Celebrity

5. září 2024 06:30

David Laštovka

Lucii Křížkové se vrátil manžel z vězení. Čelil tam útokům od zfetovaných spoluvězňů

Modelce a někdejší české miss Lucii Křížkové, která oslavila 40. narozeniny, se před několika lety obrátil život vzhůru nohama. Její manžel jachtař David Křížek za tunelování Metropolitního spořitelního družstva v roli bílého koně skončil za mřížemi. Z původně pětiletého trestu si odseděl 21 měsíců a už přes rok si užívá svobody. Jak tato událost rodinu poznamenala?

Lucie Křížková, za svobodna Váchová, se za jachtaře Davida Křížka provdala v srpnu roku 2009. O tři roky později se jim narodil syn David, za dalších pět let pak dcera Lola. Rodinná idylka však netrvala dlouho. V květnu 2021 byl Křížek za tunelování Metropolitního spořitelního družstva v roli bílého koně odsouzen ke třem a půl letům vězení.

Vrah dostane menší trest, podivovala se Ester Janečková

Na podzim roku 2022 mu byl trest prodloužen na pět let. Celá rodina po celou dobu za Davidem pevně stála. Na jeho podporu vznikla petice, kterou podpořily tisíce lidí, včetně známých osobností, mezi něž patřila i Ester Janečková. „Kolikrát vrah, člověk, který záměrně spáchá opravdu závažný trestný čin, dostane menší trest, než dostal David. Je to strašně nefér, je mi to hrozně moc líto. David je neskutečně čestný člověk, hrozně si ho vážím. Schází své rodině, dětem, které ho potřebují, i mládeži, co trénoval v podstatě zadarmo. On ve vězení nemá co dělat,“ sdělila tehdy Ester Janečková redaktorovi webu Prima Ženy.

Děsivé zkušenosti z vězení

V dubnu 2023 byl David Křížek podmínečně propuštěn se zkušební dobou pět let. V pořadu ShowTime na CNN Prima NEWS se svěřil, že zkušenosti z vězení z hlavy jen tak nedostane. Zmínil například incident, kdy na něj naběhlo čtrnáct spoluvězňů. „Když narazíte na zfetovaného vězně, bojíte se ho více než vrahů. Nevíte, co od nich očekávat,“ uvedl pro CNN Prima NEWS.

Rodina se rozrostla

Odloučení od rodiny bylo složité pro všechny. „Kontakt mezi rodičem a dětmi je velmi potřebný. Tři hodiny za měsíc v prostředí, které není pro děti příjemné, je hrozně málo. Izolace i dopad na děti je větší, než si lidé umí představit,“ popsala Lucie Křížková pro CNN Prima NEWS.

Čtěte také: David Křížek přežil vězení díky fíglům: Profitoval jsem z dárků od Řepky, dost mi pomohl

Bez podpory blízkých by byl podle Křížka návrat na svobodu mnohem složitější. „Je to těžké, pokud nemáte takovou rodinu a přátele, jako mám já,“ uvedl jachtař.

Rodina Křížkova si potrpí na zvířecí mazlíčky a umí si dělat radost. K ragdoll kočičce Flow na konci června přibylo další koťátko, kterému dali jméno Piškot. V současné době prožívají jedno z nejhezčích životních období a uvažují o tom, že si pořídí třetí dítě.

Zpověď Lucie Křížkové:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 9. 2024

Berani, dnes byste se mohli věnovat psaní, možná tvůrčímu nebo dopisovému. Ať už to bude cokoli, může se stát, že vám vyjdou jen pochmurné zprávy o tom, co se právě děje. To nemusí odrážet váš skutečný stav mysli. Pokud vás nenapadá nic příjemného, o čem byste mohli psát, možná raději počkejte na později.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.