Celebrity

27. července 2024 06:30

David Laštovka

Janek Ledecký je s manželkou od studií. Děti neposlali do školy a učili je doma

Janek Ledecký oslaví 60. narozeniny

Hudebník Janek Ledecký, který 27. července slaví 62. narozeniny, žije už více než třicet let ve spokojeném manželství s právničkou Zuzanou. Dlouho se jí přezdívalo paní Columbová, protože se ve společnosti objevovala jen sporadicky. Jak se spolu seznámili a proč své děti neposlali do školy a učili je sami doma?

Se Zuzanou ze slavného sportovního rodu, jejímž otcem je bývalý československý hokejista Jan Klapáč, se hudebník Janek Ledecký seznámil už na studiích a láska jim vydržela dodnes. Zuzana se v mládí věnovala krasobruslení a vystudovala práva. Když se Janek ve svých pětadvaceti letech proslavil se svou skupinou Žentour, byli už svoji.

Měl spoustu fanynek a jak přiznal, jejich manželství muselo přečkat první těžkou zkoušku. Manželka Zuzana to s ním v té době neměla vůbec lehké. „Patří jí svatozář. Hrozně si toho vážím a jsem šťastný, že naše manželství všechny krize přečkalo. Jsem hrdý na to, co se nám se ženou podařilo dohromady vytvořit, máme krásný vztah, dvě skvělé děti,“ svěřil se Janek Ledecký webu Prima Ženy.

Čtěte také: Janek Ledecký je celý život věrný jedné ženě. Měla to se mnou hodně těžké, přiznává

Výuka probíhala hodinu a půl denně

Dcera Ester je olympijskou vítězkou ve snowboardingu a alpském lyžování, syn Jonáš je hudebník a výtvarník - ilustrátor, kterému dokonce vyšla kniha komiksů. S manželkou ani jednoho z nich neposlali do školy, oba je učili sami doma. Děti pak pravidelně musely na základní škole udělat rozdílové zkoušky. Přestože je s manželkou učili pouze hodinu a půl denně, a zbytek dne se Ester s Jonášem mohli věnovat pro sebe důležitým věcem, měli vždy dobré známky a prospívali s vyznamenáním.

Děti o své budoucnosti měly jasno

Jak se ukázalo, zvolit domácí výuku se Ledeckým vyplatilo. „Celou tu devítiletku absolvovali pod naším vedením a bylo to úplně v pohodě. Když máte individuální přístup a čas se jim věnovat. Obrovskou výhodou bylo, že jak Ester, tak i Jonáš od nějaké třetí třídy přesně věděli, co jednou budou chtít dělat, což třeba já jsem ještě nevěděl ani na vysoké. Podle mě jsou děti na základní škole schopny se na výuku soustředit tak hodinu a půl, zbytek je v podstatě hlídání za státní peníze. Když se tam jednou za čas šly naše děti ukázat, tak většinou hned chytly nějakou nemoc,“ uvedl hudebník.

Mohlo by vás zajímat: Janek Ledecký má rodinu plnou talentů. Zlatou z olympiády nemá jen Ester, ale i Katie

Ester poté dálkově studovala gymnázium, Jonáš grafickou školu. V úvodním videu se můžete podívat, jak Janek Ledecký slavil 60. narozeniny, 40 let Žentouru a 30 let sólové dráhy.

Janek Ledecký byl hostem pořadu POVÍDEJ na CNN Prima NEWS, promluvil i o smrti bratra:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 8. 9. 2024

Berani, snažte se dnes navázat kontakt s někým, kdo vám chybí. I když to bude zpočátku bolet, budete se cítit mnohem lépe, jakmile se vám to podaří. Zvedněte telefon, napište vzkaz nebo pošlete e-mail. Dejte dotyčnému najevo, že vám chybí a záleží vám na něm. Vyjádřit se je často mnohem lepší než o svých pocitech lhát. Dotyčné osobě se po vás může stýskat stejně tak.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.