Kvůli roli prostitutky jsem se nechala zaměstnat v nevěstinci, přiznala Alena Doláková

Zákulisní natáčení s Alenou Dolákovou a Jakubem Koudelou

Prostitutka, pasák a zachránce. Trojice jako ze známého amerického filmu a přitom jde o postavy oblíbeného kriminálního seriálu Zákony vlka. Herečka Alena Doláková (34) přiznala, že kvůli roli prostitutky se nechala zaměstnat v nevěstinci. Jakub Koudela (31) nastínil zákulisí akčních scén.

V kriminálním seriálu se herečka Alena Doláková ukázala jako prostitutka. Místo divokých erotických scén se ale stala obětí násilí svého pasáka. Během natáčení schytala pár facek, které rozhodně nebyly hrané. „Některé byly jen jako, ale ostatní byly opravdu, aby to tam párkrát vážně bylo. Kaskadéři mi říkali, že to nesmíme jet víc než párkrát, protože pak bych měla červený obličej,“ popisuje natáčení násilnických scén Doláková.

Kvůli roli se nechala zaměstnat v nevěstinci

Na roli v seriálu Zákony vlka se Alena připravovala velmi důkladně. Aby se co nejvíce přiblížila nejslavnější filmové prostituce ztvárněné Julií Roberts, zajistila si i několikadenní průpravu. „Zaplatila jsem si stáž v nejmenovaném nevěstinci a pracovala jsem tam zhruba patnáct dnů, abych si opravdu zažila ten život prostitutky a té roli mohla dát vše,“ směje se herečka s tím, že legendárnímu ztvárnění prostitutky v podobě Julie Roberts se jen těžko někdo přiblíží.

Celý den jako otloukánek

Mohla by i stejně šťastně skončit, kdyby se nakonec od urostlého policisty Wilka v podání Stanislava Majera (44) nechala zachránit. Jenže její postava se přidá na stranu svého pasáka, který stejně od policisty pár ran schytá. „Ze začátku jsem byl hrozně statečný, ale teď už trochu nějaké otlučení cítím. Pan Majer je citlivý, ale přesvědčivý,“ říká představitel pasáka Jakub Koudela.

Pravý nůž se vyměnil za gumovou maketu

Možnost zastoupení kaskadéra Koudela nedostal a tak si musel poradit sám. „Dostal jsem ale poctivé vybavení co se týče chráničů na břicho, kolena i lokty. Nejvíc mě ale bolí obličej, protože ležel na dveřích, které nejsou úplně hladké,“ popisuje své pocity po natáčení Koudela, jehož už v seriálu Zákony vlka, který uvidíte v sobotu večer na Primě nebo na prima+, žádné akční scény naštěstí nečekají. Tou poslední byla akce s nožem. „Používala se gumová maketa, která samozřejmě nebyla úplně bytelná, takže vždy, když mi nůž vyrazili z ruky, tak se zlomil. Na začátku ale používám pravý nůž a až když se začneme prát, tak ho vyměníme za maketu,“ odhaluje zákulisí natáčení herec Jakub Koudela.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 25. 4. 2024

Berani, vyhlídky na dnešní den jsou vynikající. Současné uspořádání planet a poněkud tísnivá atmosféra posledních dnů vás inspirují ke změně prostředí a návštěvě nových míst. Proč si nenaplánovat malý výlet? Všechna znamení naznačují, že právě teď je pro takové dobrodružství ta nejlepší doba. Pokud budete otálet, budete se cítit opět zaseknutí ve staré rutině.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.