Celebrity

4. září 2024 18:40

Michaela Vlčková

Kristýna Leichtová dceru do první třídy neposlala. Raději ji bude vyučovat doma

V pondělí odstartoval nový školní rok. Mnoho maminek, i ty z řad celebrit, poslaly své ratolesti do školy úplně poprvé. Do první třídy nastoupila také starší dcera Kristýny Leichtové (38). Herečka se však nechala slyšet, že se s partnerem rozhodli dceru do školy neposlat a místo toho ji raději budou vyučovat doma.

Předmětem debat se Kristýna Leichtová stala už v době, kdy na svět přivedla svou mladší dcerku Rozárku. Smíšené reakce vzbudilo její rozhodnutí pro domácí porod.

Nyní je dost pravděpodobné, že opět bude středem zájmu. Ze starší dcery Dorotky se stal školák, ovšem Leichtová se s partnerem Vojtěchem Štěpánkem shodli na tom, že než aby dceru poslali do školy, budou ji učit doma.

Čtěte také: Útok v domažlické škole? Systémový problém. Duševní zdraví dětí se zhoršuje, varuje expertka

„Dorotka se stala školákem, ale domškolákem. Bude se učit sama a já jsem takový její průvodce. Pojďme si říct, že první třída není náročná a měl by to zvládnout každý,“ uvedla Kristýna Leichtová v rozhovoru pro web Super.cz a vysvětlila, proč se tak rozhodli.

„Nám oběma s Vojtou se nelíbí školní systém momentálně nastavený i vzhledem k moderní době a moderní technice,“ popsala herečka s tím, že svým dětem zároveň prodlouží dětství. „A budu s nimi moct trávit víc času,“ nastínila.

Jedním z mnoha důvodů, proč zvolili domácí výuku, je také časté přemísťování se. „Je tam spousta faktorů, nehledě na náš kočovný způsob života, kdy je to vlastně jediná možná volba. Několikrát měsíčně pendlujeme mezi Ostravou, Prahou a Plzní. Holky buď vozíme s sebou, anebo jsou na některém místě s babičkou,“ upřesnila Leichtová. „Jsem už takhle nastavená a mám pocit, že už bych nezvládla jiný model. Být na jednom místě delší dobu. Vlastně mi to nevadí. Naopak mi to vyhovuje,“ doplnila dvojnásobná maminka.

Návrat do školy je psychicky náročný. S dětmi mluvte a řešte jejich obavy, radí psycholožka:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 9. 2024

Berani, dnes byste se mohli věnovat psaní, možná tvůrčímu nebo dopisovému. Ať už to bude cokoli, může se stát, že vám vyjdou jen pochmurné zprávy o tom, co se právě děje. To nemusí odrážet váš skutečný stav mysli. Pokud vás nenapadá nic příjemného, o čem byste mohli psát, možná raději počkejte na později.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.