Astrostyl

21. prosince 2022 05:58

Jiřina Köppelová , Komerční sdělení

Vůně a parfémy podle horoskopu. Správnou volbu vám napoví vaše znamení

Jak poznáte parfém vhodný právě pro vás? Jednoduše vás praští do nosu. Zamilujete se do něj, bude vám příjemný, budete se s ním cítit sebejistě a sexy. Jenže najít svou ideální vůni není jen tak. Správný výběr by se měl řídit charakterem vašeho temperamentu.

Choleriky zdobí lehké vůně

Ohnivý temperament a cholerická povaha, která se s ním nejčastěji pojí, mají znamení, která řadíme do ohnivého trigonu – Beran, Lev a Střelec. Lze u nich soudit na povahu živou, energickou, činorodou. Vrozenou silou dokončují své plány a podniky, odvážně překonávají překážky. Jsou vášniví, někdy agresivní, útoční i panovační. Znakem cholerické povahy je snadná drážditelnost, aktivita a ostrý úsudek. Ohnivému temperamentu obecně sluší vůně lehké, někdy výstřední, ale vždy originální.

Beran – Vybírají lehké vůně, které dokážou vytvořit auru přitažlivosti. Nic dramatického a těžkého, ale přesto rozněcujícího smysly. Na plné čáře u Beranů vítězí lehká jednoduchost ve stylu jemné květinové nebo ovocné vůně.

Lev – Vůně musí podtrhovat královskou povahu Lva. Vůně, které volí, budou luxusní nebo výstřední a určitě nevšední a zajímavé. Touží po orientálních, kořeněných vůních, cedru, ambře, jasmínu či růži.

Střelec – Parfémy volí z široké palety květinových, ovocných, dřevitých, ale i kořeněných, orientálních vůních. Střelci pro každou příležitost a náladu vybírají jiný parfém. Dávají přednost originálním, přírodním vůním, například skořici nebo santalovému dřevu, které podtrhnou jejich osobnost.

Melancholické povaze sluší jemnost i luxus

K zemskému trigonu patří Býk, Panna a Kozoroh. Jejich nejdůležitějším společným rysem je zaměření na praktické záležitosti. Jsou velmi obratní a zruční. Zájem o povolání a kariéru velmi často vyplňuje velkou část jejich života. Temperament mají klidný a povahu převážně melancholickou, která jim dodává jemnost i pohyblivost, libující si v osamění a ukázněnosti ve svých projevech. Ve svém výběru parfémů dávají přednost kvalitě i luxusu, zejména znamení Býka a Kozoroha jsou pověstná svým výjimečným vkusem. Oblibují si přírodní tóny, nevyhýbají se i smyslným a orientálním vůním.

Býk  Vybírá mezi kvalitními značkami, které jsou známé a osvědčené, ty u Býků budou hrát prim. Orientální, smyslné, dřevité vůně s trochou ambry, moschusu a vanilky.

Panna – Nemá ráda okázalost, vulgaritu, lacinost a nevkus. Proto i její okolí nesmí být obtěžováno lacinou napodobeninou známé značky. Žena ve znamení Panny volí vůně klasické, svěží, evokující čistotu, jemnější květinové nebo pudrové vůně.

Kozoroh – Bude vybírat mezi zemitějšími, klasickými květinovými nebo ovocnými tóny. Nic nápadného a smyslného, spíše něco lahodícího, například citronovou trávu, rozmarýn nebo vůni růžového dřeva.

Sangvinici okouzlují smyslnými vůněmi

U vzdušného temperamentu lze soudit na povahu neklidnou a nestálou, která se ale dokáže snadno přizpůsobit jak po stránce citové, tak myšlenkové. Zástupci vzdušného trigonu – Blíženci, Váhy a Vodnář mají povahu družnou. Milují vtip, změnu, rádi cestují a rádi se i vzdělávají. Jejich povaha je sangvinická, kterou charakterizují optimismus, smysl pro humor a zvídavost. Okouzlují lehkými květinovými tóny, ale vybírají si i mezi smyslnými vůněmi, které přitahují opačné pohlaví.

Blíženci – Milují vše nové, sledují všechny trendy v oblasti módy i parfémů. Sportovněji naladění jedinci dávají přednost střízlivým unisex vůním, ale ocení i lehké květinové a ovocné tóny. které nenásilně podtrhují jejich osobnost.

Váhy – Nespokojí se s ničím obyčejným, moc dobře vědí, že zvolit správný parfém je stejně náročné, jako si vybrat dokonalý outfit. Váhy bývají elegantní a touží, aby vše bylo v harmonii. Proto hledají i vyvážený parfém, takový, který působí přitažlivě a zároveň nenápadně. Vyhovují jim jemné dřevito-květinové vůně, lehké tóny mandarinky nebo grepovo-citronové svěží vůně, ale i pižmo.

Vodnář – Nikdy se nezalekne originality, extravagance či něčeho nového a překvapivého. Vůně si vybírá zcela spontánně a rozhoduje se okamžitě. Vodnáři mají i své oblíbené vůně, které používají tak dlouho, dokud je neomrzí. Většinou volí mezi vůněmi jako je kokos, zelený čaj nebo ovocné lehké tóny.

Flegmatická povaha se snoubí s omamnými vůněmi

Vodní trigon zastoupený znameními Raka, Štíra a Ryb je charakteristický vážným chápáním světa, zájmem o hluboké otázky. Jejich vášně jsou skryté a někdy i bolestné. Charakteristický je jejich rozlet fantazie a kreativity. Povaha flegmatická v nich podtrhuje touhu po klidu a splynutí s vesmírným řádem. Obvykle volí mezi tóny, které podtrhují jejich citlivou povahu, sklony k romantice a někdy i sentimentu.

Rak – Raci jsou romantičtí a citliví, jakoby z jiné doby. Jednoznačně dávají přednost klasickým vůním, které nesou punc opravdové kvality. Ženy narozené v Raku klidně pokračují v tradici své matky a voní se stejnou vůní. Přednost dávají květinovým vůním, které mohou mít i sladší akcent – fialka, růže, ale i svádivá ambra nebo tajemné a nevtíravé vůně mořské.

Štír –  Štíři dávají přednost všemu tajemnému a provokujícímu. Určitě vybírají mezi vůněmi omamnými. Vůně orientální, dřevité, ambra s vanilkou a damašská růže. V kabelce ženy narozené ve znamení Štíra jistě nebude chybět odlehčená verze jejího oblíbeného parfému.

Ryby – Milují vše krásné a příjemné. Podléhají však svým náladám a melancholiím. Proto i vůně jim mohou připomínat něco z minulosti nebo ze snové světa. Sluší jim opravdu ženské, něžné, jemné, nevtíravé květinovo-ovocné vůně, které jsou rafinované a pomalu uvolňují své vonné směsi, a tak vás zcela omámí. Jemné tóny růže, čokoláda, vanilka nebo meloun.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 25. 4. 2024

Berani, vyhlídky na dnešní den jsou vynikající. Současné uspořádání planet a poněkud tísnivá atmosféra posledních dnů vás inspirují ke změně prostředí a návštěvě nových míst. Proč si nenaplánovat malý výlet? Všechna znamení naznačují, že právě teď je pro takové dobrodružství ta nejlepší doba. Pokud budete otálet, budete se cítit opět zaseknutí ve staré rutině.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.