Sex a vztahy

4. května 2023 13:52

Marie Makovská

Jak dodat vztahu jiskru podle sexpertky: Upřednostnit jeho potěšení před svým je velká chyba

Sexpertka Veronika Kubíčková o partnerské komunikaci

Chtěli byste ve svém vztahu po sexuální stránce něco změnit? Někdy není jednoduché o tom mluvit. Jen díky komunikaci ale docílíte toho, že sex opravdu proběhne a navíc bude skvělý. Takový, jaký ho oba chcete. Sexpertka Veronika Kubíčková poradila, jak na to.

Ve vašem vztahu se mohlo cokoliv stát anebo ani o nic významného jít nemuselo, zkrátka se někomu z páru změnily potřeby a vytratil se erotický náboj. „V průběhu let se nám sexuální potřeby mění. To, co nám vyhovovalo ve dvaceti, může být ve čtyřiceti úplně jiné,“ potvrdila v rozhovoru pro web Prima Ženy Veronika Kubíčková, sexpertka z Růžového Slona.

Podle ní je komunikace důležitá, ještě důležitější je při těchto ožehavých tématech čas. „Existují metody a techniky, kterými si cestu k sobě můžete najít. Buď přes nějakou poradnu, nebo si věci můžete napsat. Ten druhý má tak čas to skousnout, vstřebat a nějakým vhodným způsobem  reagovat,“ vysvětlila. Při řešení různých problémů často střádáme jednotlivosti pod pokličkou, až nakonec vybublají všechny naráz. A to by v tomto případě bylo pro oba partnery obzvlášť nepříjemné. „Ne vždy ta komunikace musí být verbální. Každopádně je potřeba dát partnerovi prostor, aby to, co vám chybí, pobral. Protože čas na rozmyšlenou hraje obrovskou roli,“ vysvětlila Veronika Kubíčková.

Přečtěte si také: Tajnosti a zbytečné hádky. Odbornice popsala signály, že vztah spěje k rozchodu

Povzbuzení fantazií

Často se také děje, že jeden z partnerů by měl chuť sexuální zážitky okořenit, ale druhý se k tomu nemá. „Ten, kdo fantazie nemá nebo ho nic nenapadá, tak si může načíst nějaké články s fantaziemi nebo si vzpomenout na něco, co se mu líbilo, a v hlavě pak nějakým způsobem ten příběh rozvinout. S fantaziemi se pracovat dá,“ dodala na konec sexpertka Veronika Kubíčková naději všem párům, kterým se ze vztahu vytratila ta správná jiskra.

Orgasmus předstírala více než polovina žen v ČR

To, že mnoha párům už společný život po sexuální stránce zaskřípal, dokazuje jeden z průzkumů Růžového Slona. Orgasmus podle něj předstírala nebo předstírá více než polovina žen v Česku (přesněji až 66 %). „To je obrovské téma. A za mě je to hodně špatně, protože tím dává žena najevo, že neupřednostňuje sebe, ale potěšení partnera,“ komentuje statistiku Veronika Kubíčková s tím, že ženy by se měly učit mít rády sebe a svou sexualitu, aby si mohly užít i samotný orgasmus. „Pak pro ně bude mnohem jednodušší si o ten orgasmus říct, prožít ho a uvolnit se natolik, aby to obrovské procento začalo pomalu klesat.“

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.