Celebrity

4. října 2024 11:03

Vanesa Havlíková

Leichtová si domácí výuku chválí: Dcera si chtěla odpočinout od dětí, respektuji to

Kristýna Leichtová (39) začátkem září vzbudila rozruch, když se rozhodla svou dceru Dorotku neposlat do první třídy a upřednostnila raději domácí výuku. S odstupem času herečka objasnila, co za jejím rozhodnutím stálo.

Ze starší dcery herečky Kristýny Leichtové se stal školák, ovšem Leichtová se s partnerem Vojtěchem Štěpánkem shodli na tom, že než aby dceru poslali do školy, budou ji učit doma. Jejich rozhodnutí vzbudilo rozporuplné reakce.

Čtěte také: Kristýna Leichtová dceru do první třídy neposlala. Raději ji bude vyučovat doma

„Dorotka se stala školákem, ale domškolákem. Bude se učit sama a já jsem takový její průvodce. Pojďme si říct, že první třída není náročná a měl by to zvládnout každý,“ uvedla Kristýna Leichtová před časem v rozhovoru pro web Super.cz.

Odpočinek od kolektivu

Nyní vysvětlila, jaké důvody za tímto rozhodnutím stály. „Moje dcera poté, co chodila do školky, tak sama přišla s tím, že si potřebuje dát od kolektivu velikou pauzu. Řekla, že bude raději pouze s námi, a já tohle rozhodnutí naprosto respektuji,“ objasnila pro web eXtra.cz.

Domácí výuku si herečka zatím chválí, v jejich případě se jedná o volnější styl učení. „Ty děti se vlastně učí každou tou situací. Když je se mnou v práci, když jedeme v tramvaji, učí se číst písmena na cedulích. Žádné písanky, žádné čtení ze slabikáře,“ vysvětlila, jak vypadá jejich školní den s tím, že pevně stanovený čas na učení nemají.

A jak dlouho tento styl výuky budou praktikovat, zatím netuší. Až se dcera bude chtít vrátit zpět do kolektivu, rodiče jí vyhoví. „Uvidíme, co přinese budoucnost. Já to opravdu nechávám zcela na ní. Jestli se bude chtít vrátit, nebo bude chtít zůstat u tohoto způsobu. Opravdu to nechám čistě na jejím rozhodnutí,“ nechala se slyšet Leichtová.

Herec Saša Rašilov se exkluzivně pro Prima Ženy rozpovídal o rodině a výchově:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 26. 10. 2024

Dnes by vás mohly potkat zklamávající e-maily nebo telefonáty. Možná, že někdo, koho jste chtěli navštívit, nebude moci přijít. Nenechte si tím zkazit náladu. Věci se stávají. Zabývejte se přípravami a užijte si den. Nezacházejte do opačného extrému a nepracujte příliš tvrdě.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.