Tajnosti a zbytečné hádky. Odbornice popsala signály, že vztah spěje k rozchodu

Vztahy jsou samy o sobě dost komplikované. Existují ale signály, podle kterých můžete snadno rozpoznat, že se vaše partnerství blíží ke konci. Jak zjistíte, zda se s vámi chce vaše drahá polovička rozejít?

Rozchody nepatří k té nejpříjemnější fázi vztahu. Ještě horší je ale žít ve strachu, že to s vámi chce partner skončit. Terapeutka a odbornice na partnerské vztahy Marisa Peer upozorňuje na to, že existuje několik signálů, podle kterých lze rozpoznat, že už s vámi partner dál netouží být. V takovém případě se na možný konec můžete mnohem lépe připravit. Vždy máte minimálně dvě možnosti. Buď se rozhodnete, že na sobě a na vašem vztahu chcete zapracovat, a pokud víte, že byste něco mohli změnit vy sami, uděláte to. Anebo se s tím psychicky smíříte a přestanete bojovat o lásku, která nadále není opětovaná.

Mohlo by vás zajímat: 6 důvodů, proč lidé podvádějí své partnery. Co vede k nevěře a jak jí předcházet

Ve chvíli, kdy se chce partner rozejít, se často začne chovat jinak. Těchto změn si můžeme všímat postupně a častokrát je jich dokonce několik. Terapeutka Marisa Peer, která ve svém oboru pracuje přes 30 let a za tu dobu spolupracovala s více než tisícovkou klientů, takové náznaky rozklíčovala a detailněji popsala. „Jestliže má jeden z partnerů pochybnosti, jejich chování se může znenadání změnit. Ve vztahu se pak mohou postupně vzdalovat druhému,“ vysvětluje odbornice.

Velmi nepředvídatelný vztah spolu mají Petr Kolečko a Aneta Vignerová. Podívejte se, jak s nimi šel čas:

Nejčastější ukazatelé rozchodu

Zaměřte se na chování svého partnera a všímejte si jakýchkoliv změn ve způsobu jeho jednání s vámi. Jestliže na vás má stále méně času, ruší společné plány a více se hádáte, nevěstí to nic dobrého. A jaké jsou tedy ty nejčastější ukazatelé rozchodu?

  • Méně s vámi mluví a sdílí zážitky.
  • Ruší vám společné plány nebo se jim úplně vyhýbá.
  • Vypadá roztržitě, když s vámi mluví.
  • Nesnaží se dostatečně pečovat o svůj vzhled.
  • Intimita slábne.
  • Zbytečné hádky kvůli maličkostem.
  • Začíná se chovat tajnůstkářsky.
  • Cítíte na sobě, že se vaše sebeúcta postupně zhoršuje.

Expertka však upozorňuje, že tyto signály nemusí vždy znamenat, že se s vámi chce partner rozejít. Je nutné brát ohled také na ostatní aspekty života, které na člověka mohou mít vliv. „Samozřejmě to může být zapříčiněno dalšími skutečnostmi, jako je stres z práce nebo trauma z minulosti. Je důležité s partnerem komunikovat a zeptat se ho, co se s ním děje,“ vysvětluje Marisa Peer.

Čtěte také: Jak řeší rozchod s partnerem jednotlivá znamení? Lev křičí, Býk se začne přejídat

Ačkoliv se může zdát, že to s vaším vztahem jde z kopce, na vině nemusí být vždy jen vaše soužití. „I když má partnerovo chování na váš vztah dopad, nemusí s ním mít nic společného. Zeptejte se ho tedy a naslouchejte mu. Ne vždy je to o vás,“ radí expertka.

Zdroj: Express.co.uk

Problém se vztahy má do jisté míry i hrdinka seriálu Sedm schodů k moci Anna v podání Evy Podzimkové:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 29. 3. 2024

Berani, možná budete muset vědomě upustit od některých svých plánů a nechat vše na náhodě. Prvek neočekávaného vám může docela pomoci, takže s ním pracujte, místo abyste se ho snažili držet na uzdě. Přirozený tok událostí by vás měl dovést k větší svobodě. Používejte svou představivost, místo abyste se zcela spoléhali na mentální procesy, jako je logika.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.