Ženy podle vůně poznají, zda jsou muži single, nebo zadaní. Vědci mají důkaz

Líbí se vám některý z mužů a nejste si jistá, zda do vztahu s ním jít? Přemýšlíte, zda je pro vás vhodný či nikoliv? Využijte jeden ze svých smyslů, konkrétně tedy čich. Právě ten vám totiž může pomoci rozpoznat, zda je váš objekt zájmu svobodný nebo zadaný.

Příroda nás ženy sama o sobě vybavila skvělými schopnostmi, které si častokrát ani neuvědomujeme. Pokud hledáme svůj ideální protějšek, neměly bychom využívat pouze zrak, jak tomu často na první dobrou bývá. Zaměřit bychom se měly také na náš čich. Právě ten nám totiž může pomoci při hledání partnera ze všeho nejvíc. Možná vám to připadá vtipné, ale toto tvrzení má ve skutečnosti i vědecké opodstatnění.

Říká se, že oči jsou branou do duše, podle tohoto vědeckého experimentu se s trochou nadsázky dá říct, že nos může být zadními vrátky do něčí ložnice. Pokus ukázal, že heterosexuální ženy ve skutečnosti podle vůně mužů poznají, zda jsou zadaní nebo single. Jak je to možné?

Za vším hledej hormony

Australská studie z roku 2019 zahrnovala 82 heterosexuálních žen ve věku od 18 do 35 let, které měly hodnotit pachy a obličeje heterosexuálních mužů. Polovina dam přitom byla single a druhá půlka měla partnera. Na druhé straně byli zadaní a nezadaní muži, kteří dostali za úkol nosit obyčejné tričko po dobu 24 hodin. Během toho nesměli použít jakýkoliv parfém nebo deodorant. Následně se měli vyfotit ve stylu pasové fotografie.

Vědci pak dali použitá trička očichat ženám, kterým pokládali otázky tipu: „Jak vám voní/nevoní tahle vůně?“ či „Jak sexy vám připadá tato vůně?“ Během toho jim ukazovali portréty mužů, na základě čehož je pak ženy hodnotily podle jejich přitažlivosti, inteligence, loajality, mužnosti a toho, zda jim připadali jako dobří partneři.

V Česku klesá spotřeba hormonální antikoncepce:

Ukázalo se, že jak zadaným, tak i nezadaným ženám voněli více single muži. Čím více se ženám líbila jejich vůně, tím spíše hodnotily jejich vzhled jako přitažlivý a atraktivní. Odborníci zjistili, že svobodní muži voní jinak než ti zadaní. Muži bez partnerky mají totiž vyšší hladinu testosteronu, díky čemuž je jejich tělesný pach silnější a výraznější. Nárůst testosteronu vysílá do okolí signál, že je muž dostupný a volný. Nižší množství tohoto hormonu je u zadaných jedinců podle vědců naopak spojené s udržováním partnerské vazby.

Očichávání protějšku v sobě tedy ve skutečnosti ukrývá sexuální podtext. Lidé, kteří rádi čichají ke svému partnerovi nebo partnerce, mají podle dostupných studií tendenci projevovat více sexuality. Jiná studie zaměřující se naopak na muže zase dokázala, že jim voní více ženy, které se právě nacházejí v nejplodnějším období svého menstruačního cyklu. Ovulující ženy zkrátka mužům připadaly atraktivnější.

Zdroj: sciencealert.com

Sdílejte článek
Štítky vůně muži styl hormon vztahy partner ženy Česko vzhled testosteron randění láska vůně jak poznat single muže

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.