš ho přes všechny volby, schůzky, kariéru, tak se s tebou odstěhuju na venkov, kde budeme mít soukromí a žít normální život. Já si nepřál žádnej zámek, přál jsem si mít s tebou rodinu. Abychom byli tři,“ sepsal Krejčík své pocity v knize Nadělení: Příběhy kluka ze zámku.

Krejčík se vždy usmíval a věřil tomu, že miminko se na zámku jednoho dne objeví. Stropnický na toto téma spíše vždy vtipkoval a kladl si různé podmínky. Také říkal, že v Česku zatím není možné, aby dva homosexuálové získali do péče dítě legální cestou.

„U nás jsou zákony nastavené tak, že i kdyby se člověk rozkrájel, tak musí něco obejít. My bychom byli rádi, kdyby to bylo možné normálně a naprosto legálně, samozřejmě po nejrůznějším prověření, jestli nejsme pedofilové a o nějaké dítě se dokážeme postarat. Ale prostě to zatím nejde, protože to nahoře pořád nedokážou schválit,“ popsal Stropnický pro Super.cz v létě 2022.

Také Krejčík ještě v létě vtipkoval, že nejdříve se opraví zámek, pak si ho Matěj vezme, pak bude dítě. „Matěj mi jednou řekl, že si mě vezme, až bude mít opravený zámek, což si myslím, že je tak za šedesát let,“ smál se mladý herec v rozhovoru pro eXtra.cz.

Podle Krejčíka existují ženy, které chtěly dítě odnosit

V dalším rozhovoru pro ŽivotvČesku.cz Dan Krejčík tvrdil, že se jim ozývají ženy, které chtějí pro dva gaye miminko odnosit. „Píšou nám ženy, že by nám rády odnosily dítě, což se těžko odmítá. Na druhou stranu mě překvapilo, že těch žen je tolik, že bychom naplnili celý náš zámek,“ tvrdil Krejčík, která také uvedl, že Stropnický má jednu podmínku - že prý miminko si pořídí, až se stane poslancem.

„Zapřísáhl jsem ho, že když se stane poslancem, tak budeme mít dítě. Páč ho znám, že to bude dělat na 300 %, po ránech, po nocích, tak si ani nevšimne, že někdo u nás doma furt řve. A on řekl, že prý tedy jo,“ usmíval se Krejčík. To se psal rok 2021. Pokud bude chtít Stropnický získat Krejčíka zpět, bude muset přijít s intenzivní nabídkou. Miminko by možná bylo způsobem, jak věci v Osečanech urovnat.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 3. 5. 2024

Vaše síla spočívá ve vašich vnitřních zdrojích, Berani. Dnes zjistíte, že se ve vás tyto zdroje otevřely. Zjistíte, že vaše emoce jsou tváří v tvář chaosu klidné a pod kontrolou. Tento čas nových začátků je nesmírně důležitý. Bylo by vhodné, abyste prozkoumali své nitro a napravili všechny vnitřní zvláštnosti, které by vám v budoucnu mohly působit potíže.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.