Celebrity

10. září 2024 06:00

Vanesa Havlíková

Lucie Zedníčková o vztahu s dcerou: Vážím si její důvěry, rady do života jí nedávám

Lucie Zedníčková promluvila o vztahu s dcerou

Lucie Zedníčková (55) je herečka, moderátorka a také milující matka devatenáctileté Amelie. V rozhovoru pro Prima Ženy prozradila, jaký vztah má s dcerou, jak vzala to, když se jí odstěhovala, zda jí dává často rady do života i jestli ji vždy podporovala v její profesní dráze.

S Lucií Zedníčkovou jsme se potkali v rámci degustačního odpoledne, během kterého herečka společně s dcerou ukázaly své kulinářské schopnosti. Lucie prozradila, jaký mají společný vztah, jak rády tráví volný čas a mnoho dalšího.

Čtěte také: Chantal Poullain o svém jídelníčku: Jím samé zdravé věci, syn je úžasný kuchař, říká

Lucie, vaříte ráda?

Vařím velmi ráda, opravdu vaření miluji. Kromě tedy sladkého, to nejím odmalička. Nechutná mi, a proto neumím ani péct.

Jaký je váš nejoblíbenější pokrm?

To je těžká otázka, protože těch jídel, která mám ráda, je opravdu strašně moc. Miluji ryby na všechny způsoby. Mám hrozně ráda sushi, mořské plody, mušle a vlastně takovou tu přímořskou stravu.

Vy jste tady dneska společně i s dcerou Amelií, učila jste ji vařit?

Nemůžu říct úplně, že učila, ale ona za mnou občas přišla a ptala se mě, jak se to dělá, a vařila se mnou. Ona teď už bydlí přes rok sama, takže si i vaří a musím říci, že velmi úspěšně. Občas mě pozve na jídlo. Když k ní někdo přijde na návštěvu, tak uvaří, a musím říci, že vaří skvěle. Myslím si, že se neztratí.

Říkáte, že už bydlí sama, tak jak jste to zvládla, když vám vyletěla z hnízda?

No, ona se stěhovala k partnerovi, pak se zase vrátila zpátky domů a teď už vlastně přes rok bydlí zcela sama. Má svůj pronajatý byt a my jsme v tak intenzivním kontaktu, neustále se scházíme, že mi asi vlastně ani nedošlo, že vyletěla z hnízda. Musím říct, že to tak neprožívám. Myslím, že všechno má svůj přirozený vývoj a máme spolu úplně úžasný vztah a možná je to i díky tomu, že prostě už spolu nebydlíme.

Máte tedy mezi sebou kamarádský vztah?

Ano, myslím si, že stoprocentně si vážím její důvěry ve mě, kterou má, protože mi kolikrát říká věci, které si myslím, že spousta dcer ani svým maminkám neříká. Já jí za to moc děkuji a strašně si toho vážím.

Čím si myslíte, že to je, že ten vztah máte takhle blízký? Co vám pomohlo?

Jak říká moje dcera: Občas je dobré na věci nemít žádný názor. Musíme si uvědomit, že ty děti nejsou naše kopie a nemůžou žít životy, které si my přejeme. My jako rodiče jim musíme dát absolutní svobodu a volnost, a i když občas s něčím nesouhlasíme, co oni dělají, tak bychom to neměli komentovat a nechat to plynout, aby si prostě ty zkušenosti zažili. Ta zkušenost je zkrátka nepřenosná.

A řekla byste, že jí dáváte rady do života často? Nebo v čem třeba naopak ona vzdělává vás?

No, já si myslím, že spíše ona vzdělává mě. Jak je mladá, tak má samozřejmě na spoustu věcí jiný názor. Já už mám takové možná zkostnatělé názory, ale ona samozřejmě má obzory víc otevřené a má takový jako víc mladistvější pohled na ten svět a na ten život a mě to hrozně obohacuje. Abych teda řekla pravdu, já jí ty rady moc nedávám.

Mohlo by vás zajímat: Pavel Zedníček je podruhé ženatý. Vlastních dětí se nedočkal, dceru Lucii vyženil

Jak spolu nejraději trávíte volný čas?

My máme tři zlaté retrívry, takže tím je naše aktivita celkem jasná. Jakmile máme obě volno, tak prostě spojíme všechny naše tři pejsky a někam s nimi vyrazíme. V tomhle parném létě někam k vodě, aby si zaplavali, a někam do přírody. Obě jsme měly pracovní léto, takže jsme ani u moře nebyly.

Říkáte pracovní léto... Dcera kráčí ve vašich šlépějích a věnuje se také herectví, podporovala jste ji vždy při této volbě?

No, ona točí už od dvou let a v tom vyšším věku nikdy vlastně neřekla, že se tomu bude věnovat. Brala to jako takovou zábavu a takové povyražení, které samozřejmě brala zodpovědně, ale vidím, že ji natáčení baví. Já jsem ji v tom moc nepodporovala. Nebyla jsem taková ta urputná matka, která by jí sháněla role, ale ani jsem ji od toho neodrazovala. Nechávám to přirozeně plynout a myslím si, že je to úplně to nejlepší.

O svých dcerách se rozpovídal také herec Saša Rašilov:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 17. 9. 2024

Berani, dnes budete nejšťastnější mimo dosah zvědavých očí. Nemáte náladu na přátelství ani na účast v planých pomluvách. Zdá se, že už nějakou dobu vedete stejné rozhovory se stejnými lidmi. Cítíte se tak znuděně, že byste mohli křičet. Abyste se tomu vyhnuli, stravte dnes klidný čas o samotě, pokud můžete.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.