Celebrity

31. prosince 2022 15:39

Tomáš Durčák

Rozchody roku 2022: Decastelo, Žilková i Kuchařová prožívaly tvrdé rány a zrady

Decastelo o rozvodu

Rok 2022 nebyl jen o dobrých a šťastných zprávách. Hned několik hvězdných či dlouhotrvajících manželských vztahů mezi celebritami, které zvenku vypadaly zcela idylické, totiž skončilo v troskách. Za koncem často stála nevěra jednoho z partnerů. Které známé páry letos oznámily svůj rozchod?

Eva Decastelo a René Decastelo

Na začátku června oznámila krach manželství pouhý měsíc před 13. výročím svatby moderátorka a herečka Eva Decastelo (44). S René Decastelem vychovávají syna Michaela (nar. 2009) a dceru Zuzanu (nar. 2010). „Vztahy jsou složité, občas všechno nedopadne, jak jsme si plánovali. Důležité je umět si to přiznat. My s manželem jsme to uměli udělat a pochopili jsme, že jako partneři a manželé už nemáme budoucnost. Ale dál zůstáváme přátelé a hlavně rodiče našich úžasných dětí. Víc nemá smysl řešit. A víc nemá smysl ani vysvětlovat,“ uvedla Eva Decastelo, která pro Prima Źeny ještě před tím potvrdila, že spekulace o rozvodu nejsou mylné a skutečně jdou s manželem od sebe.

Veronika Žilková a Martin Stropnický

Letos na jaře - podle všeho po letech spekulací a anonymních dopisů - praskla na bývalého ministra a českého velvyslance v Izraeli Martina Stropnického (66) nevěra s jednou z asistentek na ambasádě v Tel Avivu. Jeho manželka, herečka Veronika Žilková (61), se však nejdříve rozhodla, že žádost o rozvod nepodá a o manžela bude bojovat. Nikam to ale nevedlo.

Na podzim pak skutečně začalo rozvodové řízení manželů, v němž oba mimo jiné bojují o společnou dceru Kordulu (17). Žilková při té příležitosti prohlásila, že kvůli Stropnického politické kariéře dcera zažívala kruté dětství. „Jedu k soudu, soudit se budu s někým, komu jsem porodila dvě děti... Zvláštní pocit,“ napsala herečka na své sociální sítě k rozvodovému řízení, které stále běží a v němž by ráda dosáhla střídavé péče, aby Kordula trávila čas nejen s ní, ale i s tátou.

Taťána Kuchařová a Ondřej Brzobohatý

Jedním z nejbouřlivějších i nejsledovanějších rozchodů letošního roku byl nepochybně rozpad hvězdného páru českého showbyznysu Ondřeje Brzobohatého (39) a Taťány Kuchařové (35). Ten proběhl nejen nečekaně, ale podle všeho i za poměrně dramatických okolností. „Já jsem měla dvě možnosti, buď se úplně složit, což možná byl i záměr, nebo prostě jít dál,“ řekla Taťána krátce po rozvodu magazínu ShowTime.

„Teď se koncentruju na sebe, svoji práci. Potřebuju čas, abych to strávila. Bylo neskutečné, jak to celé proběhlo. Je to velká zkušenost a zklamání,“ dodala modelka, pro kterou byl rozchod údajně tak velkým šokem, že se svým manželem odmítá komunikovat. Dnes už však opět hledá štěstí a lásku u nového partnera. Ondřej Brzobohatý nově zakotvil u moderátorky Daniely Písařovicové (44).

Pavla Tomicová a Ondřej Malý

Nepříjemný rozpad manželství letos zažila také oblíbená herečka Pavla Tomicová (60), kterou znáte ze seriálu ZOO nebo Slunečná. Její manžel Ondřej Malý (57) se totiž po 19 letech manželství uchýlil k nevěře s kolegyni Tomicové ze seriálu Slunečná, herečkou Kristýnou Kociánovou (37). O tom, že manželství je definitivně u konce, veřejnost přesvědčily mimo jiné fotografie těhotné Kociánové s Malým, které jako první přinesl Blesk.

Následně se vyrojily anonymní zdroje, jež médiím krach dlouhotrvajícího sňatku potvrdily a zřejmě i objasnily její citelné zhubnutí v posledním roce, za nímž pravděpodobně byl i enormní stres z manželovy zrady. Malý s Kociánovou přivítali nemanželské dítě na světě v září a Tomicová podle všeho na novinu zareagovala poměrně klidně.

Trojúhelník Petra Kolečka

Celých několik měsíců byl nevyřešen milostný trojúhelník scénáristy Petra Kolečka (38), který manželce Anetě Vignerové (35) zahnul s herečkou Denisou Nesvačilovou (31), několik měsíců s ní randil, a dokonce se s ní ukázal i na veřejnosti. Pak ale otočil a zdálo se, že má zájem zachránit vtah s manželkou. Ta mu nakonec odpustila a rozhodla se mu dát druhou šanci i proto, aby jejich malý syn Jiřík nepřišel o tátu. V polovině prosince však Vignerová celý trojúhelník rozsekla, když na Instagramu veřejně oznámila rozchod s Petrem Kolečkem, který se tak podle všeho nakonec opět rozhodl vrátit ke své milence.

Shakira a Piqué

Jak jej popsali sami španělští novináři, rozvod zpěvačky Shakiry (45) a úspěšného fotbalisty Gerarda Piquého (35) je rozchodem roku. Dvanáct let trvající sňatek, z nějž vzešli dva synové Sasha (7) a Milan (9), ukončila další nevěra, kterou měla latinskoamerická zpěvačka odhalit na vlastní oči. Některá španělská média zpočátku spekulovala, že Piqué svedl matku svého spoluhráče Gaviho.

Informace o nevěře a rozchodu však doslova otevřela stavidla dalším spekulacím i anonymním zdrojům. Dnes už některé bulvární weby tvrdí, že fotbalista byl své kolumbijské manželce nevěrný nesčetněkrát, prý s více než 50 různými ženami. Shakira se však pravdu měla dozvědět až letos a promptně vztah ukončit.

Jason Momoa a Lisa Bonet

Původem havajský herec Jason Momoa (43), který si svými dlouhými vlasy a vypracovaným tělem získal srdce fanynek po celém světě, herečku Lisu Bonet (55) poprvé potkal v roce 2005. „Byla to láska na první pohled. Čekala jsem, že uteče tak jako většina mužů, ale on neutekl. V podstatě mě sbalil, přehodil přes rameno a odnesl si mě domů,“ prozradila v nadsázce zpěvačka magazínu Porter v roce 2018. V roce 2007 se páru narodila dcera Lola a o rok později syn Nakoa-Wolf. Ve společné domácnosti s nimi žila také Zoë Kravitz (34), kterou má Lisa z prvního manaželství se zpěvákem Lenny Kravitzem (58).

Ke sňatku došlo až v roce 2017 po více než deseti letech známosti, ale manželství nakonec vydrželo jen pět let. „Sdílíme s vámi tuto novinu ne proto, že bychom si mysleli, že stojí za to ji šířit v médiích, ale proto, že chceme pokračovat v našich životech upřímně a se ctí. Láska mezi námi nezmizela, jen se proměnila a bude se i nadále měnit, zatímco jeden druhému dáváme svobodu, aby se stal tím, kým chce být,“ napsal pár ve společném prohlášení.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.