Květnový úplněk udeří s nebývalou intenzitou. Magii podpoří polostínové zatmění

Intenzivní a magický květnový úplněk nastane v pátek v 19:33. Vliv Měsíce ještě více zintenzivní polostínové zatmění. K čemu je tento den vhodný? A jaké akce je nutné naopak odložit?

Květnový úplněk přichází ve znamení Štíra a podle astrologů bude mít silný vliv zejména na ženy a citlivé jedince. Lidé navíc při troše štěstí mohou v pátek večer pozorovat unikátní polostínové zatmění.

„Úkaz bude ale poměrně nevýrazným, a aby jej lidé uviděli, budou muset vyhlížet Měsíc bezprostředně při jeho východu nízko nad obzorem, musejí mít tedy zcela jasnou oblohu nad jihovýchodním obzorem a výhled nerušený budovami, stromy nebo nějakým kopcem,“ popsal pro agenturu ČTK astronom Petr Horálek z Fyzikálního ústavu v Opavě.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Lunární fáze a jejich vliv na člověka. Ve které fázi jste se narodili?

Lidem, kteří touží polostínové zatmění sledovat, je doporučeno, aby vyrazili daleko od měst a nebeskou podívanou sledovali například vysoko v horách. Pak mají šanci úkaz vidět na vlastní oči.

Úplněk pod nadvládou jedovatého Štíra

Štír je vodní znamení plné tajemství, která se skrývají pod povrchem a která je velmi těžké odhalit. Je také považován za nejerotičtější znamení zvěrokruhu, zároveň velmi hloubavé a intenzivní, které má v sobě cosi magického, nebezpečného i jedovatého.

Lidé narození v tomto znamení bývají velmi vášniví, bystří, akční, ale také podezíraví, nestrpí žádný odpor. V tomto znamení se ukrývá nezdolná vůle, urputnost, dokonalá paměť, láska i nenávist. Štírům vládne tajemná a osudová planeta Pluto, která je plná protikladů. Její pozitivní energie přináší úspěch, negativní naopak zkázu. Štíří energie je velmi silná a ve dnech kolem úplňku vás může buď posouvat vpřed, nebo brzdit. Vytahuje na světlo vše, co dosud zůstávalo skryté. Pokud ji správně využijete, dává nové možnosti a ukazuje cestu.

Nádhernou podívanou nachystal také tzv. Růžový úplněk:

Podle starých indiánských tradic se květnovému úplňku říká také květný nebo květinový, neboť symbolizuje jaro ve své nejbarevnější síle a rozpuku. Po tomto úplňku by konečně měla začít stoupat venkovní teplota a příroda by se měla otevřít novému začátku.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Blíží se úplněk spojený se zatměním. Přinese silný erotický náboj i zúčtování

Na co si dát pozor

Vyhněte se lékařským zákrokům. Je obecně známé, že za úplňku se zhoršují nemoci, rány se nehojí a více krvácejí, záněty více hnisají. Říká se, že je v této době i více infarktů. Můžete také pociťovat větší bolesti hlav nebo zad. V době před úplňkem a při něm je velmi vhodné vyhnout se jakýmkoli operacím a zdravotním zákrokům.

Plánujete miminko? Mohlo by se vám zadařit! Květnovému úplňku se připisují blahodárné účinky na plodnost. Říká se, že v přírodních národech ženy menstruovaly všechny najednou o novoluní. To znamená, že jejich nejplodnější dny byly právě během úplňku.

Pozor na smlouvy! Úplněk ovlivňuje i naše myšlenkové pochody a říká se, že není dobré v této době podepisovat žádné důležité smlouvy nebo jiné dokumenty. Můžeme totiž přehlédnout některé důležité informace. Doporučuje se počkat pár dnů, až bude vaše mysl vyrovnanější a čistší.

Na klidný spánek zapomeňte. Úplněk je často dáván do souvislosti s nespavostí. Reagují na něj hlavně citlivější lidé, které může trápit kromě nespavosti i náměsíčnost nebo noční můry.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 26. 4. 2024

Je jistě jasné, že svým činům věříte, Berani. Necítíte žádný strach ani pochybnosti, když postupujete ke svým cílům a plujete po klidném moři pod jasnou oblohou. Tato nová atmosféra je pravděpodobně výsledkem vašeho obnoveného odhodlání. Za své úspěchy se rozhodně odměňte, ale s pořádnou oslavou byste měli ještě pár dní počkat.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.