Květnový úplněk udeří s nebývalou intenzitou. Magii podpoří polostínové zatmění

Intenzivní a magický květnový úplněk nastane v pátek v 19:33. Vliv Měsíce ještě více zintenzivní polostínové zatmění. K čemu je tento den vhodný? A jaké akce je nutné naopak odložit?

Květnový úplněk přichází ve znamení Štíra a podle astrologů bude mít silný vliv zejména na ženy a citlivé jedince. Lidé navíc při troše štěstí mohou v pátek večer pozorovat unikátní polostínové zatmění.

„Úkaz bude ale poměrně nevýrazným, a aby jej lidé uviděli, budou muset vyhlížet Měsíc bezprostředně při jeho východu nízko nad obzorem, musejí mít tedy zcela jasnou oblohu nad jihovýchodním obzorem a výhled nerušený budovami, stromy nebo nějakým kopcem,“ popsal pro agenturu ČTK astronom Petr Horálek z Fyzikálního ústavu v Opavě.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Lunární fáze a jejich vliv na člověka. Ve které fázi jste se narodili?

Lidem, kteří touží polostínové zatmění sledovat, je doporučeno, aby vyrazili daleko od měst a nebeskou podívanou sledovali například vysoko v horách. Pak mají šanci úkaz vidět na vlastní oči.

Úplněk pod nadvládou jedovatého Štíra

Štír je vodní znamení plné tajemství, která se skrývají pod povrchem a která je velmi těžké odhalit. Je také považován za nejerotičtější znamení zvěrokruhu, zároveň velmi hloubavé a intenzivní, které má v sobě cosi magického, nebezpečného i jedovatého.

Lidé narození v tomto znamení bývají velmi vášniví, bystří, akční, ale také podezíraví, nestrpí žádný odpor. V tomto znamení se ukrývá nezdolná vůle, urputnost, dokonalá paměť, láska i nenávist. Štírům vládne tajemná a osudová planeta Pluto, která je plná protikladů. Její pozitivní energie přináší úspěch, negativní naopak zkázu. Štíří energie je velmi silná a ve dnech kolem úplňku vás může buď posouvat vpřed, nebo brzdit. Vytahuje na světlo vše, co dosud zůstávalo skryté. Pokud ji správně využijete, dává nové možnosti a ukazuje cestu.

Nádhernou podívanou nachystal také tzv. Růžový úplněk:

Podle starých indiánských tradic se květnovému úplňku říká také květný nebo květinový, neboť symbolizuje jaro ve své nejbarevnější síle a rozpuku. Po tomto úplňku by konečně měla začít stoupat venkovní teplota a příroda by se měla otevřít novému začátku.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Blíží se úplněk spojený se zatměním. Přinese silný erotický náboj i zúčtování

Na co si dát pozor

Vyhněte se lékařským zákrokům. Je obecně známé, že za úplňku se zhoršují nemoci, rány se nehojí a více krvácejí, záněty více hnisají. Říká se, že je v této době i více infarktů. Můžete také pociťovat větší bolesti hlav nebo zad. V době před úplňkem a při něm je velmi vhodné vyhnout se jakýmkoli operacím a zdravotním zákrokům.

Plánujete miminko? Mohlo by se vám zadařit! Květnovému úplňku se připisují blahodárné účinky na plodnost. Říká se, že v přírodních národech ženy menstruovaly všechny najednou o novoluní. To znamená, že jejich nejplodnější dny byly právě během úplňku.

Pozor na smlouvy! Úplněk ovlivňuje i naše myšlenkové pochody a říká se, že není dobré v této době podepisovat žádné důležité smlouvy nebo jiné dokumenty. Můžeme totiž přehlédnout některé důležité informace. Doporučuje se počkat pár dnů, až bude vaše mysl vyrovnanější a čistší.

Na klidný spánek zapomeňte. Úplněk je často dáván do souvislosti s nespavostí. Reagují na něj hlavně citlivější lidé, které může trápit kromě nespavosti i náměsíčnost nebo noční můry.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.